Hier kan je de geschiedenis van onze club terugvinden.


Toen midden jaren zeventig enkele leden van de toenmalige jeugdgroepering ‘Jeugdstal’ deelnamen aan een liefhebbers volleybaltornooi werd het eerste fundament voor een volleybalclub in Stal gelegd.
Na nog wat trainen en enkele oefenmatchen werd in 1976 officieel gestart in de Limburgse volleybalcompetitie.
Jaren werd er enkel met een herenploeg (op bescheiden niveau) gespeeld.
In de tweede helft van de jaren 80 kreeg de uitbouw van de club een eerste impuls toen er werd gestart met een damesploeg. Kort daarna deden ook de eerste jeugdploegen hun intrede.
Een nieuwe belangrijke stap in de ontwikkeling van de club werd gezet toen er gestart werd met het ‘regioproject’. Dit project, dat opgezet werd in samenwerking met topclub Noliko Maaseik en de provinciale jeugdverantwoordelijken, heeft tot doel om aan jonge kinderen de basisbeginselen van de volleybalsport bij te brengen. Spelvreugde en een individuele benadering staan hierbij centraal. Dit project geeft aan de jeugdwerking belangrijke impulsen en heeft o.a. een forse ledenaangroei met zich meegebracht.

De ‘Beverlose volleybalclub’ ontstond reeds in 1968 en behoorde daarmee tot de pioniers van het volleybal in Limburg.
In de jaren zeventig kende de ploeg een periode van hoogconjunctuur: zowel de dames als de heren speelden op een behoorlijk niveau en mochten meerdere titels vieren. Tevens werd er gestart met een jeugdwerking, wat in die tijd nog eerder uitzonderlijk was.
In de jaren 90 kende de club omwille van allerlei omstandigheden een lichte terugval. De herenploegen verdwenen.
Net voor de fusie kon de club echter een prachtig orgelpunt plaatsen: de dames werden kampioen in tweede provinciale.

In april 2000 werden de fusiegesprekken tussen beide clubs gestart en kort daarna ook succesvol afgerond, zodat er in de competitie 2000-2001 met de nieuwe club gestart werd. De fusie werd een succes en de integratie van beide besturen, spelers en speelsters verliep vlekkeloos. Vandaag kent de club een 200-tal leden en hebben ze samen met vele vrijwilligers een groots project gerealiseerd, met name de bouw van een eigen sporthal.