CHAMPIONS LEAGUE – U17 Jongens

CHAMPIONS LEAGUE – U17 Jongens

Het Champions League verhaal van onze U17 Jongens.

Een redelijk succesvolle voormiddag in Oudenaarde voor onze STALVOC Heren U17-afvaardiging.

Met setstanden van 25-16 en 25-19 tegen de heren van Caruur Gent met daarna tegen Feniks Haacht scores van 25-16 en 25-5 (om het helemaal mooi te maken) wisten onze mannen zich makkelijk doorheen de poule te manoeuvreren.

Na een veel te lange middagpauze moesten onze heren U17 vervolgens partij geven aan Noorderkempen. In set 1 was het tot en met 19 achtervolgen geblazen om uiteindelijk met 25-20 te winnen waarna ook set 2 – hoewel de tegenstander ditmaal moest inhalen – vrij spannend genoemd mag worden. Gelukkig ook hier het “cool” kunnen bewaren .. met 25-20 was het ticket voor de kwalificatiefinale een feit. Ook het doorstoten naar de CL van 3 januari was meteen een zekerheid.

De finale werd gestreden tegen dezelfde tegenstander als waarmee we de dag hadden aangevangen. Nu ja, gestreden? Het leek wel of er stortklaar beton in de benen van het volledige team was terechtgekomen .. Set 1 ging moeizaam en Gent hield kop tot 18 waarna wij het heft en de set in handen namen. Maar dan was het voorbij .. in set 2 en 3 raakten we aanvankelijk door vooral te geforceerd spelen achterop en hoewel de inhaalbeweging telkens werd ingezet, was er wel het besef dat we te laat op het gaspedaal drukten .. een 1-2 verlies deed onze jongens heel even beseffen dat de lome namiddag niet voor herhaling vatbaar is …

4 januari. Leuven.

Om 6.00u uit de veren om rond 8:00u in Leuven aan het “pingelen” te gaan ter voorbereiding van hun 1ste match tegen Oxaco. Nadat het lijstje van alle mogelijke volleybalfouten aan beide kanten van het net afgevinkt was, drukte Oxaco door en zette vooral hun setter de stempel op de wedstrijd met een 0-2 (17-25 en 23-25) verlies tot gevolg.

Tegen de hasten van Oudenaarde liep het vandaag ietsje vlotter dan afgelopen zaterdag. Onze STALVOC-heren waren ondertussen ook al wat opgewarmd en dat zorgde voor een 2-0 (25-18 en 25-22) winst. Ondertussen op kruissnelheid gekomen, wisten onze mannen de 3de match tegen de heren van Caruur Gent met een serieuse pandoering (25-11 en 25-16) te winnen.

In de kruisfinale moesten we als 2de uit onze poule aantreden tegen de 1ste uit de andere poule .. nota bene De Knack uit Roeselare .. ook zonder 3 sterkmakers (mee met de Young Red Dragons) wist dit team alle verwachtingen in te lossen .. we deden goed mee tot 16 en 18 maar dan waren de 2 sets ingeblikt .. Roeselare zou na 16-25 en 18-25) de finale spelen tegen Oxaco.

Wij dan voor de 3de plaats knokken tegen Mendo Booischot .. al voor de 3de keer op een dikke week tijd onze tegenstander .. en we hadden hen goed gescout .. met 25-20, 21-25 en 15-13 haalden we de 3de plek binnen … na Roeselare en Oxaco doet ons ploegske uit Stal-Beverlo het helemaal niet slecht eh?!

Volgende afspraak op vrijdag 17/04 in Noorderkempen.
#STALVOC#bluelooksgoodonyou

no images were found