2020/02/09 – DV Hasselt (0) – STALVOC Dames A (3)

De laatste match van deze speeldag, de laatste dag van een – noem het gerust – “flutweek” op trainingsgebied. Twee spelverdelers op ski-stage met Sigi, Melissa nog steeds uit, Quinte uit. Woensdag met slechts 5 dames (gelukkig aangevuld met een paar jonkies), vrijdag met 7, maar zonder trainer … Op zijn zachtst uitgedrukt “niet ideaal” als voorbereiding voor een Limburgse derby waarvan vorige week de light-versie (U19) gewonnen werd door de hoofdstedelingen.

Shana nam terug haar plekje in en Lisa wisselde haar skibotten voor haar Mizuno’kes en startte aan de service (want Nicky had de toss nog eens gewonnen). Lotte Schaekers startte heel sterk maar dat duurde niet zo lang. Onze dames/dametjes kunnen ondertussen al iets hebben, zij waren niet echt onder de indruk en knokten stelselmatig een voorsprong op het bord. Lisa kreeg de ballen mooi van de immer sterke receptielijn en bediende haar aanvallers vlotjes. Op het einde van de set duwde Bente eventjes door en de eerste buit was binnen (25-19).

In set twee meer van hetzelfde, hoewel … onze opslagdruk viel wat weg en zelf maakten wij wat foutjes. Maar toch konden wij vlot uitmaken met 25-20.

In set 3 kwamen Shana en Emily meer op het voorplan en scoorden zij de belangrijke puntjes. Ook de middenmannen sloegen er niet naast! Eline (dames B) maakte haar debuut in divisie met twee “moeilijke” services en een goede pass-overname! In set 3 ging de Hasseltse coach aan het wisselen, maar dat hielp niet. De Blue Tornado was nu op volle sterkte en raasde door. Op het einde nog even sputteren maar dan vond Jozefien het welletjes en maakte ze (nota bene haar ex-team) af met een knappe middenaanval gevolgd door een ace!

Speeldag 15, STALVOC nog steeds aan de leiding, hiep hiep HOERA !!! Thanks alweer aan het voortreffelijke redacteursduo ter plaatse : Johan voor woord en Yves voor beeld … Zàlig toch ! Ja ja .. daar kunnen ze bij Sporza nog een puntje aan zuigen
#STALVOC#bluelooksgoodonyou#sportersbelevenmeer

Fotreportage van Jef De Puydt