2020/01/04 – Pelt B (1) – STALVOC Heren C (3)

Eindelijk nog eens de kans om een competitiewedstrijd van deze leuke ploeg bij te wonen.

Cohen was er niet bij en coach Jan was met de heren A op wedstrijd. Joren van zijn kant stond de heren C weer bij. Maarten deed de coaching.

Voor de wedstrijd zaten onze supporters netjes op een rij, de hele rij vol. Aan de andere kant zat één echtgenote (of vriendin, want tegenwoordig weet je dat niet meer zeker) met een kleine uk te supporteren. Want dat zou het worden: jongens tegen echte mannen.

De thuisploeg riep zowaar iets over een echt vrouwending als startkreet: D.KK. T.TT.N! Hoe ongemanierd, geen voorbeeld voor ons ploegje. Onze jongens hebben er wel een zeer intensieve kerst-stage opzitten met extra trainingen en uitstapjes naar Oudenaarde, Maaseik en Leuven. Zijn ze klaar voor het laatste dagje volley van deze drukke periode? Zou de vermoeidheid hen geen parten beginnen spelen ? Of zou de nethoogte van de voorbije dagen hen vandaag gaan verrassen ?

Tijdens de eerste set ging alles erg vlot, de jonkies haalden het vlot van de ervaring en de eerste set werd binnengehaald met 18-25.

In set twee verscheen er plots een ware international op het terrein. Een of andere Amerikaan met forse spierballen … en hij bracht heel wat wijzigingen met zich mee. Tijdens de time-out werd de voertaal plots Engels ipv Pelts, hij blokte een aantal puntjes bij elkaar en teisterde de STALVOC-receptie met jump-services. Dankzij de zware service-druk van Rens kwamen wij nog even terug tot 17-14 maar dan duwden de lepe oudjes even door en bij 25-20 haalden zij hun setje binnen.

In de volgende set ging het heel gelijk op tot 8-8. Een foutje van de scheids (hij beoordeelde een pracht-ace van Tim foutief) deed de stand naar 15-13 kabbelen .. hoogste tijd om Joos even te laten rusten en joker-Joren in te brengen. Tim scoort ondertussen in “zijn Pelt” ongeveer elk belangrijk punt. Maar de scheids zijn aandeel bleef – hoe triest ook – weer groter : ook een aanval van Joren (op dezelfde lijn) wordt fout beoordeeld, en met een “netroller” van Pelt staat het plots 24 gelijk. Dieter serveert, Milan blokt, setbal STALVOC! Milan wordt afgeblokt (gebeurt maar heel heel heel soms) maar toch geven de ervaren rotten met een wat domme toetsbal in het net de set weg.

Op naar set 4. Die verloopt in aanvang heel erg rommelig maar wel spannend. Een opstellingsfout aan de STALVOC-kant maakt dat de thuisploeg kan uitlopen naar 9-6. Over 11-8 gaat het dan in één ruk naar 11-11 en volgt een opstellingsfout van Pelt. Het gaat vervolgens verder naar 11-13 dankzij de service-druk van alweer Tim. Helaas serveert “den Amerikaan” het gaatje weer dicht. De voorspelers van Pelt vormden zelfs een drieblok op Martijn (zonder succes overigens). Joos duwt nu door van op de opslaglijn en bij 15-18 dwingt hij Pelt tot de tweede time-out. Gevolgd door weer een knappe aanval van Joos. Is vier puntjes voorsprong genoeg? Niet echt want bij 19-20 vlucht Maarten op zijn beurt in een time-out. Bij 22-22 scoort Americano een belangrijk puntje en een receptiemissertje van Sion (dat gebeurt inderdaad ook soms) brengt de thuisploeg op setbal. Dieter werkt die echter doodkalm weg door knap naar positie vijf te slaan. Dan produceert STALVOC een drieblok en speelt de wedstrijd netjes uit zonder puntenverlies.

Redacteur Johan was net te laat om het matchpunt te filmen, waarvoor zijn excuses maar het verslag is alvast des te levendiger .. het lijkt of we zitten als supporters mee in die lange rij.

Bedankt alweer Johan voor het verslag en een dikke proficiat aan het voltallige team voor dit resultaat ! Een perfecte start van het nieuwe jaar en een hele mooie afsluiter van een intense Kerst-/volleybalvakantie
#STALVOC#bluelooksgoodonyou