2019-09-08 – BVL – Beverst (2) – STALVOC Heren B (3)

Het reeksverschil tussen beide teams gaf de thuisploeg een voorsprong van telkens 2 punten .. en dat is tegen Beverst altijd een moeilijke uitgangspositie.

Hoewel .. het leek aanvankelijk in de Zonhoeve niet zo vlot te draaien want die 2 punten smolten in set 1 en set 2 telkens vrij snel weg. Op alle vlakken draaide het STALVOC-wieleke als geen ander : recepties, passes en aanvallen klikten als geolied in elkaar. Het STALVOC-blok stond als een muur en coach Willy zag dat het goed was.

De thuisploeg zelf leek de drive maar niet te vinden en moest dan ook als logisch gevolg deze sets aan Stalvoc laten. Het setverschil was naar Beverstse normen vrij aanzienlijk. Het moet zijn dat een naderend verlies met 0-3 hen van het goede teveel leek, maar in set 3 sloeg de Schovoc-motor dan plots wel weer aan. Aan de andere kant van het net sloeg het “3de-set syndroom” dan weer genadeloos toe en niets leek nog te lukken. Onze Heren B werden weg geserveerd en Beverst wist met hoge aanvalsdruk het blok te verschalken.

Set 4 was van hetzelfde laken een pak … aanvallend en verdedigend lieten de mannen van Beverst zien wat een jarenlange volley-ervaring doet .. Stal was als van het veld geveegd.

Een tie-break moest de beslissing brengen .. waar in set 3 en 4 de 1ste punten nog naar Beverst gingen, was deze ban alvast gebroken .. onze Heren B wisten wat afstand te creëren maar ook de scheidsrechter eiste een niet al te fraaie rol op door na opstandig gedrag van de thuisploeg op een eerder genomen beslissing dan maar van gedacht te veranderen .. en dat zonder – daar zijn we quasi zeker van – precies gezien te hebben wat gebeurd was. Een nul-punt-beslissing ware dus correcter geweest .. Dat moet de trigger zijn geweest voor onze mannen want de vastberadenheid waarmee weer gespeeld werd, sprak boekdelen en na een opslagreeksje van Stal en een stevige middenknaller, leek de veer van Schovoc gebroken .. de 2-3 winst ging mee in ónze zak !

Een dikke proficiat aan het voltallige team is hier zeker op zijn plaats !

no images were found