Stalvoc levert maar liefst 7(!) finalisten voor Beker van Limburg

Zet al maar een dik kruis in je agenda op zaterdag 31 maart én (paas)maandag 2 april, want dan zal Stalvoc Beverlo in Genk een gooi doen naar de one and only Beker van Limburg. Zelfs niet één gooi, want met 8 ploegen in de halve finales – een absoluut clubrecord – mochten we hopen op meerdere vertegenwoordigers in de finale. En of die verwachtingen werden ingelost…

Het eerste heuglijke nieuws bereikte ons vanuit Maaseik, waar onze U17 jongens – die ondertussen al wat gewoon zijn en (toch ogenschijnlijk) zonder zenuwen de partij konden aanvatten – zich met een droge 0-3 voorbij de Maaslanders knokten, om zo hun finaleplaatsje te verzekeren. Een indrukwekkend potje volleybal, volgens het publiek, en dat op de plaats waar coach Jan zijn eerste volleybalsloefkes versleten heeft.

Proficiat kerels!

 

Daarna volgde vrij vlug het verlossende bericht vanuit Hasselt. Ook onze U17 meisjes slaagden in hun bekermissie! Al bezorgden zij hun toeschouwers – en hun coach Stijn – nét iets bloedstollendere momenten en nét iets kortere vingernagels… Tot het laatste fluitsignaal hielden ze de spanning erin, maar uiteindelijk mepten ze de 2-3 eindcijfers op het scorebord en sleepten ze zo verdiend de overwinning – én het bijbehorende finaleticket – in de wacht.

Proficiat meiden!

 

Al snel werd duidelijk dat het niet bij twee finaleplaatsen zou blijven… In Ham zetten onze U13 jongens namelijk een indrukwekkend parcours neer in de voorwedstrijden, met de kruisfinale als logisch gevolg. Daar werd VTI Hasselt vakkundig aan de kant geschoven, waardoor ook zij een plaatsje in de finale konden bemachtigen. Een straffe prestatie, zeker als je weet dat beide finalisten van vorig jaar – Noliko Maaseik en Helios Zonhoven –  met een nagenoeg identieke ploeg konden aantreden als de voorbije editie. En aan het feestgejoel te horen, waren onze kerels en coach Brian daar best wel blij mee ;-)!

Proficiat jongens!

 

Drie op drie dus, maar onze senioren waren erop gebrand om ook hun duit in het zakje te doen. Onze dames A kregen met Wara Genk A een tegenstander vanuit eerste provinciale over de vloer. Een reeksje hoger dus, maar aangezien onze dames in de tweede afdeling het klassement aanvoeren, was bezorgdheid of berusting nergens voor nodig. Na een aarzelend begin waren onze dames zelf daar eveneens van overtuigd. We hadden (een goede!) kans en ze werd gegrepen ook! Na een 0-2 achterstand gingen de meiden van coach Ferdy ‘erop en erover’ om met een 3-2 eindstand alsnog een bekerfinalist aan het lijstje toe te voegen.

Proficiat ladies!

En daarmee was de volleyzaterdag nog niet voorbij, want ook onze Heren A – en afscheidnemend coach Wietse – maakten nog kans om in die finale te belanden. Daarvoor zouden ze wel reeksgenoot en taaie klant KVC Sparvoc Lanaken-Briegden A opzij moeten schuiven. Maar die bleek helaas nog taaier dan gedacht. In set 3 leefde de Stalse hoop weer even op toen onze mannen nog tekenden voor setwinst, maar daarna ontbond Kellens andermaal zijn duivels en kletsten de bezoekers met 1-3 de finaledroom van onze heren aan diggelen. Jammer, al mogen we niet vergeten dat ze reeds een indrukwekkend bekerparcours hadden afgelegd.

 

Veel tijd om te treuren was er overigens niet, want zondagochtend was de gemiddelde Stalvocsupporter alweer vroeg uit de veren om de volgende ploegen aan te moedigen in hun strijd om een finaleplaats. De U15 jongens baanden zich – net zoals in de voorrondetornooien – vlotjes een weg naar de kruisfinale. Daar wachtten de jongens van Helios Zonhoven, dat – met de hulp van coach Remi, mental coach Darek en vooral ook de reserven die vanop de bank er een waar feest van maakten en hun ploeggenoten vol vuur aanmoedigden – nooit een gevaar bleek voor de eindzege. Alweer een finale bij op de teller.

Proficiat kanjers!

 

Maar als de jongens ergens een knalprestatie neerzetten, dan willen hun vrouwelijke leeftijdsgenoten niet onder doen natuurlijk! Ook de U15 meisjes van coach Sabine imponeerden in Genk als vanouds tijdens de voorwedstrijden van hun eindrondetornooi. Zonder enig setverlies, konden ze de kruisfinale tegen Jaraco As vol vertrouwen aanvatten. En dat werd een wedstrijd met veel overtuigingskracht en veel spelplezier. Opdracht volbracht, dat zitje op de bus naar de finale is verzekerd!

Proficiat dames!

 

Waarna onze U19 heren in eigen huis tegen Wara Genk en onder deskundige begeleiding van coach Jan zonder te aarzelen de kers op de volleytaart wisten te plaatsen. Alle supporters waren het erover eens: met zo’n niveau hoort dit team – dat overigens met een geweldige ploegsfeer tussen de lijnen stond –  gewoon thuis in de finale. Net zoals Stalvoc Beverlo als club trouwens, moest daar nog twijfel over bestaan.

Proficiat heren!

 

Daar we dachten dat vorig seizoen reeds een boerenjaar was met 5 finalisten, mogen we dit paasweekend maar liefst 7 ploegen afvaardigen voor deze hoogdag van het Limburgse volleybal. Ja hoor, wees maar zeker dat we daar weer één groot Stalvocfeest van gaan maken!

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

*

code