Samen toch ook al zo’n 30 jaar Stalvoc-ervaring op de teller! Al keken ze in ’t begin misschien wat liever… 😉

Afgelopen zaterdag tekenden onze Heren B in 1e provinciale voor misschien wel dé stunt van het seizoen! Strijdvaardigheid, motivatie en een geweldige teamgeest haalden het van de ervaring waarop Lovoc steeds heeft kunnen rekenen.

In no time wisten onze heren in set 1 uit te lopen tot 6-13 tegen Lovoc, dat weliswaar medio de set wist terug te krabbelen naar 20-23, maar er niet in slaagde onze mannen uit hun lood te slaan en de set met 20-25 dan ook aan Stalvoc moest laten. Een onverwacht setverlies voor Lommel dat in set 2 wist waaraan te verhelpen. Profiterend van te veel fouten aan onze kant van het net kon de tweede beurt met 25-20 op de naam van Lovoc worden geschreven. Eenzelfde scenario in set 3, al werd op dat moment in Lommel nog wat extra op het gaspedaal geduwd wat resulteerde in een duidelijke 25-17 voor de gasten van Gust.

Kapitein Schoubben wakkerde de vechtlust in zijn troepen aan

Onder normale omstandigheden zou set 4 dan ook de laatste in deze wedstrijd zijn geworden, maar dat was zonder rekening te houden met de motivatiegoeroe onder de Stalvoccers.  Kapitein Schoubben wist zijn manschappen op te peppen en tot een hogere spelniveau te tillen. Lovoc moest en zou voor de bijl. Met 21-25 wisten onze mannen al een punt te pakken tegen de tweede in de provinciale ranking. De tie-break zorgde voor ongemeen spannende momenten. Aan Stalvoczijde werden twee matchpunten te grabbel gegooid (daar zaten de zenuwen en het ongeloof ongetwijfeld voor iets tussen), maar nadat ook Lommel het met een serve-misser niet wist af te maken, leken onze mannen voor dé overwinning van het seizoen te gaan. In ware N’Gapeth stijl kon Captain Schoubben de 2 punten voor het team verzilveren.

Een ongeziene inzet, doorzettingsvermogen, mooi volleybal en een stevige dosis grinta… onze mannen lieten zien dat er kan gevolleyd worden. Na de zege vorige week, ook dit weekend dus nog eens een welkome boost voor hun vertrouwen.

Setstanden: 20-25, 25-20, 25-17, 21-25, 15-17

Coach Peter legt de tactiek nog eens uit

Op zaterdagavond moesten onze Heren C op bezoek bij de buurmannen van Fit Ham, tevens leider in hun reeks. Niet dat we pretendeerden in het hol van de leeuw een puntje te kunnen pakken, maar je weet maar nooit… Iedereen heeft zo wel eens een slechte dag 

Niet dus… De spelers van Ham kenden dit seizoen nog geen enkele “slechte dag”. Onder aanvoeren van een genadeloze Ward (niet voor niets MelleBEEST genaamd – en oh wat was het een hartelijk weerzien met deze ex-Stalvoccer) wisten hun middenman en opposite prachtige dingen te laten zien. Duidelijk op zoek naar een oververdiende plaats in een hogere reeks!

Aan concentratie geen gebrek!

Onze mannen konden hierop geen gevaarlijk antwoord bieden, maar bleven met plezier volleyen. Als de druk wegvalt, komt het duiveltje heel vaak uit zijn doosje. Zaterdag dus ook. Toch knap dat ze tegen een beresterk Ham nog wel weerwerk wisten te bieden. Ze konden met opgeheven hoofd weer naar huis, ondanks het feit dat de 3-0 zege in ’t Vlietje bleef.

Setstanden: 25-13, 25-17, 25-14

Even wat teamspirit tonen…

Onze Heren A gaven zaterdag weer van katoen tegen de Leuvense tegenstander. Een volgende zege mag in de boeken worden bijgeschreven.

In spaarmodus haalde een freewheelend Stalvoc zonder problemen via 20-11 de eerste set binnen. De Leuvenaars konden door een opeenstapeling van slordigheden en fouten van de thuisploeg set twee binnenrijven. Maar dan was het liedje van de dappere bezoekers uitgezongen. Hoho zorgde voor een heuse wake-upcall en met een 8 op 8 van Kristof was de ommekeer een feit.

… en dan vindt Daan zijn aanvallers blindelings

Een aanvankelijk aarzelende Daan Hermans wist vanaf dan met veel bravoure zijn aanvallers te vinden en speelde een sublieme derde en vierde set. In set vier werd Haasrode volledig van het spreekwoordelijke kastje naar de muur gespeeld. Hoho, Maesen en Hermans – Daan serveerde in één ruk naar 11-0 – waren op dat moment een gesel voor de bezoekers. Leuke afsluiter van de match: youngster Alexander Wolak (14 jaar!) mocht met een kill-block het matchpunt 24-9 op het scorebord knallen.

Setstanden: 25-17, 21-25, 25-12, 25-9

– verslag van Willy C.

Dankzij een stabiele receptie…

Onze Dames Akoploopsters in de reguliere competitie (2de Provinciale reeks A), kregen zaterdag hun evenknie uit reeks B – Tongerlo VC A – op bezoek. Beide teams waren erop gebrand ook in de race om de Limburgse Beker koploopster te blijven en het felbegeerde ticket naar de volgende ronde te bemachtigen.

In de eerste set trokken de Stalvocdames het laken van bij het begin naar zich toe en wisten ze op overtuigende wijze (25-19) een droomstart te nemen. De zin om verder te bekeren was echter ook bij het Tongerlose team duidelijk aanwezig. Gecombineerd met een te grote foutenlast van de thuisploeg resulteerde dit in setverlies en meteen stond ook de 1-1 op de bordjes.

… en heel wat aanvalskracht…

In set 3 drukte Stalvoc al van bij het eerste fluitsignaal op het gaspedaal waarop de dames van Tongerlo de achtervolging moesten inzetten, maar al snel hadden de bezoeksters in de smiezen dat inhalen een quasi onbegonnen zaak zou zijn. De 25-11 setstand geeft aan hoe stevig onze dames aan hun remonte begonnen. Echter, zo zwak de tegenstandsters in set 3 voor de dag kwamen, zo stevig stonden ze in set 4 te volleyballen. Onze dames wisten hierop geen pasklaar antwoord te formuleren en al snel bleek dat het spannendste lot – een vijfsetter – niet aan hen voorbij zou gaan. Bij 16-25 setverlies werd het vermoeden bewaarheid en moest de tiebreak uitsluitsel brengen.

… mochten onze dames vieren!

Voor een talrijk opgekomen delegatie supporters wist het jonge Stalse team toch de zenuwen in bedwang te houden en met opgeheven hoofd en grote focus de vijfde en beslissende set met 15-11 te winnen en een plaats in de volgende ronde te behalen.

Setstanden: 25-19, 22-25, 25-11, 16-25, 15-11

 

Net op tijd de juiste versnelling gevonden

VC Ethernit Kapelle o/d Bos kon gisteren niet komen stunten tegen onze Heren A die – na een twijfelachtige start waarbij ze de set verloren aan een stevig weerwerk biedende tegenstander – het spreekwoordelijke laken nog net op tijd naar zich toe wisten te trekken en de resterende sets konden thuishouden.

Tenzij leider Hellvoc vanavond in Haasrode C minstens 2 sets zou laten liggen, blijven onze Heren A op een mooie tweede plaats in hun ranking staan.

Nu winterstop! Op 14/01/18 trekken we naar Mendo voor het tweede deel van de competitie.

Setstanden: 23-25, 25-23, 25-18, 25-20

Blokken? Een koud kunstje voor deze studenten!

Het was “close, but no cigar” voor onze Heren B die – ondank de vechtlust van het toch wel zeer jonge team en hun wil om de zege thuis te houden – de duimen moesten leggen tegen een ervaren Overpelt. De eerste twee sets gingen gelijk op, maar telkens was Overpelt net dat tikkeltje beter. De derde set wist Stalvoc wél binnen te halen met luide steun van hun supporters. Maar in set vier was de tegenstander weer te sterk en dus stond de eindstand al op het scorebord.

Laat dit team nog wat tijd om te bouwen op hun fundamenten en je zal zien, dan gaan deze mannen nog potten breken.

Setstanden: 27-29, 24-26, 25-21, 22-25

No empty seat in the house!

Dat het een topavond zou worden, was voorspeld! En dat er ook op ‘de Parking’ kan gefeest worden, was gisteren meer dan duidelijk. Een bomvolle tribune Stalvocaanhangers wist hun helden van eerste divisie tot stevig volley te motiveren.

Tegen een oppermachtige leider wisten onze Heren A een set te verzilveren en net op het moment dat ook een tweede set voor het grijpen lag (met mogelijks een andere wedstrijd in het vizier) sputterde de Stalvocmotor. Winst ging mee naar de buren van ‘t Stad. Proficiat dan ook aan het Hellvocteam.

Een hele dikke proficiat ook aan ons eigen topteam. Daarnaast een oprechte “MERCI” in grote letters aan onze Stalvocsupporters. Talrijk, sportief en reuze-enthousiast… Heerlijk om te zien! Ook jullie waren fantástisch! 

Setstanden: 17-25, 25-17, 23-25, 22-25

#winfie!

Wapenstilstand, daar was vandaag niet veel van te merken. Onze Dames B haalden hun volledig arsenaal aan wapens boven en speelden een dijk van een wedstrijd. Op bezoek bij de leidsters in de competitie wisten onze dames complexloos volley te spelen. Niet onder de indruk van hun 2-0 achterstand startten de Stalvocsters aan een ware revival. Een opperbeste sfeer en mega teamgeest maakten dat we punt na punt in een stunt begonnen te geloven. 

De meeste dromen zijn bedrog wist ooit iemand te beweren. Niet zo vandaag dus. Jeval Alken bleef achter vol ongeloof. De Dames B kwamen naar huis en brachten de 2-3 zege mee.

Setstanden: 25-17, 25-19, 22-25, 20-25, 5-15

Ook juichen in de huppelhoek? That’s what champions are made of!

Na een ietwat sputterende start, namen onze Dames B in de tweede set een steviger heft in handen. De hele sterke derde set werd met 28-26 gewonnen en de hoop op én goesting in een vijfsetter leefde weer op. Maar de dames van Overpelt zagen dit anders en staken er het spreekwoordelijke stokje voor. Met 1-3 wisten ze de zege mee uit te nemen.

Onze dames B lieten alvast weten het hoofd niet te laten hangen en ze kijken al erg uit naar de volgende match. Maandag zal hiervoor even intens getraind worden.

Proficiat aan het hele team voor de getoonde inzet en sportiviteit! 

Setstanden: 13-25, 20-25, 28-26, 18-25

Wedstrijd op zondagavond? Zolang het maar niet ’s ochtends vroeg is!

In Genk wisten onze Heren C de spanning er wel in te houden… Onder het motto “het weekend kan niet lang genoeg duren”, mepten onze mannen een vijfsetter bij elkaar. Met een klein dipje in set 2 uitgezonderd spraken de setstanden voor zich. Nagelbijten werd eventjes een olympische sport.

Dikke proficiat mannen! 

Setstanden: 23-25, 25-14, 23-25, 25-21, 11-15

Ahh, the sweet taste of victory!

Zondag Josdag, jawadde! ’t Zal wel zijn zeker!  Volleybal begorie !
Onze Heren B kregen namiddag de reeksgenoten van Bets op bezoek.

Voor coach Mario en speler Wim was het een weerzien met enkele oud-bekenden. Het befaamde “tikkeltje meer moeten” was dus zeker aanwezig. En dat beseften ook de teamgenoten die van meet af stevig in de match vlogen. De 3-0 overwinning werd dan ook geweldig hartelijk onthaald.

Setstanden: 25-19, 25-18, 25-18

Vandaag Sparvoc Lanaken op bezoek. Net als vorig seizoen thuis een niet-ingecalculeerd harde noot om te kraken.
Met een opposite die ziek te bed lag en een setter in de kniebraces, moest T1 Baillien de pionnen wat herschikken.

Opperste concentratie

Een overtuigend gewonnen eerste set werd gevolgd door een verrassend mindere partij en wanneer in set 3 de winst weer aan Stalvoc’s zijde stond, leek een 3-1 in de maak. Maar een Stalse voorsprong van 5 punten wist Lanaken om te buigen in felgele setwinst.

De vijfde set ging niet als verhoopt van start en met een 4-8 setstand moest er van veldzijde gewisseld worden. En dan sloeg de Stalvocmotor weer net op tijd aan om – na nog wat getwijfel – toch de richting van matchwinst in te slaan. 

Setstanden: 25-16, 19-25, 25-22, 24-26, 15-12

De kop is eraf! De zin in het nieuwe seizoen is groot!

In de 2de Provinciale reeks wisten onze Dames A aan het langste eind te trekken in hun startwedstrijd. Tegen de dames van Wevoc Wellen slaagden onze ladies erin een wervelende score neer te zetten.

In set 1 moesten de speelsters elkaar op het veld nog wat vinden, maar in set 2 sloeg de motor helemaal aan en geraakten ze op heuse ramkoers. Met duidelijke cijfers kletsten onze dames de 3-0 overwinning op het scorebord!

Een mooie start van wat belooft een nog mooier seizoen te worden!

Setstanden: 26-24, 25-14, 25-13