Seniors

Hier kan je de verslagen van het huidig seizoen terugvinden:

Het is altijd wat tegen de mannen van Elvoc Elen die in de 1ste twee sets de sporthal als het ware voor 2/3de inpalmden en onze STALVOC-troepen in de hoek dreven. Kortom we vonden geen antwoord op hun service en evenmin wisten we gepast te reageren op enkele slimme plaatsballen.

Zou dit onze 1ste nederlaag van het seizoen worden ? Het leek er alvast op .. 22-25 en 17-25 en dus 0-2 achter, het is niet van onze gewoonte. Als zelfs in set 3 de achterstand tot 5 punten oploopt wordt “tenen uitkuisen” de enige boodschap.

En dan is het zover .. we hadden er vooraf een pronostiekje op gezet .. hoe lang zou het duren dat … ? “When nagging and whining becomes your second nature”

De mannen van Elvoc laten hun eerder in de match gevulde energievat hélemaal leeglopen .. er wordt gemekkerd dat het een lieve lust is en met volleybal zijn alleen onze Heren A nog bezig … en hoe ! In no time kletsen onze troepen – ondertussen weer voor de volle 100% heer en meester van de sporthal – de 25-9 op de bordjes en wordt de tie-break beslissend voor de 2 overblijvende punten.

Heel even nog wat spanning, draaien met 6-8 maar dan weten onze mannen weer de “dash” te vinden en door te duwen naar 15-10.

Een zeer zwaar bevochten wedstrijd .. eentje in een zeer ongewone opstelling en eentje waaruit we moeten leren .. vooral om ons niet zo in een hoekje te laten duwen.
#STALVOC #bluelooksgoodonyou #sportersbelevenmeer

Het stond eerder deze week al in de kranten : “Lanaken wil troon bestijgen”. Wie het artikel verder leest, merkt echter ook op dat de thuisploeg wel in de smiezen heeft dat onze STALVOC Dames A aan een ijzersterk seizoen bezig zijn en het uitdiepen van de kloof als doel hebben gesteld.

Het thuisvoordeel van Sparvoc – massaal opgekomen supporters willen deze wedstrijd nadien beklinken op de jaarlijkse nieuwjaarsdrink van de club – maakte in set 1 alvast geen indruk op onze dames die de set vlotjes binnenhaalden.

Maar net als in het krantenartikel werd aangehaald, weet Sparvoc na een wisselvallig begin steeds weer op toerental te komen .. set 2 en 3 blijven dan ook in Lanaken. Als we de koppositie willen behouden, gaan we het onderste uit de kan moeten halen .. zo lijkt de peptalk van coaches Celis en Nevens te klinken. En zo geschiedde ook ..

STALVOC zou STALVOC niet zijn als de tanden niet werden getoond .. met een overduidelijke 18-25 werd de tie-break afgedwongen ..

In deze 5de set werd snel duidelijk waarom onze Dames A ook in deze 2de Divisie reeks aan kop staan. Een duidelijke 8-15 .. een matchzege en een diepere kloof. Alles waar we voor gekomen waren .. En of er achteraf een feestje werd gebouwd !

Thanks Yves en Marleen voor de foto’s .. altijd leuk voor de supporters aan het thuisfront 👍
#STALVOC #bluelooksgoodonyou #sportersbelevenmeer

Onze STALVOC Dames B op bezoek in Peer.

Dit keer met maar liefst 11 speelsters om in te zetten. Welkom ook aan Elien en Dina…

Het is niet redacteur’s gewoonte om de scheidsrechter te bekritiseren, maar dit keer moest hij toch een kleine uitzondering maken. De dertig kleinere fouten die de man op de stoel blies, zet onze verslaggever niet in het verslag (het zou echt té lang worden maar de eerste en de laatste mogen niet onbeschreven blijven ! We zijn trots op onze sport en mogen dat dan ook van iedereen in de zaal verwachten .. dus zeker ook van een “hogergeplaatst” toeschouwer.

De wedstrijd begon met een ferm scheve noot : “ons Hanne” – een voorbeeldige kapitein – won de toss en koos voor de opslag. De coaches vullen vervolgens hun opstellingsbriefje in maar de scheids – begrijpe wie begrijpe kan – geeft aan de tafel door dat Peer de opslag heeft. Foutje op de tablet … met ongeveer 10 minuten oponthoud tot gevolg. Er werden veel mogelijke oplossingen naar voren geschoven .. de ene al “dwazer” dan de andere zoals (hou je vast) de tablet ondersteboven draaien en omgekeerd markeren, de scheidsrechtersstoel aan de andere kant van het terrein zetten, .. Het werd uiteindelijk : opslag voor de thuisploeg en deze foutief toegewezen opslag werd vakkundig in het net geserveerd.Zo gezegd zo gedaan, wat een start.

Niet veel later viel onze STALVOC-motor stil, ons vertrouwen viel weg en we geraakten in een diep dal. Dat de scheids ons bijwijlen “een handje hielp”, volstond niet. De thuisploeg – ouder en ervaren – maakte gehakt van de jonkies uit Stal. Daar konden ook Dina en Elien niets aan veranderen.

In de 3de set (set 1 en set 2 verloren wij met respectievelijk 17 en 18 puntjes) leek bij 10-4 en 16-10 de wedstrijd gespeeld. Maar dan kennen ze onze STALVOC-Dames B niet .. Er werd geknokt en gevochten, gelachen en geknald … en wij kwamen terug .. puntje voor puntje. Deze set werd na een prachtinspanning binnengehaald met 20-25 ! Waaaauw !

In de 4de set gingen wij op ons elan verder en knalden de hoekspeelsters er niet naast. Anouk en vooral Amelie hielden ons recht en nu zij de hulp kregen van Kato, Mirte en Franne, kwamen de punten snel op het bord. Liese stuurde het achterveld, Hanne verdeelde netjes en de aanvalsters scoorden vlot .. héél vlot zelfs .. een droge 12-25 leidde ons naar de tiebreak. Die verliep mega-spannend en het laatste punt moest zowaar herspeeld worden .. de scheids floot eerst de match af, maar gaf – na protest (terecht eigenlijk) – toch “tussen twee”. Mirte met knikkende knieën terug naar de service .. maar ze deed het met brio want niet veel later stormden wij met z’n allen het veld op : met 13-15 haalden wij de tiebreak binnen.

Dat heet “door het piepkleine oogje van een miniem naaldje kruipen” maar wat is Johan trots op zijn jonkies (en Sabine en Hanne 😉) !!

Bedankt nogmaals Johan voor het alweer levendige verslag .. zelfs bij het lezen, bekruipen ons de zenuwen .. wat een spanning moet dat geweest zijn !
#STALVOC#bluelooksgoodonyou#sportersbelevenmeer

De examens hielden een aantal basisspeelsters achter de boeken en daarom kregen onze STALVOC-dames C vandaag – voor hun wedstrijd tegen de tot nog toe ongeslagen leiders uit de reeks – hulp van 3 speelsters van het U17A-team.

In de toch wel moeizame 1e set (13-25) was duidelijk dat onze dames elkaar nog erg moesten “zoeken” ….

In de 2e set begon het wat beter te draaien en behaalden we toch nog 17 punten.

In de 3e set startten de dames vol vertrouwen en na de nodige peptalk van Emma en gerichte sturing van coach Patrick kwamen de dames echt wel op dreef. Het team werkte hard en ontfutselde de leidsters van Helchteren de allereerste set van dit seizoen … dat ons nieuw samengesteld team met een mooie score van 25-23 hiervan aan de basis ligt, bewijst dat samenwerking over de teamgrenzen heen tot mooie dingen kan leiden.

Ook in set 4 gingen onze dames vrij vlot mee en bleef de stand gelijk opgaand tot Helchteren toonde waarom het bovenaan de ranking staat .. en uiteindelijk toch ook dat maatje groter is. Stand 19-25.

We zagen een mooie wedstrijd met gemotiveerde dames van de immer vrolijke STALVOC-Dames C onder leiding van een zeer gedreven coach Patrick !
#STALVOC #bluelooksgoodonyou #sportersbelevenmeer

Eindelijk nog eens de kans om een competitiewedstrijd van deze leuke ploeg bij te wonen.

Cohen was er niet bij en coach Jan was met de heren A op wedstrijd. Joren van zijn kant stond de heren C weer bij. Maarten deed de coaching.

Voor de wedstrijd zaten onze supporters netjes op een rij, de hele rij vol. Aan de andere kant zat één echtgenote (of vriendin, want tegenwoordig weet je dat niet meer zeker) met een kleine uk te supporteren. Want dat zou het worden: jongens tegen echte mannen.

De thuisploeg riep zowaar iets over een echt vrouwending als startkreet: D.KK. T.TT.N! Hoe ongemanierd, geen voorbeeld voor ons ploegje. Onze jongens hebben er wel een zeer intensieve kerst-stage opzitten met extra trainingen en uitstapjes naar Oudenaarde, Maaseik en Leuven. Zijn ze klaar voor het laatste dagje volley van deze drukke periode? Zou de vermoeidheid hen geen parten beginnen spelen ? Of zou de nethoogte van de voorbije dagen hen vandaag gaan verrassen ?

Tijdens de eerste set ging alles erg vlot, de jonkies haalden het vlot van de ervaring en de eerste set werd binnengehaald met 18-25.

In set twee verscheen er plots een ware international op het terrein. Een of andere Amerikaan met forse spierballen … en hij bracht heel wat wijzigingen met zich mee. Tijdens de time-out werd de voertaal plots Engels ipv Pelts, hij blokte een aantal puntjes bij elkaar en teisterde de STALVOC-receptie met jump-services. Dankzij de zware service-druk van Rens kwamen wij nog even terug tot 17-14 maar dan duwden de lepe oudjes even door en bij 25-20 haalden zij hun setje binnen.

In de volgende set ging het heel gelijk op tot 8-8. Een foutje van de scheids (hij beoordeelde een pracht-ace van Tim foutief) deed de stand naar 15-13 kabbelen .. hoogste tijd om Joos even te laten rusten en joker-Joren in te brengen. Tim scoort ondertussen in “zijn Pelt” ongeveer elk belangrijk punt. Maar de scheids zijn aandeel bleef – hoe triest ook – weer groter : ook een aanval van Joren (op dezelfde lijn) wordt fout beoordeeld, en met een “netroller” van Pelt staat het plots 24 gelijk. Dieter serveert, Milan blokt, setbal STALVOC! Milan wordt afgeblokt (gebeurt maar heel heel heel soms) maar toch geven de ervaren rotten met een wat domme toetsbal in het net de set weg.

Op naar set 4. Die verloopt in aanvang heel erg rommelig maar wel spannend. Een opstellingsfout aan de STALVOC-kant maakt dat de thuisploeg kan uitlopen naar 9-6. Over 11-8 gaat het dan in één ruk naar 11-11 en volgt een opstellingsfout van Pelt. Het gaat vervolgens verder naar 11-13 dankzij de service-druk van alweer Tim. Helaas serveert “den Amerikaan” het gaatje weer dicht. De voorspelers van Pelt vormden zelfs een drieblok op Martijn (zonder succes overigens). Joos duwt nu door van op de opslaglijn en bij 15-18 dwingt hij Pelt tot de tweede time-out. Gevolgd door weer een knappe aanval van Joos. Is vier puntjes voorsprong genoeg? Niet echt want bij 19-20 vlucht Maarten op zijn beurt in een time-out. Bij 22-22 scoort Americano een belangrijk puntje en een receptiemissertje van Sion (dat gebeurt inderdaad ook soms) brengt de thuisploeg op setbal. Dieter werkt die echter doodkalm weg door knap naar positie vijf te slaan. Dan produceert STALVOC een drieblok en speelt de wedstrijd netjes uit zonder puntenverlies.

Redacteur Johan was net te laat om het matchpunt te filmen, waarvoor zijn excuses maar het verslag is alvast des te levendiger .. het lijkt of we zitten als supporters mee in die lange rij.

Bedankt alweer Johan voor het verslag en een dikke proficiat aan het voltallige team voor dit resultaat ! Een perfecte start van het nieuwe jaar en een hele mooie afsluiter van een intense Kerst-/volleybalvakantie
#STALVOC#bluelooksgoodonyou

Onze Heren A gingen zaterdag namiddag hun 1ste wedstrijd van het nieuwe jaar 2020 in Sparvoc winnen.

In de 1ste 2 setten werd door onze heren al gauw een serieuze kloof van 6 tot 10 punten geslagen maar de thuisploeg wist, ondanks enkele verwoede pogingen, geen echte vuist te maken .. de 2 sets eindigden met een 18-25 setwinst voor onze mannen.

In set 3 was snel duidelijk dat ook in 2020 het “3de set-syndroom” nog niet verleerd was .. het was een heen en weer van voorsprong naar achtervolgen .. Het werd zelfs 25-25 maar op dat moment “hielp” een thuisspeler ons door wat al te hevig zijn gram bij de scheidsrechter te willen halen .. een rode kaart was het gevolg. En met die rode kaart ook de matchwinst … in het voordeel van STALVOC !
#STALVOC #bluelooksgoodonyou

Het was ondertussen toch alweer een volle 7 dagen geleden dat beide teams elkaar bekampten .. het zou dus een wedstrijd zonder verrassingen moeten worden.

En dat was ook zo .. behoudens het feit dat er toch een aantal nieuwe gezichten bij Herk op het veld stonden en dan weer een aantal Stalvoc-gezichten ingevolge studenten-verplichtingen niet aanwezig konden zijn. Maar we sloegen niet achterover .. au contraire .. we lieten ons gelden .. en bij momenten zo beduidend dat het eerder de tegenstander was die achterover moest.

De in de volleywereld alom gekende spaghetti-score is ook onze coach niet ontgaan. Alleen de datum moet nog vastgelegd worden.

Kortom .. een overtuigde zege om het jaar 2019 af te sluiten en de titel Herfstkampioen alweer wat prominenter te maken 👍 Een welgemeende proficiat aan het voltallige team.

Geniet van de eindejaarsfeesten en kom gezond weer terug in 2020 !
#STALVOC #bluelooksgoodonyou

Het leek wel of de bezoekers van Bets een aantal spelers moesten missen .. neen, dat leek niet alleen zo, dat wàs ook zo. Naar verluidt lukte het 5 heren van het team niet om op het appel te geraken … en dat heeft zo zijn gevolgen. Zeker als je dan ook nog tegen een beresterk STALVOC C moet aantreden.

De STALVOC trein startte al van bij het fluitsignaal aan een razendsnel tempo. In combinatie met een grote foutenlast aan de Geetbetse kant van het net resulteert dit in een stevige setwinst (25-13).

In set 2 sloeg de STALVOC-turbo helemaal aan en werden na een smetteloze receptie de hoek- en pipe-aanvallen mooi voorbereid door de setters waarna ook impressionant afgewerkt. Bets had evenmin antwoord op ons outstanding midden .. block of aanval .. er was niets tegen te beginnen. Een setstand (25-6) spreekt voor zich.

Ook in set 3 gingen onze STALVOC-Heren C op hun elan verder .. met een 25-14 setwinst als gevolg .. Ongetwijfeld een zwaar verdict voor de bezoekers maar het moet gezegd, tegen dit STALVOC C had ook een voltallig Bets geen antwoord weten geven …

Een perfecte afsluiting van het jaar 2019 .. onze jonge ploeg staat op de 3de plaats in de ranking .. op het podium dus .. en dit naast Beverst (doorwinterde ex-divisiespelers) en Helios (vorig seizoen nog in de 1ste provinciale reeks) .. Als dit niets wil zeggen …

Proficiat mannen ! Geniet van de eindejaarsperiode, van de aankomende Champions League en Steengoed-tornooien en kom gezond weer terug in 2020 !!
#STALVOC#bluelooksgoodonyou

Ook bij onze STALVOC Dames B stond een zeer belangrijke wedstrijd op het programma van het jaareinde. Het resultaat van deze wedstrijd bepaalt namelijk ook de positie op het podium van het Herfstkampioenschap.

En de start van onze STALVOC Dames B beloofde alvast veel goeds want met een 25-19 toonden de dames van ons jonge team dat ze heelwat in hun mars hebben. De dames van Tongerlo wisten echter dat er moest gevochten worden om dit team te verslaan en dan deden ze dan ook. Ze beten zich vast in de aanval en haalden ook receptioneel veel verloren gewaande ballen weer in de match.

Bij STALVOC B leek de geest uit de fles en waar de bezoeksters ook in de 3de en 4de set de spirit bleven aanhouden, werd de vechtlust bij onze dames niet meer beloond .. hoewel met het kleinste verschil (telkens 23-25) moesten we deze sets aan Tongerlo laten.

De 1-3 eindstand maakt dat we de titel Herfstkampioen op de valreep moeten afstaan maar dat we het jaar 2019 nog steeds kunnen afsluiten met een mooie 3de plaats. Geef toe, wie had hiervoor bij de start van het seizoen durven wedden ?

Onze ambities blijven behouden – zoveel is zeker – en we gaan met opgeheven hoofd de Kerstperiode in. Eerst nog even feesten en dan .. 2020 weer volop vullen met mooi volleybal.

Alvast een dikke proficiat aan het voltallige team voor jullie inzet .. geniet van de eindejaarsfeesten en kom gezond weer terug in 2020 !!
#STALVOC #bluelooksgoodonyou

De kalendermaker had voor de laatste speeldag van 2019 een leuke wedstrijd bewaard. Onze STALVOC-Dames A, koploopsters in de reeks, ontvingen in eigen huis de iets minder naaste buren uit Helchteren die in de ranking stonden te dringen. Een heuse topper dus als afsluiter van een prachtig 2019.

Al tijdens de voorwedstrijd werd duidelijk dat de dames uit Helchteren gekomen waren om revanche te nemen voor de bekervernedering van een paar weken geleden. En dit maakten zij eigenlijk ook al waar in de eerste set van de hoofdmatch.

Wij kwamen heel even voor (1-0) maar dan was het achtervolgen op grote afstand, bij 19-18 staken wij onze neus aan het venster, maar na een spannend seteinde, waarin wij geen enkele setbal hadden, haalden de bezoekers de eerste set binnen met 25-27. Zo goed teruggekomen en dan op twee puntjes stranden … dat voelt zeker pijnlijk aan.

In de tweede set werd het niet beter. Ons middencompartiment werd sterker en sterker (bijna niet te houden) en de rally’s werden langer, maar de lawaaimakers/zangeressen uit Helchteren bleven die lange balwisselingen winnen. Dit ging de foute kant op. Onze dubbele wissel bracht telkens opnieuw resultaat, maar niet voldoende 20-25. Twee nul achter en met de rug tegen de muur …

In set drie greep Bente haar kans en kwamen de Stalvoc-ladies zowaar op temperatuur. Met opnieuw een geslaagde dubbele wissel en meer “fighting spirit” werd set 3 binnengehaald, oef. In set vier deed Bente haar ding vanop de service lijn. In één ruk serveerde zij van 5-5 naar 13-5. Britt en Melissa scoorden zo ongeveer aan de lopende band en ook onze hoeken (Shana en Emily) scoorden nu vlotter. Lisa (en Emma) begrepen dit en wisselden nu goed af in spelverdeling.

Het blok van de tegenpartij werd van het kastje naar de muur gespeeld. Onze bloktraining begon te renderen en we pikten allemaal een blokpuntje mee. Bij Helchteren viel de motor stil en set vier was binnen.

Dan de tiebreak.

Helaas konden wij niet starten met het spel uit set vier. HVC rechtte de rug en nam een optie op de overwinning. Bij de kantwissel zag het er niet zo goed uit. Na een sterke servicereeks van Melissa echter stonden de bordjes bijna terug gelijk. En na 10-12 knokten wij de wedstrijd uit met 15-13.

Een knappe prestatie van team Sigi, waarmee zij een fantastisch 2019 (één verliesmatch tegen de buren uit Beringen en superveel winstmatchen) afsluiten. Nu is het even tijd voor kerstkalkoen en de immer leuke kerstquiz… See you next year!!!

Bedankt Johan voor het leuke wedstrijdverslag ! Thanks ook Yves voor de pràchtige foto’s !

Aan het voltallige team : merci voor jullie tomeloze inzet … Geniet van de eindejaarsfeesten en kom gezond weer terug in 2020 !
#STALVOC #bluelooksgoodonyou

Het is gebeurd … Jammer maar helaas is er een einde gekomen aan de lange reeks zeges van onze dames. De buren van Bepavoc hebben ons een halt toegeroepen.

Vooraf denk je als trainer een beetje filosofisch: vandaag loopt het altijd goed af, ofwel vergroten wij onze voorsprong nog meer, ofwel staan wij terug met de voetjes op de grond. Als ik eerlijk mag zijn, zou ik voor optie één gekozen hebben. Maar als je op een mindere dag een sterke ploeg tegenkomt, dan wordt het moeilijk. We kunnen een aantal excuses inroepen (onze studentjes hebben wat minder getraind, Emma was net niet op tijd speelklaar, Lisa’s gelukskettinkje brak nog voor de wedstrijd,…) maar de grootste reden was de tegenstander.

Zij hebben gespeeld met het mes tussen de tanden en haalden ballen op die bijna niet op te halen waren, zij raakten zowat elke bal in blok en scoorden zelf met de glimlach. Wij geraakten er in het midden bijna niet door en ook op de hoek kregen wij de ballen moeizaam op de grond. De supporters (de tribunes zaten vol) hebben genoten van een paar zinderende rally’s.

Maar al van in set één werd de toon gezet: de leiders zouden vandaag lijden! Voortdurend achtervolgen, soms zelfs op grote afstand. Bijna konden wij het in set één nog goed maken, wij strandden op 23-25.

In set twee werden wij nog meer weggespeeld en konden wij zelfs niet aanklampen.

In set drie kwamen wij uit een verloren positie terug (dankzij wissels Bente en Nicky én een knappe opslagreeks van Melissa), maar in set vier was het bobijntje af. Wij kregen niets meer gescoord en de dames uit Beringen/Paal roken bloed. Door het verlies van naaste achtervolger Helchteren zijn wij ondanks deze nederlaag toch al zeker van de herfsttitel.

Vóór het seizoen, hadden wij daar allemaal voor getekend! Op naar de volgende.

Met dank aan Johan Haest voor het verslag. Dank ook aan Internetgazet Beringen voor het prachtige fotoverslag dat via bijgaande link te bewonderen is !
#STALVOC #bluelooksgoodonyou

Een match waarvoor onze STALVOC Dames C de mindset “vollebak” op winnen hadden gezet. Helaas, verliep dat iets minder vlot dan verwacht.

Set 1 en 2 willen ze het liefst zo snel mogelijk vergeten. Hoezeer ze ook probeerden, ze kregen hun draai niet in het spel. Alsof het hen had wakker geschud want in set 3 haalden onze Dames C de set binnen met 25-15.

In set 4 begonnen onze STALVOC Dames zeer sterk, maar naar het einde van de set kwam de stress om de hoek piepen en lieten ze de set – hoewel nipt – toch nog uit handen glippen… Helaas pindakaas!

Onze Dames C lopen weer in het “groen-rood-groen-rood-patroon”. Volgende match gaan ze voor dubbel zoveel inzet en dan hopen ze het patroon om te slaan. Want ze blijven vastberaden “Top 3 moet en zal ons lukken!”

#STALVOC #bluelooksgoodonyou

Bij de dames B weer twee nieuwkomers! Vandaag werden Liese (examens) en Sabine (vakantie) vervangen door twee jonkies, Molly en Britt. Deze twee deden dat supergoed, zij brachten de recepties met de glimlach, speelden de free-balls bijna vlekkeloos in en namen de tactische richtlijnen op alsof ze al jaren bij de senioren speelden.

Peer, nochtans een verdienstelijke tegenstander, werd in de eerste set verpletterd, de tweede set (vaak de moeilijkste zeggen ze wel eens) begon het B-team wat minder en werd het achtervolgen tot op de streep. Helaas haalden wij het net niet.

De bezoeksters uit Peer roken bloed en wilden de fiere leidsters een hak zetten…maar dat was buiten Anouk en co gerekend. Zij schakelen snel weer een versnelling hoger en hielden de buit mooi binnen. Tussen set 3 en vier spurtte Amelie (met succes) naar de WC’s en ook na de wedstrijd haalde ze het vreugdedansje niet, ook toen had ze net een spurtje gedaan

Maar de klus is geklaard, 3 punten binnen en weer twee extra toppertjes op de spelerslijst! Bedankt Molly en Britt.

#STALVOC#bluelooksgoodonyou

Zaterdagavond half negen, de dames van Stevoort arriveerden zonder vaste coach ( trouwfeest) en zonder eerste libero (gekwetst) maar met het mes tussen de tanden! Waren zij gemotiveerd door het artikeltje in het Belangske?

Feit is dat zij na een studieronde (de eerste set walste STALVOC vlot over de tegenstander heen) wel heel goed verdedigden en serveerden. Onze onfeilbare receptielijn ging zowaar even aan het wankelen, en waar Lisa met gemak haar aanvaller kon vrijspelen en laten scoren in de eerste set, werd dat plots heel moeilijk. Stevoort met gelegenheidscoach Loyens (ex-Bepavoc) op de bank, verdedigde zowat alle ballen, er kwam geen verschil meer op het bord. Dat ging zo verder tot in de vierde set.

Toen hervonden onze STALVOC-dames de toverformule en werd er weer aan de lopende band gescoord, geserveerd en geblokt. Hoewel het nog spannend werd want ook in de laatste set moest stevig gefocust worden tot 25-22. De donut van de week ging naar Emily.

En ondertussen staat het vast : STALVOC Beverlo, dames A verloor één volledig jaar (365 dagen en nachten) niet meer… Toch wel “straffe toebak” van een al even straf team!
Niet voor niets iets om er “ondersteboven” van te gaan staan dansen.

#STALVOC#bluelooksgoodonyou

De wedstrijd van onze STALVOC Dames C(heers) verliep zoals gepland … bijna iedereen was aanwezig en zeer in vorm en zo wisten onze dames de 3-0 op het scorebord te zetten!

Hopelijk kunnen ze deze flow behouden en behalen ze hun streefdoel : “top 3 in de reeks”

Wij duimen alvast voor een leuke podiumplaats voor dit enthousiaste team !!

Dankjewel Michelle voor het verslagje !
#STALVOC #bluelooksgoodonyou

Ook de STALVOC Dames A speelden gisteravond thuis in de voor de gelegenheid netjes aangeklede Sinterklaas-arena. De bezoekers uit Ekeren kregen weinig lekkers van de Stalse dames.

Na de “pandoering” tijdens de laatste set in de voorwedstrijd (het werd 15-5!) waren de dames uit Ekeren gewaarschuwd: dit STALVOC staat niet voor niets bovenaan in de 2de Divisie-reeks. De hele kern kwam aan bod en zonder problemen werden de drie sets thuis gehouden. Iedereen kwam tot scoren, behalve eentje, vraag maar eens aan Nicky…

In de volgende weken komt er een belangrijk drieluik aan : drie dikke Limburgse Derby’s… wordt vervolgd..

Eén ding is zeker : Het wordt genieten met de grote G dus … SUPPORTERS OP POST !

Onze STALVOC Dames B ontvingen gisteren de reeksgenoten van Kivola Riemst. Er werd ons gezegd dat er weinig nieuws te melden viel, buiten dan het debuut van Franne (na kwetsuur) en Anse in ons B-team. Een debuut dat zondermeer op een dikke duim kon onthaald worden. Onze middenspeelsters speelden heel sterk, vooral aan de service en Anouk scoorden in alle hoekjes van het veld. Ook na heel wat positie-wissels haperde de STALVOC-machine niet.

Een imposante 3-0, de zoveelste zege op rij (winnen werkt inderdaad verslavend) en dit keer eens geen spaghetti-set, de coach is – zo liet hij ons net weten – zeer tevreden 🙂

Dat de mannen van ons STALVOC Heren C-team liefst zoveel mogelijk volleyballen, valt makkelijk af te leiden uit het aantal sets dat zij tot dusver al speelden .. Ook vandaag in Diepenbeek werd het een 5-setter .. eentje die ook nu weer met succes door onze “jonkies” (de oudste was zo maar even 17 jaar !) werd afgerond.

Na 2 sets te hebben voorgestaan, sloeg het 3de set-syndroom genadeloos toe en hoewel de 4de set (en dus ook de match) naar Stal leek te komen, gooide een – hoe zeg je dat – scheidsrechterlijke dwaling met bijhorend tumult en borstzakkaartgetover toch wat roet in het eten en moest de uiteindelijke overwinnaar na een tie-break op g de voorgrond treden.

Voor de 4de keer al dit seizoen, zijn onze Heren C die tie-break winnaar geworden. Cool bewaren, lukt hen dus aardig !

Een mooie 2-3 met dito 2 punten komen mee naar STALVOC dat toch maar mooi op de 3de plaats in de ranking staat.

Dikke proficiat aan het voltallige team ! Een zéér spoedig herstel aan de gekwetste Tim en zieke Dieter .. dat ze snel weer op de been mogen zijn !
#STALVOC #bluelooksgoodonyou

Na alle mooie woorden over onze jeugd zetten we nu – met veel plezier – onze net iets oudere jeugd in de kijker. Of zoals ze zelf zeggen “We zijn geen 19 meer maar net de 20 gepasseerd” 😉

Onze kanjers van Oud Goud zochten eind vorig seizoen versterking en ook onze verloren zonen de Berringe Bastards misten nog wat volk.
Na wat gesprekjes tussen pot en pint onstond zo een nieuwe groep toppers : de “Gouden Bastards”
En ook zij verdienen hun moments of glory op onze FB-pagina!

Op een druilerige maandagavond richting Zonhoven.

In set 1 was reporter van dienst nog onderweg (dochters trainen ook) maar bij aankomst zagen we dat onze Bastards blijkbaar niet goed opgewarmd hadden want de mannen van Provo pakten de set met 25-14 of 15 of … ze wisten het zelf niet meer 😉

Set 2 was toch een bewijs dat onze mannen er echt voor gaan. De punten gaan gelijk op en het Stalvoc block zit top. Ook de aanval mag er zijn 🙌🏼

De spanning zit er duidelijk in en tot 23-23 blijft het nek aan nek. Helaas echter maar opnieuw gaat de set naar Zonhoven 25-23.

Set 3 zien we weer knappe staaltjes volleybal. Enkele “misrekeningen” in de verdediging zet helaas de thuisploeg op 24-17. Onze mannen geven niet op en knokken nog terug tot 24-20 maar een sterke opslag van de tegenpartij zet de match op 3-0.

Het moet zeker gezegd: in Stal is niet alleen de jeugd top maar ook bij de 2de jeugd zit het snor 👍🏼💙

Na de douche een welverdiend goei pintje en mannen … blijven goan want gellie doet da goe 👍🏼 go go go 💙

Dankjewel dus Dana voor het verslag en de fotootjes 👍🏼

Helaas was het gisteren een off-day voor de dames C(heers). Ze begonnen moedig aan de match, maar Bolderberg was zeer sterk en beter. Spijtig genoeg konden onze dames noch in set 2 noch in set 3 het tij doen keren.

Helaas pindakaas, maar volgende match staan ze er hopelijk weer voltallig .. met de extra sfeer en CHEERS! 😉
Ook dank aan Steven Tollenaere voor de kei-toffe naamspeling voor de Dames C(heers)🥂
#bluelooksgoodonyou

Wie haalt het in zijn hoofd om een dameswedstrijd op zaterdagmiddag om 14:00u te programmeren? Een paar teamleden zouden onder normale omstandigheden misschien nog onder of tussen de lakens liggen, eentje zat nog halvelings op de schoolbanken en eentje kreeg zo nog minder tijd om te herstellen van een operatie! Maar “operatie Anouk” verliep heel gunstig (voor ons dan toch): ’s morgens werd Anouk wakker met de glimlach en zonder pijn, even later stuurde ze een berichtje de wereld in dat ze van de partij zou zijn…

Wat een geruststelling want zelfs een wanhopige zoektocht in de Stalse gelederen had tot hiertoe nog steeds geen zevende veldspeelster opgeleverd, zes en een libero, zo zouden wij gaan spelen, de top match, tegen de nummer twee uit de rangschikking. Bijna voltallig dus, het B-team, met Franne bijna speelklaar als assistent op de bank (het wederoptreden van Merel gaat helaas nog lang op zich laten wachten, vrezen we) begonnen wij aan de wedstrijd. Een gezonde spanning en lichte druk was merkbaar, één van de trainer/coaches had donderdag duidelijk gezegd dat falen geen optie was, er moest een reeks gestegen worden…

En of de dames (of zeggen en schreven wij beter dametjes) deze boodschap begrepen hadden? Zij lieten geen spaander heel van Hevoc!

De eerste set werd de schade nog wat beperkt door de thuisploeg, zij klampten even aan en losten toen definitief de rol 14-25, een groot verschil zou je zo zeggen.

Niets was minder waar, de thuisploeg werd nu echt bij de keel gegrepen en versmacht onder een bijna foutloos spel van de Stalse Ladies. Enorme opslagdruk en aanvallend knappe staaltjes resulteerden in alweer een spaghetti-uitslag 9-25.

De derde set werd nog straffer. Misschien voor het eerst in de wedstrijd kwam de thuisploeg heel even op voorsprong (1-0) en toen verscheen Amelie aan de service-lijn. Een paar time-outs later stond Amelie daar nog en blonk er 13-1 op het scorebord!

Op dat moment kwamen er nog een paar Stal-supporters binnen, zij kregen nog welgeteld 18 puntjes te zien. 8-25, klus geklaard op 58 minuten (de thuiscoach benutte al zijn time-outs en bijna al zijn wissels). Dat is wat ze noemen er een ferm lap op geven!

Een MVP aanduiden was onbegonnen werk, als je dat zelf toch eens wilt proberen, hou dan de wedstrijdkalender van dit top-team in de gaten! Wat een verslag ! Van wat een match !! Dankjewel Johan .. het leek alsof we er zelf bij waren !

Een superdikke PROFICIAT ! aan ons STALVOC-Dames B team dat vandaag comfortabel op de 1ste plaats staat te blinken !
#STALVOC #bluelooksgoodonyou

Zaterdag was het ook nog eens aan onze STALVOC Dames C om aan te treden op het volleyveld … Deze keer tegen tegenstander Hevoc. Na twee weken niet meer samen trainen en een aantal gekwetste speelsters vreesden we voor een moeilijke match.

In set 1 werd toch wel het tegendeel bewezen en wonnen onze Dames knap met 11-25.

Set 2 ging helaas niet zo vlotjes en werd verloren met 25-10.

In set 3 werd de sterkte van Hechtel ons net iets te veel en wonnen de thuisspeelsters de set met 25-22 en zo zakte toch ook het enthousiasme en vertrouwen een beetje weg bij onze dames.

Maar … na een peptalk van coach Patrick vonden onze dames het nodige enthousiasme terug en wonnen ze de vierde set toch weer vlot met 16-25.

In set 5 leek het alsof onze dames bloed hadden geroken (Halloween was ook weer niet zooo lang geleden 😉) en haalden ze de laatste set ook binnen met 14-16! Je kan je inbeelden hoe groot de ontlading was … groot!

Ons STALVOC dames C-ploegje haalde het toch maar weer door hun enthousiasme, hun inzet en de ploegsfeer .. 3 onmisbare ingrediënten voor een superteam!

Met dit enthousiasme en geloof in zichzelf en elkaar kunnen de dames nog veel punten scoren dit seizoen!

Dankjewel Michelle voor de knappe reportage !
#STALVOC#bluelooksgoodonyou

Onze STALVOC Heren B wonnen vandaag – ondanks een serieuse dip in set 2 – toch op een overtuigende manier hun wedstrijd tegen de Tongerlose tegenstander … met een comfortabele 4de plaats in de ranking als resultaat .. niet slecht voor onze promovendus !
#STALVOC#bluelooksgoodonyou