Seniors

Hier kan je de verslagen van het huidig seizoen terugvinden:

Helaas was het gisteren een off-day voor de dames C(heers). Ze begonnen moedig aan de match, maar Bolderberg was zeer sterk en beter. Spijtig genoeg konden onze dames noch in set 2 noch in set 3 het tij doen keren.

Helaas pindakaas, maar volgende match staan ze er hopelijk weer voltallig .. met de extra sfeer en CHEERS! 😉
Ook dank aan Steven Tollenaere voor de kei-toffe naamspeling voor de Dames C(heers)🥂
#bluelooksgoodonyou

Wie haalt het in zijn hoofd om een dameswedstrijd op zaterdagmiddag om 14:00u te programmeren? Een paar teamleden zouden onder normale omstandigheden misschien nog onder of tussen de lakens liggen, eentje zat nog halvelings op de schoolbanken en eentje kreeg zo nog minder tijd om te herstellen van een operatie! Maar “operatie Anouk” verliep heel gunstig (voor ons dan toch): ’s morgens werd Anouk wakker met de glimlach en zonder pijn, even later stuurde ze een berichtje de wereld in dat ze van de partij zou zijn…

Wat een geruststelling want zelfs een wanhopige zoektocht in de Stalse gelederen had tot hiertoe nog steeds geen zevende veldspeelster opgeleverd, zes en een libero, zo zouden wij gaan spelen, de top match, tegen de nummer twee uit de rangschikking. Bijna voltallig dus, het B-team, met Franne bijna speelklaar als assistent op de bank (het wederoptreden van Merel gaat helaas nog lang op zich laten wachten, vrezen we) begonnen wij aan de wedstrijd. Een gezonde spanning en lichte druk was merkbaar, één van de trainer/coaches had donderdag duidelijk gezegd dat falen geen optie was, er moest een reeks gestegen worden…

En of de dames (of zeggen en schreven wij beter dametjes) deze boodschap begrepen hadden? Zij lieten geen spaander heel van Hevoc!

De eerste set werd de schade nog wat beperkt door de thuisploeg, zij klampten even aan en losten toen definitief de rol 14-25, een groot verschil zou je zo zeggen.

Niets was minder waar, de thuisploeg werd nu echt bij de keel gegrepen en versmacht onder een bijna foutloos spel van de Stalse Ladies. Enorme opslagdruk en aanvallend knappe staaltjes resulteerden in alweer een spaghetti-uitslag 9-25.

De derde set werd nog straffer. Misschien voor het eerst in de wedstrijd kwam de thuisploeg heel even op voorsprong (1-0) en toen verscheen Amelie aan de service-lijn. Een paar time-outs later stond Amelie daar nog en blonk er 13-1 op het scorebord!

Op dat moment kwamen er nog een paar Stal-supporters binnen, zij kregen nog welgeteld 18 puntjes te zien. 8-25, klus geklaard op 58 minuten (de thuiscoach benutte al zijn time-outs en bijna al zijn wissels). Dat is wat ze noemen er een ferm lap op geven!

Een MVP aanduiden was onbegonnen werk, als je dat zelf toch eens wilt proberen, hou dan de wedstrijdkalender van dit top-team in de gaten! Wat een verslag ! Van wat een match !! Dankjewel Johan .. het leek alsof we er zelf bij waren !

Een superdikke PROFICIAT ! aan ons STALVOC-Dames B team dat vandaag comfortabel op de 1ste plaats staat te blinken !
#STALVOC #bluelooksgoodonyou

Zaterdag was het ook nog eens aan onze STALVOC Dames C om aan te treden op het volleyveld … Deze keer tegen tegenstander Hevoc. Na twee weken niet meer samen trainen en een aantal gekwetste speelsters vreesden we voor een moeilijke match.

In set 1 werd toch wel het tegendeel bewezen en wonnen onze Dames knap met 11-25.

Set 2 ging helaas niet zo vlotjes en werd verloren met 25-10.

In set 3 werd de sterkte van Hechtel ons net iets te veel en wonnen de thuisspeelsters de set met 25-22 en zo zakte toch ook het enthousiasme en vertrouwen een beetje weg bij onze dames.

Maar … na een peptalk van coach Patrick vonden onze dames het nodige enthousiasme terug en wonnen ze de vierde set toch weer vlot met 16-25.

In set 5 leek het alsof onze dames bloed hadden geroken (Halloween was ook weer niet zooo lang geleden 😉) en haalden ze de laatste set ook binnen met 14-16! Je kan je inbeelden hoe groot de ontlading was … groot!

Ons STALVOC dames C-ploegje haalde het toch maar weer door hun enthousiasme, hun inzet en de ploegsfeer .. 3 onmisbare ingrediënten voor een superteam!

Met dit enthousiasme en geloof in zichzelf en elkaar kunnen de dames nog veel punten scoren dit seizoen!

Dankjewel Michelle voor de knappe reportage !
#STALVOC#bluelooksgoodonyou

Onze STALVOC Heren B wonnen vandaag – ondanks een serieuse dip in set 2 – toch op een overtuigende manier hun wedstrijd tegen de Tongerlose tegenstander … met een comfortabele 4de plaats in de ranking als resultaat .. niet slecht voor onze promovendus !
#STALVOC#bluelooksgoodonyou

De wedstrijden tussen STALVOC en Kivoc staan al enkele seizoenen bekend als steevast moeilijke wedstrijden waar op het scherp van de snee wordt gestreden voor de overwinning. Niet ongewoon dus dat onze Heren A beducht waren voor deze tegenstander ..

Al snel in de wedstrijd echter werd duidelijk dat Kivoc geen antwoord kon formuleren op de druk die STALVOC op hen zette. Hoewel STALVOC in set 2 even op achtervolgen moest, kon de achterstand toch omgezet worden in setwinst.

Set 3 was net zoals set 1 overtuigend …

Een welverdiende 3-punter .. en een mooie 1ste plaats in zowel de reserve- als de hoofdreeks. Right on track dus ..
#STALVOC#bluelooksgoodonyou

Het was bij momenten nagelbijten op veld 2 waar onze STALVOC Heren C de bezoekers uit Lanaken bekampten.

Ons STALVOC team – maximumleeftijd nota bene 16 ! – trok uiteindelijk aan het langste eind door in de tie-break het Lanakense team met 15-4 ver achter zich te laten en de 2 punten thuis te houden.

Proficiat aan het voltallige team !
#STALVOC#bluelooksgoodonyou

Afgelopen zaterdag speelden ook onze Dames B een thuiswedstrijd. Dit keer kwamen hun tegenstandsters uit Bree.

Tijdens de eerste 2 sets werd er door ons toch wel jonge team op een behoorlijk niveau gespeeld en een vlotte winst was dan ook een logisch resultaat.

In de 3de set waren onze dames meermaals op achtervolgen aangewezen en toen na een puike inhaalbeweging de Breese dames toch weer een spurtje zagen trekken, leek het erop dat het op hun 1ste setverlies zou uitdraaien. Dat was echter zonder de teamspirit van onze dames gerekend want als team vochten ze zich terug een weg doorheen de set .. de weg naar matchwinst dan nog wel.

Een dikke proficiat aan het voltallige team ! Merciekes ook voor het verslagje en de leuke foto! Dat jullie bovenaan het klassement pronken, mag gezegd 👌🏼
#STALVOC#bluelooksgoodonyou

Gisteren om 15u was het ook weer de beurt aan onze STALVOC-Dames C om zich van hun beste kant te laten zien. Hun derde match van de competitie ondertussen al .. ditmaal met Stevoort als tegenstander.

Al van bij de start van de 1ste set was de gekende C-sfeer en ambiance weer van de partij en dat is mee de reden waarom deze set niet alleen vlot maar zeker ook enthousiast binnengehaald werd.

Set 2 was een tikkeltje moeilijker, maar de gedrevenheid van ons team maakte dat ook deze set toch maar weer door onze dames werd binnengehaald.

In het begin van set 3 begon de twijfel toe te slaan en scoorde Stevoort een hele reeks punten. Gelukkig vonden de dames tegen het einde van de set hun kracht terug en werd ook deze gewonnen!

Conclusie: veel ambiance en inzet … de ploegsfeer bezorgt ons “een dikke vette winst ! ” dixit het Michelle die voor ons de fotootjes en het verslag verzorgde. Waarvoor uiteraard een “dikke vette merci” 😉
#STALVOC#bluelooksgoodonyou

In hun eerste thuismatch van het nieuwe seizoen wisten onze STALVOC Heren A de supporters te trakteren op een overtuigende wedstrijd .. Kivola wist in de 2de set even gebruik te maken van de “Stalse Dip” maar de manier waarop ons team een opgelopen achterstand van 10-16 wist om te buigen naar setwinst (25-20) was een duidelijke voorbode van de plannen van onze STALVOC-mannen : geen set prijsgeven. En of dat lukte …

Proficiat aan het voltallige team !!
#STALVOC#bluelooksgoodonyou

De setstanden doen menigeen het voorhoofd fronsen .. na 2 verloren sets gelukkig het tij meer dan kunnen keren en Hasselt alle hoeken van de eigen zaal laten zien …
Spijtig van dat ene puntje maar soit .. die 2 andere nemen we toch mee …

Setstanden: 25/22, 27/25, 9/25, 11/25, 11/15.

Wegens omstandigheden zijn er geen foto’s beschikbaar van deze wedstrijd.

Vol goede moed en uiteraard met de gekende sfeer begonnen de Dames C aan hun wedstrijd. Ze hadden al van in het begin door dat Lommel geen makkelijke tegenstander was, maar toch lieten de STALVOC-dames het koppeke niet hangen.

Set 1 werd dan ook terecht door STALVOC gepakt.

Maar helaas lukte dat niet bij set 2. … Lommel begon met een grote voorsprong, die we wel knap konden inhalen, maar jammer genoeg op een te laat moment.

Zowel in set 3 als set 4 werd hard gestreden, maar toch bleef Lommel toch dat tikkeltje sterker dan ons.

Conclusie: weer een leerschool voor ons en nog harder trainen op de trainingen. De Dames C hadden ook een ferme MERCI en stevige shoutout klaar voor Eline Poets en Lotte Meyen .. deze meiden stelden zich bereid om op zondag mee te gaan naar de wedstrijd! Hoewel Lovoc Lommel dus net dat tikkeltje beter was (setstanden lieten op één na het kleinste verschil zien) verloren onze Dames C op geen enkel moment hun enthousiasme en mooie glimlach.
Alweer een dikke proficiat aan het voltallige team voor de blijvende inzet! Dank ook aan Grizaco NV voor de opwarmingsshirts 👌🏼
#STALVOC#bluelooksgoodonyou

Onze STALOC Dames B met Hanne J, Sabine W en nog heel wat “jong geweld” wisten gisteren in Hasselt de zege binnen te halen en met de setstanden als 20-25, 21-25 en 15-25.Plus ook in één vloeiende beweging de leiding in het nog frisse klassement. Coach Johan zag zijn team in de eerste 2 sets moeizaam starten maar vooral niet de concentratie en doorzettingsvermogen verliezen .. wat in set 3 resulteerde in een heuse “walk-over”.

Proficiat aan het voltallige team ! Dankjewel ook Esther voor de foto’s en het verslag !
#STALVOC#bluelooksgoodonyou

De generale repetities zijn ten einde. Tijd nu voor het echte werk. De eerste echte competitiematch van onze Dames C en tegelijk ook hun eerste match in voltallige aanwezigheid.

Set 1 was van het begin af aan al heel sterk. Een zeer sterke opslagreeks van Anse en knap aanvallend werk van Nore zetten veel druk op onze tegenstander.

Set 2 begon heel goed, maar door een kwetsuur van Nore raakten we even het gaspedaal kwijt en verloren we – ondanks de zeer goede inval van de gezusters Beerten – deze set nipt met 29-31,.

In set 3 kwamen we er weer bovenop en haalden de set nog vlot binnen door knap verdedigingswerk en zeer goede aanvallen van onze middenmannen, of eerder vrouwen, en opposite Maxime. In deze set werd ook HET punt van de match gescoord, namelijk onze libero Emilie die een bovenhandse slagbal mooi in het diagonale hoekje van de tegenstander sloeg.

In set 4 kwam de vermoeidheid aankloppen en raakten we in een dipje.

Set 5 begon met een opslagreeks van Michelle. We wilden winnen, maar we besloten toch om er een spannende wedstrijd van te maken en kwamen er wat foutjes tussen.
Na een stevige peptalk van coach Patrick haalden we de set binnen met een eindresultaat van 15-13.

Conclusie: doorzettingsvermogen en enthousiasme ontbreekt zeker niet er bij ons! Deze overwinning smaakt naar meer (en de frieten na de match ook). Een dikke proficiat aan het voltallige team ! Dankjewel Michelle en Elias voor het verslag en de foto’s!
#STALVOC#bluelooksgoodonyou