Onze U13 jongens A beginnen aarzelend aan de eerste set, waardoor de stand lange tijd in evenwicht blijft. Dan kunnen ze (eindelijk) een kloofje slaan tot 5-8. Maar de opslag van haast elke speler wil niet meer over het net. De set gaat met ups en downs naar 13-13 en een tie-break aangevraagd door coach Brian bij 18-20 breekt de tendens niet. Deze set gaat naar Wara Genk.

Meester Brian kan met trots het perfecte rapport van zijn pupillen aanschouwen

De tweede set start eveneens gelijkopgaand tot 3-3. Maar dan is er een eerste gaatje voor Wara Genk: 6-3 staat er op de bordjes. Coach Brian roept zijn manschappen samen en in een wip staat het 7-6. De Stalvoc-motor begint te draaien en we zien mooie rally’s in het voordeel van de Stalvoccers, waardoor er nu 9-16 op het scorebord staat. Dan slaat de motor opnieuw af en komt Genk terug tot 16-16. De jongens knokken zich naar 18-22. Nog een reeks goede opslagen en de set is binnen.

Bij Stalvoc kennen we de ‘vloek’ van de derde set. Deze hangt blijkbaar ook in Genk. In een oogwenk leidt Wara met 5-0.  Maar de Stalvoccers geven niet op. Coach Brian stuurt bij en probeert rust te brengen. De kloof verkleint: 10-5, 11-8, 14-11 tot 14-13. We zien vanop de tribune de vechtlust en de sfeer op het plein terugkomen. De jongens blijven doorgaan en het scorebord zegt 20-23. We zitten op het puntje van onze tribunebank… Maar Wara kan ook knokken en brengt de bordjes met 24-24 in evenwicht. Onze jongens halen alles uit de kast en dat loont. Ook de derde de set is van ons. Oef! De nagels van de supporters zijn weer wat ingekort.

Set nummer 4 dan. Komaan! Weer blijft de stand in evenwicht tot 4-4. Maar nu laten de Stalvoccers zien dat ze wakker geschud zijn en er komt volleybal van een hoog niveau op het plein. Er worden maar liefst 8 punten op rij gemaakt. Wara Genk probeert met een time-out de ban te breken, want het staat ondertussen al 4-12. De goede opslagen, het mooie volleybal en de hopen inzet van de jongens brengen hen naar een comfortabele 9-18 voorsprong. Even een rustige periode tot 12-21. De Stalvoccers halen eens diep adem en gaan er dan voor. Jawel, de vierde set wordt overtuigend binnengehaald. Hoppa! Zo werken deze strijdvaardige jongelingen hun voorlaatste wedstrijd af met winst en behalen ze een voorlopige 9 op 9 in dit tweede deel van het seizoen.

Setstanden: 25-22, 18-25, 25-27, 14-25

met dank aan Tina B. die laten zien dat haar volleybalzo(o)n(en) de wil om te winnen niet van vreemden hebben

4 spelers en 1 bal: meer hebben onze jongens niet nodig om er een spannende wedstrijd van te maken

Met z’n vieren, jammer genoeg, verschenen de U13 jongens B zaterdagmiddag op het veld om het op te nemen tegen Genk. De druk was er bij spelers, trainster en supporters om te proberen het seizoen nog mooi af te sluiten met een overwinning. Misschien was het daarom dat onze jongens tijdens de eerste set traag op gang kwamen? Al snel stond Genk met 0-5 voor. Onze jongens schoten op tijd wakker en kwamen nog mooi terug, maar Genk bleef toch nipt het overwicht behouden en haalde set 1 binnen.

De jongens van Stal hadden de smaak te pakken en lieten in de tweede set mooie volleybal zien. Maar ook Genk gaf zich niet gewonnen. Na een erg spannende slotfase moesten we met het kleinste verschil de winst aan de tegenstander laten. In de derde set hadden onze jongens een dipje en Genk liet hen alle hoeken van het veld zien. Er werden nog een paar goede saves gedaan, maar het mocht niet baten. Er werd weer een setje bijgeteld op het scorebord in het voordeel van Genk.

Zoveel vechtlust bij onze U13. Of was het eetlust? 😉

Reeds vanaf het begin van de vierde set lieten onze tieners zien dat ze zich nog niet gewonnen gaven… Of was het de gedachte aan de bestelde pizza’s die hen dreef? In elk geval sloten ze de vierde set af met een vlotte overwinning. Toch nog één set gewonnen tijdens de laatste wedstrijd van dit seizoen.

En de pizza’s? Dat was een makkie: die werden helemaal, tot de laatste kruimel, verorberd door onze jongens! 🙂

Setstanden: 21-25, 23-25, 17,25, 25-20

 

met dank aan Patrick & Daisy E. die getuige waren van de vechtlust én eetlust van de jongens 

Een zonnige zondagmorgen… Het ideale decor voor een wedstrijd van onze U15 meisjes B, zo bleek. Reeds vroeg uit de veren en met de slaap nog een beetje in de ogen stonden de dames van Peter goedgezind klaar op het plein!

Al liet het vroege uur zich toch wat voelen, want de eerste set kwam maar moeizaam op gang. Stevoort liep al snel uit naar 12-20. Na een wake-upcall vanuit de tribune kwamen onze meisjes nog knap terug tot 22-24. Helaas moesten ze toch met het kleinste verschil de duimen leggen in de eerste set.

Een overwinning kan zo goed smaken!

In set 2 zagen we enkele mooie volleybalmomenten, maar ook die verloren we nipt. Tijdens de derde set waren de dames eindelijk goed wakker en stonden ze op scherp met mooie opslagreeksen. Ze liepen al snel uit tot 10-4 en stoomden gewoon vlotjes door naar setwinst. Ook in set 4 gingen onze gewestelijke kadetten op hetzelfde elan verder en hingen zo de bordjes gelijk.

Een vijfde beslissende set moest dus soelaas brengen. De stand ging gelijk op. Het werd een echte thriller. Met hulp en aanmoediging van de U17 jongens konden Peter en zijn meisjes de winst binnenhalen met 15-9!  Na de wedstrijd was het dan ook lekker genieten van een welverdiende pizza!

Setstanden: 23-25, 22-25, 25-9, 25-15, 15-9

– met dank aan Sandra D. die zich niet liet afschrikken door het vroege uur om aandachtig te notuleren

 Vandaag stonden de U13 meisjes A in hun laatste thuismatch van het seizoen tegenover de meiden van Alken. Onder het alziend maar rechtvaardig oog van topscheids Myke kon de volleynamiddag beginnen.

De persoonlijke groei van onze meisjes valt niet te ontkennen 😉

Bij de start van de eerste set was het Alken dat vlot uitliep tot 10-15. Waren de Stalvocgirls nog niet wakker? Had de vertraging in het begin van de match ermee te maken? Time-out door coach Tamara die voor de nodige peptalk zorgde. Door prachtige, sterke sprongopslagen wisten onze meisjes set 1 toch nog binnen te halen! Van vechtlust én lef gesproken!

De meiden waren nu volledig opgewarmd en gingen op hun elan door in set 2. Er werd al vlug een kloof geslagen met 10-4 en met mooie smashes konden ze ook deze set winnen met duidelijke cijfers met 25-12. Is dat geen spaghetti waard, trainer Brian?  Set 3 begon gelijkopgaand tot 11-11, maar dankzij de sterke recepties en aanvallen werd ook hier de winst al vlug veilig gesteld. Over set 4 kunnen we kort zijn, we zagen prachtig verzorgd volleybal, mooie opslagen, goed samenspel en 25-13 op het scorebord. Een verdiende zege van onze Stalvocgirls! 

Apart winnen, samen vieren! Zo hoort het!

De overwinning werd nog mooier toen ook bleek dat de miniemen meisjes B (naast ons op het plein) de overwinning wist binnen te halen tegen Hasselt. Er werd dus dubbel gevierd!

Volgend weekend staat de laatste match van dit seizoen op het programma. Daarna volgt een verdiende vakantie, waarbij we ongetwijfeld al vanaf de eerste rustdag uitkijken naar het nieuwe volleybalseizoen, nog nagenietend van het huidige! 

Setstanden: 25-22, 25-12, 25-19, 25-13

met dank aan Paul C. die binnenkort zijn plekje bij Sporza kan gaan opeisen

 Onze U17 meisjes hebben dit seizoen al een mooi traject afgelegd. Zoals we eerder al schreven, konden ze de play-offs met een kleine bonus starten, ze hadden de reguliere competitie als eerste afgesloten. Door het verlies vorige week in Hasselt was die bonus helaas opgebruikt en waren de supporters, de trainer en niet in het minst de speelsters zelf gebrand op een topprestatie tegen de meisjes uit Sint-Truiden.

Toch waren het de bezoeksters die het vroeg opstaan het beste hadden verteerd: ze konden met goede opslagen onze receptie in problemen brengen en een kloofje van drie puntjes op het scorebord zetten. Op eigen opslag kregen we dat kloofje snel gedicht en namen we bij 11-10 voor de eerste keer de leiding. Helaas was de Truiense coach genoodzaakt om een time-out te nemen om medische redenen: één van haar speelsters moest gewisseld worden en zou voor de rest van de wedstrijd niet meer in actie kunnen komen.

Ondanks deze tegenvaller slaagden de Truiense meisjes er met de hulp van enkele slordigheidjes aan onze kant in om het tij te keren en opnieuw een kleine voorsprong te nemen: 11-15. Coach Stijn gebruikte een eerste time out om de receptie een beetje bij te sturen. Dat bleek het sein voor onze meisjes om het gaspedaal in te duwen: onze dames kregen de receptie onder controle, ontregelden met goede opslagen de bezoekende opbouw en maakten de kansen die hierdoor ontstonden meedogenloos af. De eerste set was binnen.

In de tweede set kwamen Quinte en Julie in de plaats van Anouk en Yenne, maar onze meisjes gingen gewoon op hetzelfde elan verder: bij 6-2 stond het eerste kloofje al op het bord en hadden de bezoeksters nood aan hun eerste time-out. Ook daarna kon Merel vanuit een uitstekende receptie al haar aanvalsters laten scoren, maar toch kon Sint-Truiden door wat opslagmissers en af en toe een mooi tegenpunt even gelijke tred houden. Naar het einde van deset toe plaatsten onze meisjes onder impuls van een goede opslag weer een versnelling om de set met duidelijke cijfers naar zich toe te halen.

In de traditioneel moeilijke derde set kwam Anouk opnieuw in, verhuisde Quinte naar de opposite en verving Yenne Merel aan de pas. Talent te over dus om ook deze set tot een goed einde te brengen. Zo bleek ook snel: na een wat aarzelend begin, gelijkopgaand tot 6-6, stond er geen maat meer op de Stalse machine. Prima opslagen, een secure verdediging, overtuigend aanvalswerk en een solide blok braken de veer helemaal bij de bezoeksters. Zelfs Mirtes nostalgie naar haar miniemenperiode kon niet verhinderen dat de bordjes in een mum van tijd op 25-9 hingen.

Met de 3-0 overwinning op zak ging de meisjes toch vlot door in de vierde set, die niet meer meetelt voor de uitslag. Opnieuw zorgden goede opslagen snel voor een kloofje van 6 punten.  Eventjes kon Sint-Truiden van wat foutjes gebruik maken om tot 2 punten terug te komen, maar dan was het welletjes.

Duikeeeeuuuhhh!

Met deze mooie collectieve prestatie hebben de meisjes duidelijk getoond dat ze nog lang niet aan het einde van hun Latijn zitten. Misschien kunnen ze volgend weekend wel stunten in de bekerfinale tegen Dato. Met voldoende koolhydraten kunnen ze misschien de spannende slotfase van de play-offs nog naar hun hand zetten in de lastige verplaatsing naar Beverst en thuis revanche nemen tegen Hasselt? Als dat lukt, kijken wij alvast uit naar Stijns uitgebreide choreografie.

Setstanden: 25-18, 25-14, 25-9, 25-16

– met dank aan Miguel G. om zo uitgebreid en deskundig het wedstrijdrelaas in beeld te brengen

Deze keer moesten we even bekomen van de wedstrijd van de U13 meisjes B. Niet zozeer van de spanning, maar wel van de supporters van de tegenpartij. Ze waren wel erg kritisch voor hun coach en sommige spelers van hun ploeg.

Sporten met de glimlach: draait het daar niet allemaal om?

Over onze eigen meisjes kunnen we echter bondig en positief besluiten: zoals elke week hebben ze hun superbest gedaan. Een hele wedstrijd lang hebben ze alles gegeven en gevochten voor elke bal. De opslagen waren heel goed, er werden er maar weinig gemist. De opbouw lukte ook heel goed. De tegenpartij speelde constant met ‘plaatsballetjes’, waardoor het even zoeken was voor ons. In de loop van de wedstrijd waren de meisjes daar beter op voorbereid en slaagden we erin beter weerwerk te bieden. 
 
Setstanden: 19-25, 18-25, 25-14, 21-25
 

– met dank aan Wendy P. die met haar collega-ouders wél een voorbeeld is van positief supporteren

 Vandaag stond in onze Stalvoc Arena de onvervalste topper op het programma: onze U13 meisjes A tegen Helchteren, oftewel de nummer 2 tegen de nummer 1. Beide ploegen hadden in de terugronde slechts één keer verloren.

Genoeg vocale steun op de bank – én op de tribune!

De Stalvocgirls begonnen zenuwachtig aan de partij en ze keken al snel tegen een achterstand aan van 10-15. De meiden van Helchteren konden hun zenuwen beter onder controle houden en wonnen zo verdiend de eerste set met 18-25. ‘Genoeg opgewarmd’ dachten onze meisjes en in de tweede set nam hun vechtlust toe. Stalvoc kwam al snel voor met 9-3 en ging op dit elan verder. De krachtige sprongopslagen volgden elkaar snel op en ook de aanvallende smashes kwamen beter door. Dit resulteerde in een duidelijke 25-15 voor Stalvoc.

Set 3 verliep gelijkopgaand tot 13-13.  Hierna kwamen de meiden van Helchteren sterker uit de hoek en wonnen ze de set met 17-25. Onder luide aanmoedigingen van de Stalvocsupporters, begonnen de meisjes met volle moed aan set 4. We zagen beide ploegen het beste van zichzelf geven, met mooie aanvallen, knappe recepties en sterke opslagen. Ook hier wisten onze Stalvocgirls zich flink te weren, maar moesten ze toch hun meerdere erkennen in de tegenpartij die de set won met 22-25.

Ook al was dit een verdiende zege voor de meiden van Helchteren, we mogen terecht trots zijn op het spel dat de miniemen meisjes ten tonele brachten. Met zoveel vechtlust was de teleurstelling duidelijk groot bij onze meiden, wat hun strijdvaardigheid alleen maar typeert. Daarom toch een dikke pluim aan de hele ploeg.

Setstanden: 17-25, 25-15, 18-25, 22-25

– met dank aan Paul C. die gelukkig geen stem meer nodig had om een verslag te schrijven  

 Om 10u30 werden we in Kinrooi verwacht voor wat door velen gezien zou worden als de ‘Generale Repetitie’ voor de Limburgse Bekerfinale die volgende week op het programma van onze U17 jongens staat. Maar daarnaast zitten beide teams elkaar ook in de reguliere competitie stevig op de hielen.

Al broedend op revanche in de bekerfinale

Bij aanvang van set 1 leek het dat onze Stalvoccers – die een uurtje minder lang hadden kunnen slapen – net hun voordeel haalden uit het feit dat ze iets langer wakker waren dan hun reeksgenoten. De eerste 10 punten overdonderden ze de thuisploeg met een aantal opeenvolgende combinaties van stevige opslagen, verrassende passes en indrukwekkende aanvallen. Maar het Kivoc-army heeft nu niet direct de naam de moed snel te laten zakken en kwam – na wat instructies van coach Stijn – terug om vervolgens met het kleinste verschil set 1 op eigen naam te schrijven.

Dat ze die eerste set door hun vingers hadden laten glippen, werkte duidelijk in op de moraal van de Stalvoccers die in set 2 op geen enkel moment een antwoord wisten te geven op een zeer uitgekiend volleybalspel van de mannen van Kinrooi die als een sneltrein over ons heen reden en een duidelijk overwicht etaleerden.

Een tweemansblok verschalk je met een slinkse linkse 😉

Set 3 moest en zou beter gaan. And so we did! De vechtlust én de power die in de vorige set ontbrak, waren weer overduidelijk aanwezig. Die noodzakelijke ingrediënten voor setwinst leverden in een gelijkopgaande set op waarvoor ze dienden. Met 20-25 pikten we de derde set en plaatsten we ons in stelling voor een vijfsetter. De meegereisde supporters gaven nog een stevige boost aan de equipe en zo begonnen ze aan set 4 met een ‘revival‘ als opdracht.

Dat de Kivoccers eenzelfde missie hadden, mocht al snel blijken. Beide teams knokten zich naar elk volgend punt. 
Gelijkopgaand alweer, maar bij 20 stokte de Stalse motor en profiteerden de Kivoccers van hun net iets smoother functionerende defence. Die had hen eerder in de match al meermaals voordeel opgeleverd. Ook nu weer… Set 4 én de matchwinst gingen naar Kinrooi. 

Een oprechte proficiat dan ook aan Kivoc, die met een aan zekerheid grenzende waarschijnlijkheid hier de kampioenstitel op hun naam schrijven. Of dat met de Limburgse Beker ook het geval is, is nog maar de vraag. Niet altijd verloopt de première immers zoals geoefend tijdens de generale… Soit, we wensen beide teams alvast een hele mooie en spannende match toe. Dat de beste moge winnen!

Setstanden: 26-24, 25-12, 20-25, 25-20

– met dank aan Anja W. om de grinta (bij de supporters alvast) van het scherm te doen spatten 

Alvast een welverdiende 10 voor stijl! 😉

De Start2Volley 3-3 B meisjes begonnen er de eerste set vol goede moed aan. Het begin liep echter een beetje stroef, omdat er weinig met drie contacten gespeeld werd. De bal kwam vaak rechtstreeks over en dat zijn de meisjes van Stalvoc niet gewoon. Toch haalden ze de eerste set binnen.

De tweede en derde set kwamen ze in een stroomversnelling en stonden ze steeds klaar om alle ballen terug te spelen. Deze sets werden heel vlot gewonnen waarbij de tegenstander zelfs geen 10 punten konden halen. Dit betekent volgens de meisjes een traktatie van de trainster. De spaghetti en een dessertje hebben ze dus verdiend. 

Tijdens de vierde set kregen de meisjes de kans om het derde balcontact te slaan in plaats van te toetsen. We moeten toch ook onze nieuwe technieken eens uitproberen?! En zelfs met deze extra moeilijkheid konden ze ook deze set op hun naam schrijven.

Setstanden: 25-14, 25-7, 25-9, 25-21

– met dank aan Wendy T. die met trots haar pupillen aan het werk zag

“Die liedjes hebben we ook al onder de knie hoor!”

Sterke eerste set van de Start2Volley 3-3 A meisjes. Van in het begin werd de tegenstand, die al haar voorgaande wedstrijden won, bij de keel gegrepen en niet meer losgelaten. Mooie combinaties, sterke opslagbeurten en een coach die af en toe op het gepaste moment “LOOOS” riep, zorgden voor verdiende winst voor de meisjes van Stal.

De sterke lijn werd meteen doorgezet. Met goede opslagen en mooi volleybal, geraakte de tegenstand niet onder de druk uit. Zelfs verloren gewaande ballen werden opgehaald en in een punt omgezet. Mavo probeerde in het begin nog gelijke tred te houden, maar geleidelijk werd er een voorsprong opgebouwd om ook die tweede set niet meer in de problemen te komen.

In de derde set kwam Mavo beter in de match. Met mooie (diepe) plaatsballetjes brachten ze Stalvoc in de problemen. Er ontstond een kloofje van 5 punten. De receptie liep niet meer zo soepel en iets vaker werden de meisjes van Stalvoc op een misverstand betrapt. Het kloofje kon niet meer worden gedicht…

Coach Stefan deed zijn duit in het zakje

In set 4 ging Mavo ging door op haar elan. De receptie bleef moeizaam voor Stal. De enige puntjes die we in het begin konden maken, waren opslagfouten van de meisjes van Mavo. Er stond vrij snel weer een puntenkloof op het scorebord. Op het moment dat de meisjes van de andere wedstrijd mee komen supporteren, begon er een kleine heropstanding. Langzaam maar zeker begon Stalvoc weer puntjes te maken. Het verschil was echter al te groot geworden: setwinst voor Mavo. 

Het beloofde dus een spannende vijfde set te worden, maar Stal kwam maar niet op dreef. In een mum van tijd was de stand 0-5. Enkele minuten later zelfs 1-10! Het geloof was weg. De supporters deden er alles aan om Stalvoc weer aan te wakkeren. En ook de meisjes deden hun uiterste best, maar Mavo – in hun sterkste opstelling, met vaak bovenhandse opslag en zelfs smashes tijdens de rally’s – trok uiteindelijk het laken naar zich toe.

Setstanden: 25-18, 25-19, 16-25, 10-25, 4-15

– met dank aan Johan P. om te durven blijven kijken 

Ook in de ‘aftermatch’ verliep alles vlotjes! 😉

Vandaag hebben de U15 meisjes A voor een echte thriller gezorgd tijdens de uitwedstrijd tegen Stevoort. De eerste set begonnen ze met vertrouwen en wonnen ze dan ook met overtuiging. Stevoort wist niet wat hen overkwam. De tweede set werd echter nipt verloren en in de derde set kreeg Stalvoc een dipje. Maar onze meisjes gaven zich niet zomaar gewonnen en vochten terug samen met de supporters die talrijk op post waren. Met 2-2 op het scorebord begonnen ze weer degelijk aan de laatste set die ze verdiend konden binnenhalen. Zo werd wat op voorhand nog vurig gehoopt werd ook bewaarheid: deze keer werd er gewonnen van de meiden van Stevoort!

Setstanden: 19-25, 25-22, 25-13, 20-25, 11-15

– met dank aan Ellen V. om ons te laten meegenieten van de spannende taferelen

 Vandaag stonden onze U13 jongens B op scherp.  Even leek het erop of ze gingen zorgen voor een heus spektakel. Er werden heel wat spannende momenten beleefd (ook op de tribune!). Toch bleken de jongens van Geetbets steviger op het plein te staan dan onze jongens.

 

Winnen of niet – de sfeer zit altijd goed!

Het publiek werd regelmatig wakker geschud door een mooi spelletje volleybal. De laatste set deden onze jongens iedereen op het randje van de bank zitten.  Ze leken af te stevenen op een winnende set. Helaas zetten de jongens van Geetbets er hun tanden in en ging de zege toch naar de tegenpartij.

Maar vreugde alom na het douchen.  De ouders van Ruben en Brent hadden voor een heerlijke tas verse soep gezorgd. 😉 Kop op mannen!  Volgende keer beter!

Setstanden: 13-25, 14-25, 17-25, 24-26

– met dank aan Hilde R. om zo mee te leven met de jongens   

Van de schoolbanken rechtstreeks naar de sporthal… Het gebeurt voornamelijk met alleen een training in het vooruitzicht. Vandaag was het een beetje anders. Onze U15 jongens moesten zonet het volleybalweekend ‘aftrappen’ tegen de kerels van Avoc Achel, een gekende en vooral geduchte tegenstander.

Er zijn toch minder leuke manieren om de schoolweek af te sluiten!

Ook de Achelse jongens voelden de schoolweek echter nog in de benen. Set 1 was lange tijd gelijkopgaand, maar in moneytime wisten onze Stalvoccers toch de zege binnen te halen. Achel wist wat het te doen stond en raakte in set 2 sneller aan de voorsprong die door onze jongens moeizaam benaderd werd. Maar een echte vuist hebben we niet meer kunnen maken. Set 3 daarentegen bleek al snel een makkie te worden. De tegenstander leed aan een serieuze dip en met 25-12 leek een overwinning binnen handbereik. Maar Achel dacht daar anders over en pikte set 4 voor onze neus weg. Die laatste set werd al gauw een echte nagelbijtset. Erg gelijkopgaand tot op 11-12 enkele stevige Achelse aanvallen maakten dat de 2-3 op de bordjes stond. Desondanks een erg verdienstelijke prestatie van onze jongens!

Setstanden: 25-20, 23-25, 25-12, 17-25, 13-15

– met dank aan Anja W. voor het vrijdagverslag

Alle “hands” aan dek om in blok ons mannetje te staan!

Het was bij aankomst aan de sporthal wel even schrikken vanochtend voor de wedstrijd van onze U17 jongens. De kerels van Lommel werden er namelijk “per 2 strekkende meter” naar binnen geleid. Ongelofelijk wat er in de Lommelse lucht moet hangen, maar één ding is zeker: je groeit er geweldig goed van! Het merendeel van de spelers flirten met een lengte van 1m95 en dat wil zeggen dat het Stalse blok alert moet blijven gedurende de volledige match. Gelukkig deed het dat ook en nog fijner ook de wetenschap dat ook wij wel kunnen rekenen op een aantal uit de kluiten gewassen kerels.

Een andere Stalse troef – zo bleek andermaal vandaag – is heel zeker ook de wendbaarheid van onze kornuiten. Met een reeks aan flitsende volley-acties verschalkten onze jongens telkens weer de Lommelse tegenstander. Op elke positie wisten ze hun cool te bewaren en de tegenstand uit te schakelen. Service, receptie, pass en afwerking… het liep allemaal “lekker vlotjes” en in no time hadden we dan ook de 4-0 op onze bordjes gevolleyd.
Na vandaag nemen we – samen met de makkers van Kivoc – meer en meer afstand tegenover de andere teams in de JU17-reeks. De knikkers zullen dus op 24 maart verdeeld worden ;-).
Setstanden: 25-9, 25-14, 25-16, 25-17

– met dank aan Anja W. voor de immer gevleugelde woorden

Op een koude winterdag in een warme sporthal vertoeven met goed volleybal en vrienden. Wat wil een mens nog meer. Na 3 weken eindelijk terug een wedstrijd voor onze U15 meisjes A, we keken er naar uit.

Eens de motor warm was na een echte ‘winterstop’, bleek de goesting weer groot bij onze meiden

Zaterdag ontvingen we de sympathieke meisjes van Jaraco As. Sommige Stalse speelsters moesten nog wat uitzieken, sommigen waren (nog) geblesseerd. Het liep dan ook een beetje onwennig de eerste set. Naarmate het spel vorderde, kregen de Stalvoc-girls er meer en meer plezier in. In de tweede set haalden onze meisjes een achterstand op van 19-22 naar 26-24. De volgende sets hebben we mooie volleybal mogen zien. Na anderhalf uurtje spelen, sloten ze de wedstrijd af met een mooie 3-1.

Setstanden: 17-25, 26-24, 25-19, 25-20

– met dank aan Esther A. voor het leuke verslagje

Twee teams, twee vijfsetters!

Ook onze U11 meisjes hebben er een supersportieve ochtend opzitten. De beide teams hebben alweer hun uiterste best gedaan, al zijn wij als trouwe trotse supporters ook niet anders gewend . Op sommige momenten was het zo spannend dat er heel wat mama’s en papa’s op de nagels zaten te bijten!

Maar alle zenuwinzinkingen ten spijt hebben we weer volop kunnen genieten van de vele mooie rally’s waarop onze meiden ons steeds weer trakteren. En we kregen weer waar voor ons geld: beide ploegen maakten het superspannend met een vijfsetter. 

Dat we trots zijn op deze meiden is een understatement!

 

Setstanden A: 25-17, 24-26, 19-25, 25-11, 15-9

Setstanden B: 25-20, 26-24, 13-25, 12-25, 11-15

 

– met dank aan Caroline R. en Wendy L.  die de spanning vanaf de eerste rij konden voelen

Wegens sneeuwklassen konden we niet op een voltallige bezetting rekenen bij onze U13 jongens A, maar gelukkig was er Gilles van de andere miniemenploeg die ons voortreffelijk uit de nood hielp.

Van zenuwen geen sprake bij de jongens! Bij de supporters daarentegen…?

De jongens komen traag op gang, maar toch winnen ze de eerste set. De stand gaat lange tijd gelijk op, maar tegen het einde van de set trekken ze dankzij hun mooie spelopbouw toch aan het langste eind. In de tweede set blijven de bordjes mooi in evenwicht. Tot Riemst een reeksje maakt en we 23-17 achter staan. Na verschillende opslagkanonnen, knokken we ons echter terug en slepen we zowaar een Stals setpunt uit de brand. Het wordt 24-24, 25-25, 26-26, 27-27, 28-28, 29-29, 30-30 gelijk, maar Stalvoc haalt uiteindelijk ook de tweede set binnen met hallucinante cijfers: 32-30.

 Ook in de derde set en vierde set werd er nog een aardig potje volleybal gespeeld, waardoor onze jongens de zege al bij al vrij vlotjes konden binnenhalen. Een welverdiende 10 voor sfeer en spektakel, met als kers op de taart dus ook nog een optimaal resultaat!
 

Setstanden: 25-18, 32-30, 25-20, 25-23

– met dank aan Wendy T. om ons te laten meegenieten

Op verzoek van Riemst (skivakantie) werd de wedstrijd van onze U17 meisjes verplaatst. Helaas kon Yenne er op vrijdagavond niet bij zijn en speelden we deze laatste wedstrijd van de competitie zonder haar.

Het is eens wat anders op een vrijdagavond, na school een snelle hap en de boekentas inruilen voor de sporttas, enkele ouders hebben zelfs hun werkschema op vrijdag aangepast om deze laatste wedstrijd van de competitie toch maar te kunnen meemaken. Want als we vandaag winnen, zijn we (herst)kampioen. De play-offs moeten nog wel gespeeld worden, maar we gaan al met volle goesting voor deze overwinning ;-).

Na een dipje dat 2 weekenden heeft geduurd, hoopt iedereen dat de meisjes terug hun normale niveau halen en ons weer laten genieten van mooi volleybal. Want dat kunnen de meisjes, dat hebben ze al bewezen. De coach blijft er alle vertrouwen in hebben en geeft toe dat een dipje is toegestaan: als ze er maar terug staan in maart, komt alles goed.

Bommekeeeeeuh!

Na een moeilijke start komen de meisjes in de wedstrijd. Ze vinden hun ritme en dan gaat het vlotjes naar 8-16. Op 13-17 speelt de setter een tweedehandse bal slim over en klimmen ze verder naar 13-20.  Een  mooie opslagreeks zorgt ervoor dat Stalvoc de eerste set binnenhaalt met 15-25. Het lijkt wel of de meisjes liever spelen op vrijdagavond. 🙂

Het begin van de tweede set lijkt bijna een herhaling van de eerste, maar ook nu herpakken ze zich snel. Op 13-17 neemt de tegenpartij een eerste time-out en de meisjes van Riemst maken het Stalvoc nog moeilijk. Zo moeilijk zelfs dat onze coach op 20-24 nog even een time-out moet inlassen omdat de fouten zich beginnen op te stapelen. Even terug orde op zaken stellen. De setter maakt een einde aan de tweede set met nogmaals een mooi tweedehands balletje. 20-25 en de set is voor Stalvoc. Eigenlijk is de titel al binnen, maar toch willen de meisjes gaan voor een mooie overwinning.

Kampioen zijn is plezant!

De meisjes van Riemst laten zich niet doen en beginnen beresterk aan de derde set. Al snel staat Stalvoc 8-2 achter. Oei, zijn de meisjes dan toch geen avondspeelsters ? Ze lijken er niet in te slagen om Riemst te stoppen, maar bij 15-7 moeten ze toch dringend iets gaan doen. Enkele opslagmissers en misverstanden later, beseffen ze dat het hoog tijd is om de achtervolging in te zetten. Na een sluw tipballetje en slimme opslagen beginnen ze eraan. Het is nu 20-17 en we gaan ervan uit dat we deze kleine achterstand wel zullen inhalen. Maar voor elk punt moet geknokt worden. Het wordt 20-20. Riemst geeft niets cadeau en gaat voor elke bal, het wordt 23-21. Het zal toch niet waar zijn zeker, gaan ze deze set afgeven? Punt per punt knokken we verder tot bij 24-24 de scheidsrechter een beslissing neemt in het voordeel van Riemst. We blijven kalm 🙁 en knokken verder tot 25-25. Een zeer knappe redding van een bal die richting gordijnen ging, zorgt ervoor dat de vechtlust wordt aangewakkerd. Het wordt 27-27. Het hoofd koel houden en geen fouten meer maken is de boodschap, maar toch gaat er nog een opslag buiten en wordt het 28-28. Moet dat echt zo spannend op een vrijdagavond? Uiteindelijk kunnen de meisjes van Stalvoc de set binnenhalen met 29-31.

Dat moet gevierd worden! Kampioen zijn is plezant! De meisjes vieren het met een lekker broodje dat ze hadden laten klaarmaken in de cafetaria en de ouders kunnen eindelijk iets (lekkers) gaan drinken om na een vermoeiende werkweek aan het weekend te beginnen! Schol! 😉

Setstanden: 15-25, 20-25, 29-31

– met dank aan Kristel V. voor de deskundige verslaggeving

Wat een verrassing toen we de sporthal binnen kwamen en onze tegenstander ontmoetten. Voor de eerste keer dit seizoen een tegenstander van ons ‘kaliber’. Ik denk dat iedereen even dacht: vandaag kàn het gebeuren, onze eerste overwinning in 2018 ;-). 

In de eerste set was het nog een beetje zoeken. Beverst aan de leiding met 13-19. We komen terug tot 18-21, maar spijtig genoeg verliezen we de eerste set. Niet erg, op naar de volgende! We zijn opgewarmd.

Onze sterkste opstelling 😉

In de 2e set starten we met dezelfde opstelling… We zijn immers maar met 4 :-)! We beginnen goed en komen 8-1 voor! De opslagen gaan goed. Zo goed zelfs dat Beverst een time-out nodig lijkt te hebben. Het spel verloopt vlotjes. We scoren met onze moeilijke opslagen en laten een mooi opbouwend spel zien. Ondertussen is het 13-6 voor Stalvoc. De meisjes van Beverst dreigen nog wat (21-17)… Opletten Stalvoc! Even een time-out nemen om zo weer op het juiste spoor te komen. Yes, deze set is van ons! En dan nog met een mooie ace.

De derde set gaat op en af. Afwisselend maken we punten, totdat Beverst een voorsprong uitbouwt van 7-15.  Oké, we beseffen het: het is tijd om een tandje bij te steken! Zes goede opslagen op rij zorgen ervoor dat we terugkomen tot 16-16. Het zat erin maar spijtig genoeg moeten we ook deze set aan de tegenpartij laten.

Zonder winst, maar mét een nog even brede glimlach

De vierde set lijkt de set van de gelijke standen te worden: 5-5, 7-7, … Oeps, toch net niet. Beverst loopt uit tot 8-14. We houden een korte time-out, maar spijtig genoeg helpt die deze keer niet. Stalvoc verliest met 10-25, een setje om snel te vergeten… 🙂

We kijken al uit naar de terugwedstrijd! Dan proberen we zeker te winnen. Toch trots op deze dametjes die – ondanks hun nederlaag – de mooiste glimlach niet verliezen!

Setstanden: 19-25, 25-19, 18-25, 10-25

– met dank aan Wendy P. voor het spannende verslag en aan Diane C. voor de mooie foto’s

Onze meiden hebben ondertussen de smaak van de overwinning te pakken

Zaterdagochtend om 10u00  – voor enkelen onder ons nog redelijk vroeg – werden onze U15 meisjes B verwacht bij Roveka Stevoort.

Set 1 ging gelijk op tot 22-22 maar mede dankzij papa Bert die uitmuntend aanmoedigde, konden onze dames de na een spannende eindstrijd de overwinning opeisen. In set 2 lieten onze meisjes niks over van hun tegenstander. Aces en winners aan het net waren ons deel met een “logische” vlotte setwinst tot gevolg.

In de derde set echter moesten onze meiden vol aan de bak en bij een 15-10 achterstand was een time-out van coach Peter broodnodig. Gelukkig bracht deze de gewenste ommekeer en leidde de peptalk Stalvoc naar de 0-3. Ook in set 4 waren de eerste punten voor Stevoort. Van 5-1 werd het 11-11 en dan toonden onze meisjes de inzet en vooral de spelvreugde om ook deze set naar zich toe te trekken.

Feestvieren daarentegen, dat zat er altijd al in 🙂

Een hele chique collectieve prestatie met dank aan de voltallig naar Spalbeek meegereisde ouders en grootouders. We hebben onze tweede zege op rij op zak, rijgen we er nog een derde aan vast? We zullen zien, maar onze dames gaan er alvast alles aan doen!

Setstanden: 24-26, 10-25, 19-25, 15-25

 met dank aan Steven T. voor het verslagje

Ook de ‘public relations’ hebben onze kerels al onder de knie! 😉

Vandaag werd er nog een topprestatie toegevoegd aan het al succesvolle bekerweekend van onze club. In Kortessem gingen onze U15 jongens de eerste plaats veroveren na 4 wedstrijdzeges in hun poule. Ze versloegen achtereenvolgens (telkens met 2-0) hun leeftijdsgenoten van Helios Zonhoven, Noliko Maaseik, Genk B en Fit Ham en zijn nu de trotse eigenaar van een zitje in het laatste eindrondetornooi.

Coaches Remi en Darek zullen alles op alles zetten om hun spelers klaar te stomen voor die dag. Dat wij het grootste vertrouwen in dit team hebben, kan probleemloos een understatement genoemd worden.

Terwijl hun mannelijke club- en leeftijdsgenoten nog druk in de weer zijn op hun eindrondetornooi in Kortessem, handelden de U15 meisjes hun opdracht met brio af op de terreinen van Wara Genk. Het team van Sabine zal als volgende Stalvocteam in de rij onze kleuren verdedigen op het laatste eindrondetornooi (en dus hopelijk ook de kruisfinale) van de Beker van Limburg.

Zussen of niet, er werd gespeeld om te winnen!

Heel speciaal vandaag was toch wel de “broederstrijd” die voor de gelegenheid werd omgedoopt tot “zusterstrijd” in de match Stalvoc-Tamera Lummen waar de zussen Timmermans het aan beide kanten van het net tegen elkaar opnamen. Wetende dat het team van Lummen gecoacht werd door mama Sandra, zat papa Timmermans waarschijnlijk wel in een heel moeilijke situatie ;-). Of misschien ook net niet: hij heeft sowieso volleybaltalenten in huis… en eentje ervan zit dus in de eindronde!

Onze jongste bekerkandidaten doen het voortreffelijk!

En ook dit weekend werd er succesvol “gebekerd”! In Kinrooi konden onze U13 jongens maar liefst 3 van de 4 matchen in hun poule met een overduidelijke 2-0 winnen en hebben ze trots en met opgeheven hoofd het zilveren schavotje kunnen betreden. Coach Brian en de supporters hadden alle redenen om fier te zijn.

De volgende ronde op weg naar de Limburgse Beker kan alvast in de agenda ingepland worden. De spanning wordt al een ietsiepietsie voelbaar, zeker als een blinkende beker begint te lonken…

Het was geweten dat deze wedstrijd de moeilijkste tot dusver zou worden. Dilsen-Stokkem schreef vorig jaar namelijk een zeer succesvol bekerverhaal.

Het was dan ook met enige verbazing, maar evenzeer met gepaste trots, dat onze U19 meisjes de eerste set vlotjes binnenhaalden. Het moet gezegd dat het aantal fouten van de MAVO-equipe in deze wel wat aan de score had bijgedragen, maar soit, zo’n onverhoopt positieve start kon alleen maar goed zijn voor het vervolg van de wedstrijd. 

Onze dames moesten hun meerdere erkennen in een sterk Dilsen-Stokkem

In de tweede set was het van meet af aan duidelijk dat de MAVO-coach zijn dames de les had gespeld. Op de zware opslagdruk én spelvariatie van de thuisploeg wisten onze dames geen antwoord meer te formuleren en al vlug stond de 1-1 op de bordjes. Set 3 was er eentje van te veel fouten aan onze kant en een falende receptie. Nieuw setverlies was – hoe erg het ook moge klinken – daarvan het logische gevolg. In de 4de set was daar weer de Dilsense opslagdruk… De geest was uit de fles bij Stalvoc, dat vergat om af te maken en eigen punten te scoren. Bij 25-10 blies de referee onze dames uit het bekertornooi.

Dilsen was de terechte winnaar: heel sterk en perfect op elkaar ingespeeld. Een te vrezen tegenstander voor de ploegen die wél doorstoten.

Vele van onze dames bekeren verder in de U17-reeks… en dat is morgen al. 
Geen tijd om lang te treuren dus!

Setstanden: 21-25, 25-18, 25-15, 25-10

Onze kerels bekeren met veel plezier nog wat verder

Ook onze U15 jongens gingen in Genk hun eerste eindrondetornooi voor de Beker Van Limburg foutloos afwerken. Zij kwamen ook deze keer weer thuis met 3 mooie overwinningen op zak. Riemst, VTI en Genk B moesten allen hun meerdere erkennen in onze jongens.

Het geheim van zo’n superzondag werd heel even geopenbaard door trainer Remi… en we zagen dat het goed was. Proficiat kerels, een fiks applaus is helemaal op zijn plaats!

Een overwinning betekent… duiken voor de fans!

Blink blink, glunder glunder, slingers en confetti voor onze U13 jongens A, die in een goed gevulde Stalvocdôme de pannen van het dak speelden tegen de leeftijdsgenoten van Kivola Riemst. Met een 4-0 eindscore op de bordjes is het maar heel normaal dat de spelers, supporters maar zeker ook coach Brian stralen van fierheid!

Setstanden: 25-17, 25-16, 25-14, 25-14

De sfeer zat goed – net zoals de benen blijkbaar!

Het weekend mag niet worden afgesloten zonder melding te maken van het succesvolle bekeravontuur van onze U13 jongens en hun coach Brian. Zij wisten na een gelijkspel tegen Noliko (1-1) een zekere zege binnen te halen tegen de jongens van Stevoort (2-0).

Af te gaan op de beelden die ons werden toegezonden, kijken onze makkers al geweldig uit naar de volgende ronde in de race naar de felbegeerde Limburgse Beker.

Onze U17 jongens weten hoe ze hun publiek moeten verwennen

De U17 jongens hebben met succes de eerste horde genomen in de strijd om de Beker van Limburg. Net zoals hun leeftijdsgenoten van het vrouwelijke geslacht dat deden tegen HeVoc, wisten onze kerels de tegenstander uit de provinciehoofdstad met lege handen huiswaarts te sturen.

In een ietwat rommelig gestarte wedstrijd konden onze jongens snel het gaspedaal vinden om zo de race naar de volgende ronde te winnen.

Setstanden: 25-17, 25-13, 25-4

“Eeeeeyoosssaaaaaaaaa!” (vermoeden we)

In de eigen Stalvoc-dôme kregen onze U13 meisjes A de buurmeisjes van Bepavoc op bezoek. Onze blue beauties deden het voortreffelijk goed en hun stevig knallende serves werden al snel een gevreesd kenmerk. Met een al even knallende eindstand (4-0) banen onze meiden zich een mooie weg naar de top van het klassement.

Als dit een voorbode van het seizoen is, mogen we ons aan iets heel mooi verwachten.

Setstanden: 25-16, 25-14, 25-14, 25-20

Aan enthousiasme geen gebrek!

Het leek wel een Stalvocse invasie ginder, want naast de Heren B speelden ook onze U17 meisjes tegen Beverst als tegenstander.

In een zinderend spannende match gaven de meiden van coach Stijn het beste van zichzelf. Onder luid gesupporter van de Stalvoc-aanhang wisten ze na een verloren set telkens weer aan de inhaalbeweging te beginnen en sterker nog – met volgehouden en aanstekelijk enthousiasme – tot op de hielen van de meisjes van Beverst te geraken.

Vol goede moed werd de 5de en beslissende set aangevat. Het zag er naar uit dat de match als het ware werd herspeeld in deze set… De scorebordjes flapperden aan beide kanten in een hels tempo. Tot bij 13-13. Toen stokte het Stalvoc-bordje tot 2 maal toe en moesten onze ladies de felicitaties aan het net uitdelen aan de tegenpartij.

We onthouden: vechtlust, prachtig mooi volleybal, sprankelende meiden, uitgesproken enthousiasme, winnersmentaliteit… Kortom, dé ingrediënten voor een prachtig seizoen.

Setstanden: 25-21, 19-25, 26-24, 22-25, 15-13

Coach Peter overschouwt zijn troepen

Onze U15 meisjes B mochten vandaag onder de vleugels van trainer Peter in Achel hun tweede competitiewedstrijd afwerken. In set 1 en 2 was het nog wat zoeken naar de juiste posities, maar in de derde set waren de meisjes al beter ingespeeld op elkaar. Mooie aanvallen werden echter afgewisseld met foute opslagen, waardoor ook deze set naar de tegenstander ging.

In set 4 bouwden we van meet af aan een voorsprong op en die konden we ook lang behouden. Maar halverwege de set brak de Stalse veer even en ging Achel ineens door tot de setbal. Echter, van 24-15, met het mes op de keel dus, vochten onze gewestelijke kadetten zich toch nog terug tot 25-21.

Ondanks het resultaat, waren de supporters blij met de progressie die er te zien was op het veld. Op naar nog meer van dat tijdens de volgende weken.

Setstanden: 25-6, 25-11, 25-16, 25-21

Een momentje van rust tijdens een zenuwslopende wedstrijd

Van een thriller gesproken! Daar tekenden onze U15 meisjes A voor op deze zaterdagnamiddag.

In een uiterst spannende wedstrijd tegen de meisjes van St-Truiden toonden onze meiden zich de sterksten van het veld.

Mooi was hun behouden “cool” op diep-stressy momenten. Daar zat ongetwijfeld coach Sabine voor iets tussen, want zij wist op de juiste momenten het beste uit haar team naar boven te toveren.

Mooi was ook de duobaan die de Berger-tweeling elkaar toebedeelden. Terwijl zus Liese haar werk op het “fluitgestoelte” voortreffelijk volbracht, zorgde broer Martijn voor het papierwerk!

 Setstanden: 25-19, 11-25, 25-19, 14-25, 15-8

En of we sportieve jongens zijn!

Vroeg uit de veren op een mooie zaterdagochtend kan lonen. Zo zagen we afgelopen weekend wel, toen onze U17 jongens onder leiding van trainer Jan Coenen met een overtuigende 0-4 gingen winnen bij de jongens van Hoevoc Hoeselt.

En dat er 1:38 werd afgepitst van de maximum douchetermijn is ook volledig de verdienste van onze jongens ;-). Dank ook aan de meegereisde supporters die – zo zijn we dat van Stalvoccers gewend – met z’n velen kwamen supporteren! 

Setstanden: 18-25, 9-25, 16-25, 5-25