Beker van Limburg

Hier kan je de verslagen van het huidig seizoen terugvinden.

Het reeksverschil tussen beide teams gaf de thuisploeg een voorsprong van telkens 2 punten .. en dat is tegen Beverst altijd een moeilijke uitgangspositie.

Hoewel .. het leek aanvankelijk in de Zonhoeve niet zo vlot te draaien want die 2 punten smolten in set 1 en set 2 telkens vrij snel weg. Op alle vlakken draaide het STALVOC-wieleke als geen ander : recepties, passes en aanvallen klikten als geolied in elkaar. Het STALVOC-blok stond als een muur en coach Willy zag dat het goed was.

De thuisploeg zelf leek de drive maar niet te vinden en moest dan ook als logisch gevolg deze sets aan Stalvoc laten. Het setverschil was naar Beverstse normen vrij aanzienlijk. Het moet zijn dat een naderend verlies met 0-3 hen van het goede teveel leek, maar in set 3 sloeg de Schovoc-motor dan plots wel weer aan. Aan de andere kant van het net sloeg het “3de-set syndroom” dan weer genadeloos toe en niets leek nog te lukken. Onze Heren B werden weg geserveerd en Beverst wist met hoge aanvalsdruk het blok te verschalken.

Set 4 was van hetzelfde laken een pak … aanvallend en verdedigend lieten de mannen van Beverst zien wat een jarenlange volley-ervaring doet .. Stal was als van het veld geveegd.

Een tie-break moest de beslissing brengen .. waar in set 3 en 4 de 1ste punten nog naar Beverst gingen, was deze ban alvast gebroken .. onze Heren B wisten wat afstand te creëren maar ook de scheidsrechter eiste een niet al te fraaie rol op door na opstandig gedrag van de thuisploeg op een eerder genomen beslissing dan maar van gedacht te veranderen .. en dat zonder – daar zijn we quasi zeker van – precies gezien te hebben wat gebeurd was. Een nul-punt-beslissing ware dus correcter geweest .. Dat moet de trigger zijn geweest voor onze mannen want de vastberadenheid waarmee weer gespeeld werd, sprak boekdelen en na een opslagreeksje van Stal en een stevige middenknaller, leek de veer van Schovoc gebroken .. de 2-3 winst ging mee in ónze zak !

Een dikke proficiat aan het voltallige team is hier zeker op zijn plaats !

Vanochtend vroeg werden onze STALVOC meiden U15 verwacht in Genk voor hun eerste bekerronde.

Match 1 tegen Genk B ging zeer vlot. Set 1 konden de dames van Genk nog puntjes sprokkelen door een aantal opslagfoutjes bij onze meiden maar met 15-10 was de eerste set toch binnen. Set 2 zagen we ongelooflijk mooi volleybal en Stal was duidelijk een maat groter: met 15-6 in set 2 wonnen we de eerste match met 2-0.

Match 2 tegen Davozon… Onze dames startten zwaar en pittig en al heel vlug eindigde ook deze wedstrijd met 2-0 in het voordeel van Stal, 15-6 en 15-6.

Match 3 dan tegen Dievoc… Onze dames waren in 1 woord FANTASTISCH 😍 wat een volleybal-toppers met een enorme drive richting overwinning… die kwam er dan ook 2-0 met setstanden 15-8 en 15-10.

Kruis voor de poules… Match 1 tegen Genk A … Ook hier een super start 😱 ze waren gewoon in topvorm… alles liep perfect. De opslag, receptie en tal van onstopbare smashes later wint ook hier weer Stal met 2-0 (15-10 en 15-8)

De laatste match dan tegen Hasselt … onze meiden waren gewoon onklopbaar en de drive die ze gedurende de lange dag hadden, duwde hen in een nog hogere versnelling… we zagen 1 hecht team 💙 samen bloeien en samen groeien … ook hier 2-0 winst 15-10 en 15-9.

Als supporters kunnen wij alleen maar trots zijn op deze toppers 😍 7 stuk voor stuk zalige meiden die samen zorgen voor veel volleybal-spektakel. We kunnen alleen maar halsreikend uitkijken naar de volgende ronde 💙

Proficiat ook Jan voor de coaching 👍 Thanks Dana voor het verslag en de fotootjes 👌🏼

In Spalbeek gingen vanochtend onze STALVOC U11-meisjes na alle 3 de wedstrijden met de overwinning aan de haal. Elke match werd met 2-0 gewonnen en van de supporters kwamen we te weten dat onze ladies erg mooi volleybal lieten zien en de tribune op spannende rally’s trakteerden ..

Super gedaan meisjes !
En ook een dikke proficiat aan het trainers-duo Emma en Melissa !

Nieuw seizoen, nieuwe Bekerstrijd 😉

En ditmaal traden onze STALVOC-meisjes MU13 aan met een vernieuwd team. Naast de nieuwe trainer Kurt, werd de ploeg ook aangevuld met een aantal nieuwe speelster die naast enkele “anciens” (😊 grappig als je dit moet schrijven voor fonkelende en dartelende spring-in-‘t-veldjes) voor de eerste keer de prachtige STALVOC-kleuren vertegenwoordigden. Voor de meesten onder deze lieverds zelfs een nieuwe opstelling : een eerste keer 4 tegen 4 !

“Nieuw” betekent vaak ook “onwennig”. Het was dus helemaal niet ongewoon dat dit team eerder “onzeker” begon maar zich overigens mooi wist te herpakken in de 2de set om daarna ook op dit elan door te gaan en uiteindelijk nog een mooie eerste plaats in de poule kon bereiken.

Daarna de beslissende wedstrijd tegen de meisjes van Stevoort A die als 1ste van de andere poule waren geëindigd.
Een hele spannende wedstrijd waarvan elke set telkens met het kleinste verschil eindigde! Een beslissende derde set zou de match bepalen!

En ja hoor ! Die was voor ónze STALVOC-meisjes !!!

Proficiat aan deze toppertjes en hun “verse” Stalvoc-trainer Kurt!

Op de vorige editie van de Beker van Limburg werden ze nog bekroond met een prachtige zilveren medaille, vandaag vertrokken onze jongens U13 alweer superenthousiast richting Ham voor hun 1ste kwalificatieronde voor de nieuwe Beker.

Ook nu weer hebben we te maken met leuke, toffe en gedreven volleybal bende. En met Stefan en Wendy als coaches gaat het ongetwijfeld een super tof seizoen worden 😍. De “nieuwe” jongens voelen zich al helemaal thuis en zelfs teammate Ward (die spijtig genoeg een tikkeltje te oud is om in de U13-reeks mee te bekeren) is komen supporteren .. zo lief van hem 👍.

Wedstrijd 1 tegen Helios was voor zowel ons “nieuwe” trainers-duo als voor de boys even wennen en aanpassen… maar wel echt “top” gespeeld. Helaas verloren we de match, heel nipt wel .. met het allerkleinste verschil : 15-14 en 15-14.

In match 2 tegen Mavo kwamen onze boys wel goed op dreef. Ze vonden elkaar beter en we zagen weer erg mooie rally’s. Een zeer verdiende overwinning (2-0) dan ook voor onze Stalvoc-boys : 10-15 en 13-15)

In de laatste match van de poule kwam Sparvoc aan de beurt. Onze boys waren ondertussen zo goed opgewarmd én op dreef dat ze ook deze match zeer vlot konden winnen (2-0). Deze 2 gewonnen matchen zorgden dus voor een ticket naar de volgende ronde 🎉👍

Dikke proficiat aan het ganse team, ons top duo en … de supporters die konden zien dat het goed gaat komen met deze toffe bende 😉. Ook nu weer zijn we heel trots op onze JU13 💙 .. en op coach Stefan die duidelijk ook ballen in de hoogte weet te vangen 😉

Voor ons super-enthousiaste Dames C-team was het gisteren weer tijd voor hun tweede bekermatch. Place to be : Dilsen.

Onze dames hadden niets te verliezen maar ook nu weer begonnen ze met een gezonde portie goesting om te spelen aan hun wedstrijd. De match vloog voorbij, maar dat was wel te verwachten tegen een ploeg uit de 1ste provinciale reeks.

Toch bleef het lachen er voor onze dames altijd inzitten en kon het team zelf een aantal punten scoren. Ze gaven graag toe dat MAVO een heel zware tegenstander was en dat ze ook enorm goed gespeeld hebben. Maar wat sfeer en gezelligheid betreft, zaten de STALVOC-dames zeker op hetzelfde niveau! 😉

Deze wedstrijd was – zo vertelden ons de dames nog – een goede leerschool en voor Patrick een gelegenheid om nieuwe trainings-ideeën op te doen. Het is overduidelijk vol goede moed dat dit team aan de competitie zal beginnen!

“Een team met heelwat potentieel. Zeker weten”

Zo sloten we vorige week ons wedstrijdverslag af .. en kijk nu !
Onze STALVOC-Dames B deelden vanavond een heuse pandoering uit door Vocelli Ellikom in eigen huis te gaan verslaan met een ware monsterscore wat de setstanden betreft 14-25, 8-25 en 9-25.

Van dit huzarenstukje zijn spijtig genoeg geen foto’s 😞 dus we roepen hiermee de supporters op om bij de volgende matchen toch even dat cameraatje op de GSM aan te zetten .. en dames, een winfie krijgt ook een mooie plaats op onze pagina 😉

Proficiat aan het hele team !!!💪🏼

In hun eerste bekerwedstrijd van het nieuwe seizoen lieten onze Heren A zich vooral overmeesteren door de eigen foutenlast. Door deze daarenboven té krampachtig van zich af te willen houden, lieten ze een knap aanvallend en vooral subliem verdedigend Sparvoc voldoende ruimte om de punten bij elkaar te scoren ..

Vandaag werd duidelijk dat de mannen van Lanaken dit seizoen wel eens een taaie brok zouden kunnen worden.

Op basis van de uitslag van set 1 vreesden we dat het een walk-over van Wevoc zou gaan worden want nergens vonden onze Dames C de aansluiting met het spel ..

Dat moeten de zenuwen zijn geweest want set 2 leek op geen enkele manier nog op de voorgaande. Met een gezonde en vooral stevige portie enthousiasme wisten onze dames de draad weer op te pikken en konden ze mooie punten scoren maar het ontbrak hen nog aan de kracht om een sterker Wellen naar het achtervolgersbankje te verwijzen.
Geen sloophamer echter groot genoeg om de pret te breken .. Set 3 kondigde zich net als set 2 aan als de set waarin weerwerk zou worden geboden .. en dat deden ze ook. Met een krachtige opslagreeks lukten onze dames erin om even de voorsprong te pakken .. helaas was de ervaring aan de andere kant van het net een tikkeltje groter en gaat de winst van de 1ste bekermatch van dit seizoen met 0-3 mee naar Wellen. Proficiat Wevoc !

Maar een dikke proficiat mag zeker ook in de richting van onze Dames C gaan .. opgeven staat duidelijk niet in hun woordenboek .. “aanstekelijk plezant” .. kortom : voor sfeer en gezelligheid een superdikke 10!

Een héél jong team, onze Dames B-ploeg. Aantredend in de 3de provinciale reeks en al van meet af aan onder druk want nu al 2 geblesseerde speelsters in hun rangen.. ☹

In deze 1ste bekerwedstrijd kwamen ze oog in oog met de reeksgenotes van Lanaken. Waar Sparvoc in de 1ste set nog 6 duidelijke punten afstand nam, wisten onze Stalvoc Dames B hen in de 2de en 3de set heel erg op de hielen te zitten en zelfs op achtervolgen aan te wijzen. Maar op de momenten dat onze dames wat aan de twijfel gingen, wisten de dames in geel en groen steeds het ‘cool’ te bewaren .. en dat leverde hen in de 2 laatste sets telkens belangrijke punten op .. beide sets moesten met het kleinste verschil aan Sparvoc gelaten worden evenals de uiteindelijke zege (0-3) waarvoor proficiat Sparvoc !

Twijfelen moeten we zeker niet .. onder het leiderschap van Hanne en Sabine – 2 van onze meest ervaren speelsters – zullen de dames van Stalvoc B nog heel mooi volleybal laten zien. Een team met heel wat potentieel .. zeker weten !