Beker

Hier kan je de verslagen van het huidig seizoen terugvinden:

Ook onze STALVOC-kadetten van coach Kurt speelden vandaag hun voorronde in de Limburgse Beker-competitie.

In eigen huis slaagden ze erin om achtereenvolgens Hasselt en Mavo te verslaan. Eén set kostte coach Kurt zelfs een friet-traktatie want: 25-9.

Tegen de reeksgenoten van Genk ging het er iets spannender aan toe en jammer genoeg zorgde het kleinste verschil dat de winst twee keer naar Genk ging (23-25 en 29-31).

2 gewonnen matchen .. onze kadetten bekeren met deze mooie uitslag toch maar lekker verder 💪🏼

Proficiat mannen !!
#STALVOC#bluelooksgoodonyou#getthatcup

Zondag rustdag ??? Niet zo voor volleyballers 😉💙 Gelukkig mochten ze allemaal een uurtje langer slapen waardoor het vertrek vlot verliep 😉 Dat ze wakker waren heeft ook Hasselt geweten.

In set 1 walsten onze Stalvoc meiden echt zwaar over de tegenstanders .. alles zat mee en onze dametjes zaten in een enorme flow…met 15-3 en 15-7 werd match 1 vlot gewonnen.

Tijdens match 2 tegen Dato was er iets meer weerstand maar met een aantal deftige knallers in de opslag en aanval wisten ze ook hier de winst richting Stalvoc te trekken…opnieuw 2-0 (15-8 en 15-10).

Match 3 dan tegen Davost … deze begon een beetje rommelig. De tegenstander kwam soms met rare ballen uit de hoek en daar waren onze lady’s niet altijd op voorzien. Toch wisten ze hun eigen spel te spelen en ook deze match te winnen met 2-0 (15-8 en 15-11).

Match 4 dan tegen As…van in het begin de meest gevreesde tegenstander van de dag en dat hebben we toch wel mogen voelen. As begon zeer sterk en onze meiden waren een beetje overdonderd… Gevolg : 4-15 verlies. Set 2 gaan we in ‘t begin nog mooi gelijk op maar helaas spurt As toch naar de overwinning 8-15 en winst 0-2 As.

De laatste match dan tegen Alken… Na een stevige peptalk van coach Jan en de nodige knuffels van de aanwezige papa’s en mama’s vinden onze dametjes toch weer vlot hun eigen spel…er worden ongelooflijk sterke opslagen geknald, de verdediging is top en jawel…ook de aanval is weer om U tegen te zeggen. Met 15-7 en 15-8 pakken we ook de laatste winst mee en gaan we lekker verder bekeren in poule 1 🎉👍💙

De supporters waren terecht trots en zagen dat het goed was. Toppers wij zien jullie graag knallen met die ballen. Doe zo verder !!! 💙🎉

Dankje Dana voor de foto’kes en het zalige verslag !
#STALVOC#getthatcup

Onze Heren A keken tegen een middag-match aan, afspraak om 13u30 in de Koekoek te Achel.

Ondanks de 2-0 achterstand elke set door het reeksverschil konden onze heren toch sterk van start gaan. De eerste twee sets werden ook vlot gewonnen.

In set 3 ging het gelijk op tot 20-20 maar met een beetje extra gas op het pedaal schoten ze richting winst.

Proficiat mannen!

#STALVOC#bluelooksgoodonyou#getthatcup

17:00u, onze STALVOC-dames U17B maken zich thuis klaar om hun eerste wedstrijd in de beker van Limburg te spelen. Tegenstander Schovoc-Beverst B. En ook coach Patrick staat klaar om de nodige aanwijzingen te geven.

In de eerste set nemen onze lady’s per onmiddellijk het roer in eigen handen. Mooie opslagen, een verdediging die op punt staat en met de juiste passes komen ook onze aanvallers ruim aan bod : een overduidelijk setwinst : 25-13.

Set 2 verloopt een beetje moeizamer. Het is soms wat zoeken naar posities maar STALVOC geeft nooit op en weet ook deze set met 25-23 naar zich toe te trekken. Dat de STALVOC-trein vertrokken is, mag in set 3 nog maar eens duidelijk zijn en met schitterend volley halen ze ook deze set heel overtuigend binnen met 25-9 !!! 💙😍

Ook nu weer zeer tevreden supporters en een ticket naar de volgende ronde in de strijd om de Limburgse beker voor dit top-team 🎉👍 We kijken alvast uit naar meer 🏐 go TOPPERS💙
Bedankt Dana voor het leuke verslag!

#STALVOC#getthatcup#bluelooksgoodonyou

We moeten eerlijk zijn .. een oppermachtig STALVOC Dames U19-team aan het werk .. Op een zeer korte tijdspanne werd de 3-0 op het bord gezet .. klus geklaard, we kunnen verder bekeren

Dikke proficiat dames .. knap gedaan !
#STALVOC#bluelooksgoodonyou#getthatcup

Een derby, als het ware .. de buurmannen van Fit Ham op bezoek in hun strijd om de Limburgse Beker JU17.

De STALVOC-kerels – in bijna voltallige slagorde op het appel – klaar voor de wedstrijd en gebeten om er met z’n allen iets van te maken.

In een best wel gedurfde opstelling werden in set 1 maar ook in set 2 de punten vergaard, zeg maar “gegraaid” .. een uitgelezen kans voor coach Michiels om heel het STALVOC JU17-army speelkansen te gunnen. En die kansen werden met beide handen gegrepen ..

Hoewel een zeer vechtlustig Ham in deze 3de set prachtige dingen toonde, toch was onze thuisploeg ook in deze opstelling te sterk en eiste het de set en meteen ook de match op.

Slechts één conclusie is op zijn plaats : er zit véél muziek in ons team!

#STALVOC#bluelooksgoodonyou#getthatcup

In set 1 en 2 wisten de bezoekers van Hasselt – in de reguliere competitie één reeks hoger spelend – het overwicht te behouden.

Even zag het er naar uit dat dit reeksverschil onze Heren B ook in set 3 de das zou omdoen .. maar dat was zonder de weerbaarheid van Stal gerekend .. in combinatie met een te hoge foutenlast van VTSafesign werd set 3 thuis gehouden en kregen onze mannen weer vleugels ..

Ook in set 4 wisten ze op hun winners-elan door te gaan tot zelfs een voorsprong van 24-19. Eén puntje scheelde het nog met een 5-setter, één puntje van een mogelijke stunt ..

Maar dan zakte het kaartenhuisje in elkaar en lieten we maar liefst 6 punten vervliegen .. een spijtige zaak .. een heel spijtige zaak zelfs ..
#STALVOC#bluelooksgoodonyou

Gisteren speelden onze STALVOC-U17A Dames hun bekerwedstrijd tegen Datovoc Tongeren B.

Set 1 begon met een sterke opslagreeks van Stalvoc en meteen hadden we een voorsprong beet van 8-2. Tongeren was niet bij machte om hierover iets te stellen en we haalden de set vlot binnen met 25-11.

Set 2 begon gelijkopgaand, maar Stalvoc begon de fouten helaas toch wel wat op te stapelen wat resulteerde in een 9-9. Tijd voor een time out door coach Jan, wat peptalk en daarna walsten we weer over Tongeren met setwinst van 25-11.

Set 3 begon weer sterk voor Stalvoc en over 8-3 en 15- 8, haalden onze dames deze set ook binnen met 25-16. Een geweldige prestatie van deze jonge ploeg, die verder kan bekeren in de jacht naar de Limburgse Beker.

Dankjewel Paul voor de fotootjes en het verslag 👍🏼

#Stalvoc#getthatcup

In de Bekercompetitie kregen onze Dames B vanavond een zeer te duchten tegenstander op bezoek. De dames van Schovoc eindigden vorig seizoen nog op een tweede plaats in de ranking voor de kampioenstitel in de 1ste provinciale reeks en zouden mogelijks – zo vreesde menigeen – geen spaander heel laten van het blauwe team dat nota bene 2 reeksen lager competitie voert.

In set 1 en set 2 leek het erop dat die “menigeen” gelijk zou krijgen en werden onze dames – zoals dat heet – weggespeeld.

Peptalk van coach Wouter en het afleggen van het juk der indruk echter maakten dat de thuisploeg veel bevrijder ging spelen .. het scoren deed hen weer geloven en dankzij hun doorzetting trok het jonge team de lakens naar zich toe .. setwinst voor Stalvoc.

In de tribunes hoorden we zelfs “alles is nog mogelijk” en als bij wonder leek de stelling nog bewaarheid te worden .. een voorsprong van 2 à 3 puntjes in set 4 .. tot aan 22, maar dan sputterde de STALVOC-trein en versnelde het Schovoc-team dat na 23-23 en 24-24 toch weer langszij kon komen en met heelwat ervaring in de bagage de 4de set én de match op haar naam kon schrijven.

Zooooo dichtbij een 5-setter .. het ware mogelijks een andere match geworden maar het mocht niet zijn. We onthouden wel één ding: we hebben de zilveren medaillewinnaar van de vorige Bekercompetitie toch heel even doen twijfelen.

Trots is hier zeker op zijn plaats! Proficiat aan ons superjonge STALVOC-team .. hier zit nog zeker wat potentieel in. Proficiat ook aan de dames van Schovoc !
#STALVOC#bluelooksgoodonyou

Het reeksverschil tussen beide teams gaf de thuisploeg een voorsprong van telkens 2 punten .. en dat is tegen Beverst altijd een moeilijke uitgangspositie.

Hoewel .. het leek aanvankelijk in de Zonhoeve niet zo vlot te draaien want die 2 punten smolten in set 1 en set 2 telkens vrij snel weg. Op alle vlakken draaide het STALVOC-wieleke als geen ander : recepties, passes en aanvallen klikten als geolied in elkaar. Het STALVOC-blok stond als een muur en coach Willy zag dat het goed was.

De thuisploeg zelf leek de drive maar niet te vinden en moest dan ook als logisch gevolg deze sets aan Stalvoc laten. Het setverschil was naar Beverstse normen vrij aanzienlijk. Het moet zijn dat een naderend verlies met 0-3 hen van het goede teveel leek, maar in set 3 sloeg de Schovoc-motor dan plots wel weer aan. Aan de andere kant van het net sloeg het “3de-set syndroom” dan weer genadeloos toe en niets leek nog te lukken. Onze Heren B werden weg geserveerd en Beverst wist met hoge aanvalsdruk het blok te verschalken.

Set 4 was van hetzelfde laken een pak … aanvallend en verdedigend lieten de mannen van Beverst zien wat een jarenlange volley-ervaring doet .. Stal was als van het veld geveegd.

Een tie-break moest de beslissing brengen .. waar in set 3 en 4 de 1ste punten nog naar Beverst gingen, was deze ban alvast gebroken .. onze Heren B wisten wat afstand te creëren maar ook de scheidsrechter eiste een niet al te fraaie rol op door na opstandig gedrag van de thuisploeg op een eerder genomen beslissing dan maar van gedacht te veranderen .. en dat zonder – daar zijn we quasi zeker van – precies gezien te hebben wat gebeurd was. Een nul-punt-beslissing ware dus correcter geweest .. Dat moet de trigger zijn geweest voor onze mannen want de vastberadenheid waarmee weer gespeeld werd, sprak boekdelen en na een opslagreeksje van Stal en een stevige middenknaller, leek de veer van Schovoc gebroken .. de 2-3 winst ging mee in ónze zak !

Een dikke proficiat aan het voltallige team is hier zeker op zijn plaats !

Vanochtend vroeg werden onze STALVOC meiden U15 verwacht in Genk voor hun eerste bekerronde.

Match 1 tegen Genk B ging zeer vlot. Set 1 konden de dames van Genk nog puntjes sprokkelen door een aantal opslagfoutjes bij onze meiden maar met 15-10 was de eerste set toch binnen. Set 2 zagen we ongelooflijk mooi volleybal en Stal was duidelijk een maat groter: met 15-6 in set 2 wonnen we de eerste match met 2-0.

Match 2 tegen Davozon… Onze dames startten zwaar en pittig en al heel vlug eindigde ook deze wedstrijd met 2-0 in het voordeel van Stal, 15-6 en 15-6.

Match 3 dan tegen Dievoc… Onze dames waren in 1 woord FANTASTISCH 😍 wat een volleybal-toppers met een enorme drive richting overwinning… die kwam er dan ook 2-0 met setstanden 15-8 en 15-10.

Kruis voor de poules… Match 1 tegen Genk A … Ook hier een super start 😱 ze waren gewoon in topvorm… alles liep perfect. De opslag, receptie en tal van onstopbare smashes later wint ook hier weer Stal met 2-0 (15-10 en 15-8)

De laatste match dan tegen Hasselt … onze meiden waren gewoon onklopbaar en de drive die ze gedurende de lange dag hadden, duwde hen in een nog hogere versnelling… we zagen 1 hecht team 💙 samen bloeien en samen groeien … ook hier 2-0 winst 15-10 en 15-9.

Als supporters kunnen wij alleen maar trots zijn op deze toppers 😍 7 stuk voor stuk zalige meiden die samen zorgen voor veel volleybal-spektakel. We kunnen alleen maar halsreikend uitkijken naar de volgende ronde 💙

Proficiat ook Jan voor de coaching 👍 Thanks Dana voor het verslag en de fotootjes 👌🏼

In Spalbeek gingen vanochtend onze STALVOC U11-meisjes na alle 3 de wedstrijden met de overwinning aan de haal. Elke match werd met 2-0 gewonnen en van de supporters kwamen we te weten dat onze ladies erg mooi volleybal lieten zien en de tribune op spannende rally’s trakteerden ..

Super gedaan meisjes !
En ook een dikke proficiat aan het trainers-duo Emma en Melissa !

Nieuw seizoen, nieuwe Bekerstrijd 😉

En ditmaal traden onze STALVOC-meisjes MU13 aan met een vernieuwd team. Naast de nieuwe trainer Kurt, werd de ploeg ook aangevuld met een aantal nieuwe speelster die naast enkele “anciens” (😊 grappig als je dit moet schrijven voor fonkelende en dartelende spring-in-‘t-veldjes) voor de eerste keer de prachtige STALVOC-kleuren vertegenwoordigden. Voor de meesten onder deze lieverds zelfs een nieuwe opstelling : een eerste keer 4 tegen 4 !

“Nieuw” betekent vaak ook “onwennig”. Het was dus helemaal niet ongewoon dat dit team eerder “onzeker” begon maar zich overigens mooi wist te herpakken in de 2de set om daarna ook op dit elan door te gaan en uiteindelijk nog een mooie eerste plaats in de poule kon bereiken.

Daarna de beslissende wedstrijd tegen de meisjes van Stevoort A die als 1ste van de andere poule waren geëindigd.
Een hele spannende wedstrijd waarvan elke set telkens met het kleinste verschil eindigde! Een beslissende derde set zou de match bepalen!

En ja hoor ! Die was voor ónze STALVOC-meisjes !!!

Proficiat aan deze toppertjes en hun “verse” Stalvoc-trainer Kurt!

Op de vorige editie van de Beker van Limburg werden ze nog bekroond met een prachtige zilveren medaille, vandaag vertrokken onze jongens U13 alweer superenthousiast richting Ham voor hun 1ste kwalificatieronde voor de nieuwe Beker.

Ook nu weer hebben we te maken met leuke, toffe en gedreven volleybal bende. En met Stefan en Wendy als coaches gaat het ongetwijfeld een super tof seizoen worden 😍. De “nieuwe” jongens voelen zich al helemaal thuis en zelfs teammate Ward (die spijtig genoeg een tikkeltje te oud is om in de U13-reeks mee te bekeren) is komen supporteren .. zo lief van hem 👍.

Wedstrijd 1 tegen Helios was voor zowel ons “nieuwe” trainers-duo als voor de boys even wennen en aanpassen… maar wel echt “top” gespeeld. Helaas verloren we de match, heel nipt wel .. met het allerkleinste verschil : 15-14 en 15-14.

In match 2 tegen Mavo kwamen onze boys wel goed op dreef. Ze vonden elkaar beter en we zagen weer erg mooie rally’s. Een zeer verdiende overwinning (2-0) dan ook voor onze Stalvoc-boys : 10-15 en 13-15)

In de laatste match van de poule kwam Sparvoc aan de beurt. Onze boys waren ondertussen zo goed opgewarmd én op dreef dat ze ook deze match zeer vlot konden winnen (2-0). Deze 2 gewonnen matchen zorgden dus voor een ticket naar de volgende ronde 🎉👍

Dikke proficiat aan het ganse team, ons top duo en … de supporters die konden zien dat het goed gaat komen met deze toffe bende 😉. Ook nu weer zijn we heel trots op onze JU13 💙 .. en op coach Stefan die duidelijk ook ballen in de hoogte weet te vangen 😉

Voor ons super-enthousiaste Dames C-team was het gisteren weer tijd voor hun tweede bekermatch. Place to be : Dilsen.

Onze dames hadden niets te verliezen maar ook nu weer begonnen ze met een gezonde portie goesting om te spelen aan hun wedstrijd. De match vloog voorbij, maar dat was wel te verwachten tegen een ploeg uit de 1ste provinciale reeks.

Toch bleef het lachen er voor onze dames altijd inzitten en kon het team zelf een aantal punten scoren. Ze gaven graag toe dat MAVO een heel zware tegenstander was en dat ze ook enorm goed gespeeld hebben. Maar wat sfeer en gezelligheid betreft, zaten de STALVOC-dames zeker op hetzelfde niveau! 😉

Deze wedstrijd was – zo vertelden ons de dames nog – een goede leerschool en voor Patrick een gelegenheid om nieuwe trainings-ideeën op te doen. Het is overduidelijk vol goede moed dat dit team aan de competitie zal beginnen!

“Een team met heelwat potentieel. Zeker weten”

Zo sloten we vorige week ons wedstrijdverslag af .. en kijk nu !
Onze STALVOC-Dames B deelden vanavond een heuse pandoering uit door Vocelli Ellikom in eigen huis te gaan verslaan met een ware monsterscore wat de setstanden betreft 14-25, 8-25 en 9-25.

Van dit huzarenstukje zijn spijtig genoeg geen foto’s 😞 dus we roepen hiermee de supporters op om bij de volgende matchen toch even dat cameraatje op de GSM aan te zetten .. en dames, een winfie krijgt ook een mooie plaats op onze pagina 😉

Proficiat aan het hele team !!!💪🏼

In hun eerste bekerwedstrijd van het nieuwe seizoen lieten onze Heren A zich vooral overmeesteren door de eigen foutenlast. Door deze daarenboven té krampachtig van zich af te willen houden, lieten ze een knap aanvallend en vooral subliem verdedigend Sparvoc voldoende ruimte om de punten bij elkaar te scoren ..

Vandaag werd duidelijk dat de mannen van Lanaken dit seizoen wel eens een taaie brok zouden kunnen worden.

Op basis van de uitslag van set 1 vreesden we dat het een walk-over van Wevoc zou gaan worden want nergens vonden onze Dames C de aansluiting met het spel ..

Dat moeten de zenuwen zijn geweest want set 2 leek op geen enkele manier nog op de voorgaande. Met een gezonde en vooral stevige portie enthousiasme wisten onze dames de draad weer op te pikken en konden ze mooie punten scoren maar het ontbrak hen nog aan de kracht om een sterker Wellen naar het achtervolgersbankje te verwijzen.
Geen sloophamer echter groot genoeg om de pret te breken .. Set 3 kondigde zich net als set 2 aan als de set waarin weerwerk zou worden geboden .. en dat deden ze ook. Met een krachtige opslagreeks lukten onze dames erin om even de voorsprong te pakken .. helaas was de ervaring aan de andere kant van het net een tikkeltje groter en gaat de winst van de 1ste bekermatch van dit seizoen met 0-3 mee naar Wellen. Proficiat Wevoc !

Maar een dikke proficiat mag zeker ook in de richting van onze Dames C gaan .. opgeven staat duidelijk niet in hun woordenboek .. “aanstekelijk plezant” .. kortom : voor sfeer en gezelligheid een superdikke 10!

Een héél jong team, onze Dames B-ploeg. Aantredend in de 3de provinciale reeks en al van meet af aan onder druk want nu al 2 geblesseerde speelsters in hun rangen.. ☹

In deze 1ste bekerwedstrijd kwamen ze oog in oog met de reeksgenotes van Lanaken. Waar Sparvoc in de 1ste set nog 6 duidelijke punten afstand nam, wisten onze Stalvoc Dames B hen in de 2de en 3de set heel erg op de hielen te zitten en zelfs op achtervolgen aan te wijzen. Maar op de momenten dat onze dames wat aan de twijfel gingen, wisten de dames in geel en groen steeds het ‘cool’ te bewaren .. en dat leverde hen in de 2 laatste sets telkens belangrijke punten op .. beide sets moesten met het kleinste verschil aan Sparvoc gelaten worden evenals de uiteindelijke zege (0-3) waarvoor proficiat Sparvoc !

Twijfelen moeten we zeker niet .. onder het leiderschap van Hanne en Sabine – 2 van onze meest ervaren speelsters – zullen de dames van Stalvoc B nog heel mooi volleybal laten zien. Een team met heel wat potentieel .. zeker weten !