Beker

Hier kan je de verslagen van het huidig seizoen terugvinden:

Een min of meer “uitzonderlijke” situatie .. waarin 2 teams van dezelfde club elkaar tegenkomen in de strijd om de Limburgse Beker. Zeker is dat onze club weer een ronde verder “bekert” .. en het zijn onze Heren A geworden!

Maar niet zonder eerst een hecht en alzo zeer sterk team te moeten verslaan .. Mooi om te zien wat plezier maken vermag …

Een zeer verdienstelijke poging van onze Heren B om te stunten al wist het Heren A team nog net op tijd het laken naar zich toe te trekken.

Op een zondagmiddag richting Lafelt .. op zoek naar dat piepkleine zaaltje met plankenvloer. Zo staat het Kloosterhof in ieders geheugen geprent .. Met heel veel goesting op hun gezicht af te lezen, starten de STALVOC-jongens U19 de wedstrijd …

Ze weten in set 1 steevast de 2 punten voorsprong vast te houden (12-14) tot ze in het midden van de set op het gaspedaal drukken en over 16-20 naar 18-25 overgaan.

In set 2 zijn de rollen omgedraaid en staan onze U19-heren lang 3 tot 4 punten achter om pas bij 15 over Kivola te springen (15-16) en vervolgens een voorsprong van 3 punten te pakken te krijgen (15-18). Maar dan wordt het spel wat te rommelig en geven we de voorsprong uit handen (22-21). Time out en orde op zaken stellen .. 23-23 geeft aan hoe spannend het was maar de focus bij Stalvoc loont en met 23-25 komt ook de 2de set mee.

In set 3 gaat het er weer gezellig aan toe in het Stalse kamp .. de mannen van Jan Coenen weten gretig te scoren en bij een 17-24 rest ons nog dat ene puntje om de set én de match binnen te halen; Maar dat was zonder de ziedende opslag van Kivola gerekend. Met 4 mooi geplaatste en door Stalvoc onvoldoende gereceptionneerde opslagen kruipen de Riemstenaren weer in onze nek. Gelukkig duurde het mooie opslagliedje van Riemst niet té lang en wisten we met 21-25 de overwinning op het Stalvoc-bord te plaatsen.

Proficiat aan het voltallige team ! Aan de zieken en gekwetsten : get well soon ! Aan de studenten : good luck & CU next time !
#STALVOC #bluelooksgoodonyou #getthatcup

In Kinrooi speelden vandaag onze STALVOC jongens U15 hun voorrondetornooi voor de Beker van Limburg.

De 1ste match gaat tegen VTI Hasselt B en met stevig volleybal weten onze jongens – hoewel in de 1ste set nog wat tijd nodig was om op gang te komen – de beide sets voor zich te winnen. Het zeer gefocust achtervolgen tot ongeveer in het midden van de set wierp zijn vruchten af : het was erop en erover.

In de 2de set was het ronduit mooi volleybal waarop we getrakteerd werden!

In de 2de match tegen Maaseik A zagen we enkele fases met mooi volleybal en spannende rally’s, maar we moesten het ridderlijk toegeven : Maaseik was gewoon beter.

Desalniettemin toch heel goed gedaan boys! We gaan met jullie graag nog een ronde verder !

Thanks Tina voor het verslag en de fotootjes !!
#STALVOC #bluelooksgoodonyou #getthatcup

5 matchen

2 sets telkens tot 15.

1-1 gelijk = starten op 8-8 tot 15.

Zondag en uitslapen ? Niet voor de meiden U15A en hun supporters… 8.15u opwarmen…

Match 1 : As

9u start de eerste match in Genk al direct tegen topfavoriet. Onze meiden zijn duidelijk nog niet goed wakker want set 1 gaat vlot 6-15 naar As …

In set 2 komt er al iets meer beweging in maar de sterke opslagen van As worden te vaak gemist in onze verdediging dus helaas As 9-15 en 0-2 verlies

Match 2: Hasselt

Hij wil maar niet starten .. die Stalvoc-motor…en met net 6 meiden is er ook geen optie tot wissel. 8-15 set 1 voor Hasselt

Set 2 knokken ze eindelijk al een stuk beter 15-11 maar helaas set 3 13-15. En 1-2 voor Hasselt.

Match 3 : Genk

Set 1 maken we nog foutjes vooral in de opslag maar het spel begint te draaien en we winnen 15-11.

Set 2 is het opeens dan weer juist onze sterke opslag die het verschil maakt. 15-4 En 2-0 winst.

Match 4 : Lummen

Onze buren…het blijft altijd spannend maar hier vinden onze meiden meestal juist hun drive.

Set 1 is het gelijk opgaan in punten maar helaas Lummen net iets sterker 10-15.

Set 2 dan weer omgekeerd en halen onze lady’s door eigen spel te spelen de set binnen met 15-13.

Set 3 gaat opnieuw spannend en gelijk op maar 11-15 opnieuw Lummen en 1-2 verlies.

Match 5: Kortessem

Waar andere ploegen tegen het einde het moeilijker krijgen zijn onze dieseltjes nu juist opgewarmd en we zien (eindelijk) hun eigen fantastische mooie volleybal spel… 15-7 En 15-11.

Match 2-0 voor ons.

Aan de tafels is het dan plots heel erg druk… we zien ze tellen,puzzelen,… wie gaat door in poule 1 en welke 3 gaan naar poule 2… Hier en daar worden de tactische zetten ook al uitgebreid berekend 😉

Resultaat : we staan samen 3de met Hasselt. Er kan er helaas maar eentje in poule 1 blijven en dat is Hasselt gezien zij vandaag tegen ons wonnen. Maar wij treuren niet. We hadden een kleine offday maar het zijn absolute toppers en ze zullen daar in poule 2 dan hopelijk opnieuw bij de eerste 3 eindigen om zo alsnog dat laatste belangrijke ticket voor het kruistornooi te halen 👍🏼

Never give up girls…💙 vandaag was het wat minder maar zo’n talentjes en powergirls als jullie herpakken zich vlug 😉🙌🏼 … Julie zullen er vast weer vlug staan 🙌🏼 enne… de supporters hebben graag nog heeeeeeeel veel matchen want dan is er weer lekkere taart uit As 😉

Wij bekeren nog wat verder 💙🎉 en poule 2 doet dat nota bene op de velden van Stalvoc.

Zondag ochtend 07.30u gaan onze boys JU13A richting Kinrooi om 2 matchen te spelen in hun strijd om de beker van Limburg…

Match 1: Spelen wij, Stal A (coach Stefan en Wendy) tegen Stal B (coach Nicky). Da’s natuurlijk nooit echt leuk om tegen je eigen toffe club genoten te moeten strijden…💙 De wedstrijd start mooi gelijkopgaand maar al snel neemt onze A ploeg toch de leiding…er worden knappe opslagen geserveerd,de opbouw lukt en we pakken met 25-10 de eerste set.

Set 2 starten ze opnieuw zeer geconcentreerd en alles zit mee 🎉 al vlug staat het 25-7.

2-0 voor Stal A en op naar de volgende wedstrijd!

Match 2:
Stal A tegen Tongerlo. Ook hier starten onze boys met een gezonde dosis zelfvertrouwen en we zien onze toppers sterk uit de hoek komen…vlot staat set 1 25-10 en set 2 25-14.

Opnieuw dus winst 2-0 voor Stal A en een dik verdiend ticket naar de volgende ronde 🙌🏼🙌🏼🙌🏼

Go go go Stalvoc boys 💙👍🏼

Dames A op bezoek bij de tweede in de rangschikking.

De wedstrijd startte een beetje rommelig, maar toch liepen wij al snel uit. Helchteren knokte zich met stevige opslagen en enkele kill-blocks terug in de set. Met onze ondertussen bijna traditionele dubbel wissel maakten wij het verschil en haalden set 1 vlot binnen.

Shana herpakte zich in receptie en scoorde nu ook haar ballen op de hoek. Helchteren spartelde nog even tegen, maar nu ging het allemaal vlotter. De thuisreceptie kreunde onder de opslagdruk van Shana, Quinte, Jos en Emma. Bente en Emma werkten samen de tweede set netjes af.

In set 3 was voor Helchteren het vet een beetje van de soep. De fiere leidsters van de reeks duwden door en gingen met een vlotte 0-3 overwinning weer naar Stal (met een tussenstop in de Mc Do)

Bedankt aan Johan voor het verslag!

Zaterdagmiddag 15:00u in Stal. Onze Meiden U17B en coach Patrick staan klaar voor hun Bekerwedstrijd tegen de leeftijdsgenoten van Maaseik.

De bezoekers starten met een heel sterke opslagdruk en zetten onze meiden al van bij de start op een stevige achterstand van 1-8. Onze dametjes vechten nog terug maar helaas was de kloof te groot en gaat de set mee naar Maaseik (17-25).

Set 2 gaat zeer gelijk op en Stal staat halfweg de set zelfs 3 punten voor. Beide teams zijn aan elkaar gewaagd maar helaas is daar weer de sterke opslag reeks bij Maaseik en staat het plots 20-22. Onze lady’s blijven nog knokken voor elke bal maar met 21-25 gaat de setwinst toch richting Maaseik.

Set 3 start weer mooi gelijk opgaand tot 11-11 maar dan steekt Maaseik weer een tandje bij en staan de bezoeksterd weer snel 5 punten voor… Aanvallend slaan we nog onze slag maar de opslagen worden iets te vaak gemist. 16-25 set- en 0-3 matchverlies is heel jammer want staat ook voor het einde van het bekerverhaal.

Toch trots op deze toppers .. uit 3 verschillende ploegen toch 1 hecht bekerteam kunnen maken…dat is respect waard ! 🙌🏼💙

Deze ochtend moesten onze Stalvocgirls voor hun bekerwedstrijd al vroeg uit de veren om de verplaatsing te maken naar Helchteren.

Set 1 begon sterk van onze meiden en we liepen al snel uit naar een 2-8 voorsprong. Dit tempo konden ze aanhouden en zo werd de set simpel binnen gehaald met 12-25.

Set 2 begon gelijkopgaand over 5-5 en 8-8 en dan werd Helchteren sterker. Onze foutenlast ging ook ineens de hoogte in en Helchteren wist de set, tot ieders verbazing, te winnen met 25-21.

Op naar set 3 die ook gelijkopgaand startte, maar deze keer werden de rollen omgedraaid en wist Stalvoc te winnen met 21-25.

Op dit elan ging Stalvoc verder en set 4 werd met duidelijke 15-25 afgesloten.

Een dikke proficiat aan onze Stalvocgirls en coach Jan. In de volgende ronde nemen we het op tegen onze buren van Tamera Lummen, oftewel een zusterstrijd Timmermans 🙂 🙂 !! Wij kijken er alvast naar uit. Hopelijk jullie ook!!

In de provinciale reeks van de Limburgse Bekercompetitie haalden onze STALVOC Heren A het afgelopen zaterdag van de buren van Fit Ham.

Na 2 duidelijk setwinsten voor Stal kwam er in de derde set toch heel wat spanning bij kijken. Na veel verdienstelijke pogingen van Ham trok Stalvoc nipt aan het laatste loodje! 3-0, match gespeeld.

#STALVOC #bluelooksgoodonyou #getthatcup

Voorbije week woensdag slaagden ook onze STALVOC Jongens U17 erin om hun ticket naar de volgende ronde in de Beker van Limburg te bemachtigen. Het team van Jan Coenen haalde het in 3 sets overtuigend van de leeftijdsgenoten van Hasselt.

Een dikke proficiat aan het voltallige team ! #STALVOC #bluelooksgoodonyou #getthatcup

Ook onze STALVOC-kadetten van coach Kurt speelden vandaag hun voorronde in de Limburgse Beker-competitie.

In eigen huis slaagden ze erin om achtereenvolgens Hasselt en Mavo te verslaan. Eén set kostte coach Kurt zelfs een friet-traktatie want: 25-9.

Tegen de reeksgenoten van Genk ging het er iets spannender aan toe en jammer genoeg zorgde het kleinste verschil dat de winst twee keer naar Genk ging (23-25 en 29-31).

2 gewonnen matchen .. onze kadetten bekeren met deze mooie uitslag toch maar lekker verder 💪🏼

Proficiat mannen !!
#STALVOC#bluelooksgoodonyou#getthatcup

Zondag rustdag ??? Niet zo voor volleyballers 😉💙 Gelukkig mochten ze allemaal een uurtje langer slapen waardoor het vertrek vlot verliep 😉 Dat ze wakker waren heeft ook Hasselt geweten.

In set 1 walsten onze Stalvoc meiden echt zwaar over de tegenstanders .. alles zat mee en onze dametjes zaten in een enorme flow…met 15-3 en 15-7 werd match 1 vlot gewonnen.

Tijdens match 2 tegen Dato was er iets meer weerstand maar met een aantal deftige knallers in de opslag en aanval wisten ze ook hier de winst richting Stalvoc te trekken…opnieuw 2-0 (15-8 en 15-10).

Match 3 dan tegen Davost … deze begon een beetje rommelig. De tegenstander kwam soms met rare ballen uit de hoek en daar waren onze lady’s niet altijd op voorzien. Toch wisten ze hun eigen spel te spelen en ook deze match te winnen met 2-0 (15-8 en 15-11).

Match 4 dan tegen As…van in het begin de meest gevreesde tegenstander van de dag en dat hebben we toch wel mogen voelen. As begon zeer sterk en onze meiden waren een beetje overdonderd… Gevolg : 4-15 verlies. Set 2 gaan we in ‘t begin nog mooi gelijk op maar helaas spurt As toch naar de overwinning 8-15 en winst 0-2 As.

De laatste match dan tegen Alken… Na een stevige peptalk van coach Jan en de nodige knuffels van de aanwezige papa’s en mama’s vinden onze dametjes toch weer vlot hun eigen spel…er worden ongelooflijk sterke opslagen geknald, de verdediging is top en jawel…ook de aanval is weer om U tegen te zeggen. Met 15-7 en 15-8 pakken we ook de laatste winst mee en gaan we lekker verder bekeren in poule 1 🎉👍💙

De supporters waren terecht trots en zagen dat het goed was. Toppers wij zien jullie graag knallen met die ballen. Doe zo verder !!! 💙🎉

Dankje Dana voor de foto’kes en het zalige verslag !
#STALVOC#getthatcup

Onze Heren A keken tegen een middag-match aan, afspraak om 13u30 in de Koekoek te Achel.

Ondanks de 2-0 achterstand elke set door het reeksverschil konden onze heren toch sterk van start gaan. De eerste twee sets werden ook vlot gewonnen.

In set 3 ging het gelijk op tot 20-20 maar met een beetje extra gas op het pedaal schoten ze richting winst.

Proficiat mannen!

#STALVOC#bluelooksgoodonyou#getthatcup

17:00u, onze STALVOC-dames U17B maken zich thuis klaar om hun eerste wedstrijd in de beker van Limburg te spelen. Tegenstander Schovoc-Beverst B. En ook coach Patrick staat klaar om de nodige aanwijzingen te geven.

In de eerste set nemen onze lady’s per onmiddellijk het roer in eigen handen. Mooie opslagen, een verdediging die op punt staat en met de juiste passes komen ook onze aanvallers ruim aan bod : een overduidelijk setwinst : 25-13.

Set 2 verloopt een beetje moeizamer. Het is soms wat zoeken naar posities maar STALVOC geeft nooit op en weet ook deze set met 25-23 naar zich toe te trekken. Dat de STALVOC-trein vertrokken is, mag in set 3 nog maar eens duidelijk zijn en met schitterend volley halen ze ook deze set heel overtuigend binnen met 25-9 !!! 💙😍

Ook nu weer zeer tevreden supporters en een ticket naar de volgende ronde in de strijd om de Limburgse beker voor dit top-team 🎉👍 We kijken alvast uit naar meer 🏐 go TOPPERS💙
Bedankt Dana voor het leuke verslag!

#STALVOC#getthatcup#bluelooksgoodonyou

We moeten eerlijk zijn .. een oppermachtig STALVOC Dames U19-team aan het werk .. Op een zeer korte tijdspanne werd de 3-0 op het bord gezet .. klus geklaard, we kunnen verder bekeren

Dikke proficiat dames .. knap gedaan !
#STALVOC#bluelooksgoodonyou#getthatcup

Een derby, als het ware .. de buurmannen van Fit Ham op bezoek in hun strijd om de Limburgse Beker JU17.

De STALVOC-kerels – in bijna voltallige slagorde op het appel – klaar voor de wedstrijd en gebeten om er met z’n allen iets van te maken.

In een best wel gedurfde opstelling werden in set 1 maar ook in set 2 de punten vergaard, zeg maar “gegraaid” .. een uitgelezen kans voor coach Michiels om heel het STALVOC JU17-army speelkansen te gunnen. En die kansen werden met beide handen gegrepen ..

Hoewel een zeer vechtlustig Ham in deze 3de set prachtige dingen toonde, toch was onze thuisploeg ook in deze opstelling te sterk en eiste het de set en meteen ook de match op.

Slechts één conclusie is op zijn plaats : er zit véél muziek in ons team!

#STALVOC#bluelooksgoodonyou#getthatcup

In set 1 en 2 wisten de bezoekers van Hasselt – in de reguliere competitie één reeks hoger spelend – het overwicht te behouden.

Even zag het er naar uit dat dit reeksverschil onze Heren B ook in set 3 de das zou omdoen .. maar dat was zonder de weerbaarheid van Stal gerekend .. in combinatie met een te hoge foutenlast van VTSafesign werd set 3 thuis gehouden en kregen onze mannen weer vleugels ..

Ook in set 4 wisten ze op hun winners-elan door te gaan tot zelfs een voorsprong van 24-19. Eén puntje scheelde het nog met een 5-setter, één puntje van een mogelijke stunt ..

Maar dan zakte het kaartenhuisje in elkaar en lieten we maar liefst 6 punten vervliegen .. een spijtige zaak .. een heel spijtige zaak zelfs ..
#STALVOC#bluelooksgoodonyou