Beker van Limburg: 1x zilver, 4x goud!

Afgelopen Paasweekend konden we genieten van maar liefst twee hoogdagen voor onze club. In de Steengoed Arena van Greenyard Maaseik voltrok zich namelijk de spannende ontknoping van de Beker van Limburg. En voor Stalvoc was daar – met maar liefst 5 finalisten – een hoofdrol weggelegd.

Zaterdag was het eerst aan onze boys om de handen uit de mouwen én de voeten in de volleybalsloefkes te steken. De U11 jongens van Nicky en Melissa mochten de boel op gang trappen. Zonder enige bekerervaring schopten ze het dit seizoen meteen tot in de finale waarin geduchte tegenstander Mavo Dilsen-Stokkem hen opwachtte. Voorzien van de nodige zenuwen maakten onze kleinste kerels dankbaar gebruik van dat grote heilige veld om aan de talrijk opgekomen supporters te laten zien wat ze allemaal in hun mars hadden. Met een erg nipt verloren eerste set en een vlot gewonnen tweede, hielden ze het publiek een hele wedstrijd lang op het puntje van haar stoel. Jammer genoeg moesten onze jongens zich uiteindelijk gewonnen geven en zich tevreden stellen met een tweede plaats. Al blonk die zilveren medaille bijna even hard als de trotse kopjes van spelers en ouders… 😉 Proficiat Leonardo, Matthia, Wout, Matteo, Xander en Robbe, ook wij zijn enorm fier!

Daarna was het aan onze U15 jongens om de hoop op een eerste medaille nog wat aan te wakkeren. Met al een beetje meer ervaring achter de kiezen – en het bekwame coachduo Jan en Saartje aan hun kant – waren ze immers vastberaden om thuisploeg Greenyard Maaseik het vuur aan de schenen te leggen. De eerste set was felbevochten, maar ging met het kleinste verschil naar de Maaskanters. Set 2 werd nagenoeg een kopie, al was de winst nu voor Stal. Twee ploegen die aan elkaar gewaagd waren dus, en twee supporterskernen die tot nagelbijten veroordeeld werden. Vanaf dan was het echter welletjes geweest voor onze jongens en zetten ze eventjes de puntjes op de i. Met als resultaat: nog twee sets, de match én een beker voor Stalvoc! Dankjewel Cohan, Rens, Dieter, Noa, Tim, Jari, Milan, Job, Viktor, Rube en Joos, wat een knappe prestatie!

Ondertussen waren de Stalvocsupporters al goed opgewarmd om ook de U19 jongens naar de overwinning te schreeuwen. De manschappen van coaches Jan en Mario keken alvast uit naar de zoveelste confrontatie met Kivoc Kinrooi. En wat had u gedacht, al snel bleek dat ook deze wedstrijd een titanenslag zou worden tussen twee topploegen. Vijf sets lang serveerden ze ons volleybal van het hoogste niveau, vol spannende fases, discutabele arbitraire beslissingen en enorm veel sfeer. Uiteraard werd die vijfsetter dan ook nog eens met het kleinste verschil beslist. Gelukkig in ons voordeel, aangezien Joren in het matchpunt het ideale moment zag om – als nen ieeele gruute – koelbloedig een ace af te vuren. We hadden een tweede beker veroverd! Nice work Siemen, Bart, Wannes, Nathan, Simon, Joren, Martijn, Wout, Maxim, Sion en Stijn, jullie hebben ons de afgelopen jaren al rotverwend!

Maandag was het dan eindelijk meisjesdag. Onze U13 meisjes waren al vroeg uit de veren om onder leiding van Ellen en Jan hun bekerdroom na te jagen. De enige hindernis onderweg? De ladies van DV Hasselt die ook gebrand waren op een overwinning. Op een dipje in de derde set na, stond er echter geen maat op onze miniemenploeg. Geconcentreerd tot het laatste fluitsignaal, haalden ze de derde beker binnen voor Stalvoc. Meteen ook een hele speciale, want het was de eerste keer in onze clubhistorie dat een damesjeugdploeg een bekerfinale kon winnen! Gefeliciteerd Xanthe, Luna, Lene, Skylar, Mila, Britt en Annelore, jullie hebben weer een pagina bijgeschreven in onze geschiedenisboeken!

Na bijna twee dagen van vingers kruisen en zegevieren, bleef er nog maar 1 ploeg over als mogelijke kandidaat bekerwinnaar. En wat voor eentje: onze Dames A konden in de reeks ‘Dames provinciaal’ voor ‘de dubbel’ gaan. Zowel in de competitie als in de beker legden ze afgelopen seizoen een nagenoeg foutloos parcours af. Het leverde hen al een kampioenstitel en een bijbehorende promotie op, maar een Limburgse beker zou uiteraard de kers op de taart betekenen en onze dames zijn nu eenmaal verzot op dessertjes. De meisjes van Sigi en Johan stelden niet teleur: 3-0 op de bordjes en het feestje kon losbarsten. Een dikke merci Emily, Melissa, Nicky, Bente, Emma, Jozefien, Lisa, Britt, Shana, Quinte, Dorien en Romy voor al die volleyvreugde!

En vooral bedankt aan jullie allemaal, de ouders, familie, vrienden, volleyballiefhebbers en clubfanaten die er samen met ons een feest van maakten. Zo hard we ook hebben genoten van alles wat we op het veld te zien kregen, des te meer kregen we kippenvel van de taferelen in de tribunes. Zonder jullie zijn al die sportieve successen en gezellige momenten gewoon ondenkbaar. Wat zijn we blij dat jullie deel uitmaken van de Stalvocfamilie!