Berichten

Hier kan je de mededelingen van vorig seizoen terugvinden:

Wat enkele jaren geleden begon als een dronkenmansbelofte is ondertussen stilaan uitgegroeid tot een ware clubtraditie: de jaarlijkse ‘Stalvaart’ naar Scherpenheuvel. Een stevige maar leuke voettocht (afstand ca. 30 km) vanuit ons Café Touché langs kleine landweggetjes, prachtige bossen en doorheen de ongerepte natuur naar het heilige bedevaartsoord Scherpenheuvel. Dit jaar zijn we alweer toe aan de vijfde editie, maar als we alle successen van de voorbije jaren aan deze bedevaart mogen toeschrijven, kunnen we er best nog laaaaang mee doorgaan! We vertrekken op zaterdag 18 mei bij het ochtendgloren stipt om 6u30 aan onze Stalvoc Arena. Aankomst aan de basiliek wordt gepland rond de middag. Onderweg worden er kleine versnaperingen voorzien (mits kleine bijdrage). Het transport terug richting Touché dient onderling geregeld te worden. Aan de minder ervaren stappers wordt net zoals vorig jaar de mogelijkheid aangeboden om onderweg aan te pikken zodat eigenlijk iedereen kan deelnemen: < p style=”padding-left: 60px;”>Vertrek Stal: 30 km Vertrek Paal: 20 km Vertrek Diest: 10 km Vertrek Zichem: 5 km Jong of oud, wie zin heeft om mee te gaan, aarzel niet en schrijf je in vòòr 16 mei (naam + startplaats + gsm-nummer opgeven) via mail aan gertverbr@gmail.com. Men zegge het voort!

Afgelopen Paasweekend konden we genieten van maar liefst twee hoogdagen voor onze club. In de Steengoed Arena van Greenyard Maaseik voltrok zich namelijk de spannende ontknoping van de Beker van Limburg. En voor Stalvoc was daar – met maar liefst 5 finalisten – een hoofdrol weggelegd.

Zaterdag was het eerst aan onze boys om de handen uit de mouwen én de voeten in de volleybalsloefkes te steken. De U11 jongens van Nicky en Melissa mochten de boel op gang trappen. Zonder enige bekerervaring schopten ze het dit seizoen meteen tot in de finale waarin geduchte tegenstander Mavo Dilsen-Stokkem hen opwachtte. Voorzien van de nodige zenuwen maakten onze kleinste kerels dankbaar gebruik van dat grote heilige veld om aan de talrijk opgekomen supporters te laten zien wat ze allemaal in hun mars hadden. Met een erg nipt verloren eerste set en een vlot gewonnen tweede, hielden ze het publiek een hele wedstrijd lang op het puntje van haar stoel. Jammer genoeg moesten onze jongens zich uiteindelijk gewonnen geven en zich tevreden stellen met een tweede plaats. Al blonk die zilveren medaille bijna even hard als de trotse kopjes van spelers en ouders… 😉 Proficiat Leonardo, Matthia, Wout, Matteo, Xander en Robbe, ook wij zijn enorm fier!

Daarna was het aan onze U15 jongens om de hoop op een eerste medaille nog wat aan te wakkeren. Met al een beetje meer ervaring achter de kiezen – en het bekwame coachduo Jan en Saartje aan hun kant – waren ze immers vastberaden om thuisploeg Greenyard Maaseik het vuur aan de schenen te leggen. De eerste set was felbevochten, maar ging met het kleinste verschil naar de Maaskanters. Set 2 werd nagenoeg een kopie, al was de winst nu voor Stal. Twee ploegen die aan elkaar gewaagd waren dus, en twee supporterskernen die tot nagelbijten veroordeeld werden. Vanaf dan was het echter welletjes geweest voor onze jongens en zetten ze eventjes de puntjes op de i. Met als resultaat: nog twee sets, de match én een beker voor Stalvoc! Dankjewel Cohan, Rens, Dieter, Noa, Tim, Jari, Milan, Job, Viktor, Rube en Joos, wat een knappe prestatie!

Ondertussen waren de Stalvocsupporters al goed opgewarmd om ook de U19 jongens naar de overwinning te schreeuwen. De manschappen van coaches Jan en Mario keken alvast uit naar de zoveelste confrontatie met Kivoc Kinrooi. En wat had u gedacht, al snel bleek dat ook deze wedstrijd een titanenslag zou worden tussen twee topploegen. Vijf sets lang serveerden ze ons volleybal van het hoogste niveau, vol spannende fases, discutabele arbitraire beslissingen en enorm veel sfeer. Uiteraard werd die vijfsetter dan ook nog eens met het kleinste verschil beslist. Gelukkig in ons voordeel, aangezien Joren in het matchpunt het ideale moment zag om – als nen ieeele gruute – koelbloedig een ace af te vuren. We hadden een tweede beker veroverd! Nice work Siemen, Bart, Wannes, Nathan, Simon, Joren, Martijn, Wout, Maxim, Sion en Stijn, jullie hebben ons de afgelopen jaren al rotverwend!

Maandag was het dan eindelijk meisjesdag. Onze U13 meisjes waren al vroeg uit de veren om onder leiding van Ellen en Jan hun bekerdroom na te jagen. De enige hindernis onderweg? De ladies van DV Hasselt die ook gebrand waren op een overwinning. Op een dipje in de derde set na, stond er echter geen maat op onze miniemenploeg. Geconcentreerd tot het laatste fluitsignaal, haalden ze de derde beker binnen voor Stalvoc. Meteen ook een hele speciale, want het was de eerste keer in onze clubhistorie dat een damesjeugdploeg een bekerfinale kon winnen! Gefeliciteerd Xanthe, Luna, Lene, Skylar, Mila, Britt en Annelore, jullie hebben weer een pagina bijgeschreven in onze geschiedenisboeken!

Na bijna twee dagen van vingers kruisen en zegevieren, bleef er nog maar 1 ploeg over als mogelijke kandidaat bekerwinnaar. En wat voor eentje: onze Dames A konden in de reeks ‘Dames provinciaal’ voor ‘de dubbel’ gaan. Zowel in de competitie als in de beker legden ze afgelopen seizoen een nagenoeg foutloos parcours af. Het leverde hen al een kampioenstitel en een bijbehorende promotie op, maar een Limburgse beker zou uiteraard de kers op de taart betekenen en onze dames zijn nu eenmaal verzot op dessertjes. De meisjes van Sigi en Johan stelden niet teleur: 3-0 op de bordjes en het feestje kon losbarsten. Een dikke merci Emily, Melissa, Nicky, Bente, Emma, Jozefien, Lisa, Britt, Shana, Quinte, Dorien en Romy voor al die volleyvreugde!

En vooral bedankt aan jullie allemaal, de ouders, familie, vrienden, volleyballiefhebbers en clubfanaten die er samen met ons een feest van maakten. Zo hard we ook hebben genoten van alles wat we op het veld te zien kregen, des te meer kregen we kippenvel van de taferelen in de tribunes. Zonder jullie zijn al die sportieve successen en gezellige momenten gewoon ondenkbaar. Wat zijn we blij dat jullie deel uitmaken van de Stalvocfamilie!

1 mei is traditiegetrouw de Dag van Arbeid. En dat is er wel heel duidelijk aan te zien op onze grasvelden tijdens het Stalvocse openluchttornooi. Er wordt gepuft, gezucht en gezweet dat het een lieve lust is! Want niemand wil zich laten kennen en iedereen wil graag die beker in de lucht steken op het einde van de dag. Of het gerstenat geeft vleugels, waardoor de innerlijke Sam Deroo het haalt van de dagelijkse Jan Modaal en we heel wat kunst- en vliegwerk mogen aanschouwen (al zal het ongetwijfeld Jan zijn die de volgende dag de gevolgen mag dragen…).

Ook dit jaar organiseren we weer – na reeds 29 (!) succesvolle edities – een gewéldig plezant grasvolleytornooi voor liefhebbersploegen. De wedstrijden zullen doorgaan op de grasterreinen naast de Stalvochal, Rolweg 9 Stal-Koersel. Inschrijven kan door een mailtje te sturen naar ludo.boelanders@telenet.be of gewoon rechtstreeks aan den toog in Café Touché. Er zijn senioren reeksen voor dames, voor heren of voor gemengde teams waarbij 1 team steeds bestaat uit minimaal 6 spelers, speelsters of een combinatie ervan. Een ‘gemengd’ team bestaat uit minimum 3 spelers en 3 speelsters. Het inschrijvingsgeld bedraagt 15€ en moet vooraf gestort worden op rekeningnummer 001-3437807-09 op naam van VZW Stalvoc. Vergeet zeker ook niet om je teamnaam te vermelden!

Nog enkele praktische richtlijnen:

  • We starten eraan om 11u00 en gaan door tot …
  • Voor alle deelnemers wordt een verzekering afgesloten
  • Er kan gebruik gemaakt worden van de kleedkamers en douches in onze sporthal.
  • Ploegen die een arbiter ter beschikking kunnen stellen tijdens het tornooi worden gevraagd dit kenbaar te maken.

 

Net zoals bij de voorbije edities hopen we ook nu weer heel wat teams te mogen verwelkomen. En geen paniek, die groene knieën en ellebogen worden ruimschoots goedgemaakt door de vele lachsalvo’s en de frisse pintjes bier die nog zoveel zoeter smaken na een felbevochten overwinning!

We gaan er geen doekjes om winden: onze Dames A kenden een TOPjaar in 1e provinciale. Na de promotie vorig jaar vanuit de tweede afdeling werd ook dit seizoen hoegenaamd een ‘walk in the park‘ voor de meisjes van Sigi en Johan. Slechts twee verliesmatchen over een gans seizoen en vooral veel droge 3-0 cijfers zorgden ervoor dat ze zich afgelopen weekend – met zelfs nog enkele speeldagen te gaan – tot kampioen mochten kronen.

Eerste achtervolger Jeval Alken werd in een rechtstreeks duel al snel duidelijk gemaakt dat het alle ambities mocht opbergen. Onze meisjes stuurden hun tegenstander punteloos weer huiswaarts, waarna het feestje kon losbarsten. De tweede titel op rij dus voor onze eerste damesploeg en daarmee is ook de promotie naar 2de divisie een feit. Een knappe verwezenlijking van deze jonge spelerskern. Niet helemaal binnen de verwachtingen van het begin van het seizoen, maar daar is uiteraard niemand rouwig om. 😉

Op zaterdag 6 april zullen onze Dames A hun laatste competitiewedstrijd in 1e provinciale afwerken op eigen bodem. De ideale gelegenheid om al hun supporters te bedanken en zich samen nogmaals in het feestgedruis te storten. Daarnaast mikt deze bende trouwens ook nog steeds op de dubbel. Op paasmaandag 22 april doen ze in de Steengoed Arena in Maaseik een gooi naar de Limburgse Beker. Op beide gelegenheden zijn jullie dus allemaal meer dan welkom om zelf – geheel in het spoor van onze meisjes – een prachtprestatie te leveren. Naast het veld of op de dansvloer, dat is volledig door jullie te bepalen. 😉

 

Het mag dan wel Paasweekend zijn, de Stalvocsupporters hoeven zeker geen eieren voor hun geld te vrezen. Maar liefst vijf ploegen vertegenwoordigen onze club tijdens de Limburgse Bekerfinales en ze zijn niet van plan om alleen maar te schitteren tijdens het volkslied!

De U11 jongens, U13 meisjes, U15 jongens, U19 jongens en de Dames A zijn er na een mooi bekerparcours allen in geslaagd een ticket voor de finale te verzilveren. Een knappe prestatie van onze jonge ploegen die overlopen van enthousiasme en talent. Maar hoeveel andere ploegen waren er nog oh zo dicht bij of lieten enorm veel moois optekenen op het volleybalveld het afgelopen seizoen? We hopen dan ook dat deze finales een feest mogen zijn voor alle spelers en speelsters van onze club die ons ieder weekend opnieuw laten genieten van hun passie, vooruitgang en plezier in het spelletje.

Feest? Ja hoor, we halen weer alles uit de kast om deze volleyhoogdag gepast te beleven. Onze jongens mogen op zaterdag 20 april aan de slag in de Steengoed Arena in Maaseik, terwijl onze meisjes er hun opwachting zullen maken op maandag 22 april. Op beide dagen leggen we zowaar een supportersbus in richting de Maaskant, wat alleen maar ten goede komt aan het milieu, de ambiance en de alcoholconsumptie. 😉 De busreis – heen en terug – kost 7 €, inkomticket niet inbegrepen. Inschrijven kan nog tot 10 april door een mailtje te sturen naar stalvoc@telenet.be en het bedrag over te maken in Café Touché.

Het programma ziet er uit als volgt:

Zaterdag 20 april      
10u00   U11 jongens Mavo Dilsen-Stokkem A .   Stalvoc Beverlo
12u00   U15 jongens Stalvoc Beverlo .   Greenyard Maaseik
14u00   U19 jongens Kivoc Kinrooi .   Stalvoc Beverlo
         
Maandag 22 april      
11u00   U13 meisjes Stalvoc Beverlo DV Fraikin Hasselt
16u30   Dames Provinciaal Stalvoc Beverlo A (1p) VZW Schovoc Beverst A (1p)

 

En liefste Stalvocsupporter, laat het alsjeblieft héél erg duidelijk zijn: de Steengoed Arena mag dan wel een heuse volleytempel zijn (en met Emily hangt er zelfs één van onze eigen goden te prijken), stilte is er niet verplicht en wat ons betreft zelfs niet toegelaten tijdens de wedstrijden van onze ploegen! Jullie kennen het (volks)liedje ondertussen, dus niets houdt jullie tegen om de kelen – al dan niet met bier – te smeren en letterlijk alles wat nog maar een blauwe schijn heeft uit de kast te halen. Zodat we dat sporthalletje voor twee daagjes plechtig kunnen herdopen tot ‘Stalvoc Arena’. 

Voor wie de weg naar onze sporthal ondertussen al blindelings uit het hoofd kende – of voor wie zonder aarzelen de aanwijzingen van ‘de dame in de gps’ volgt – is het toch even opletten geblazen de volgende maanden!

De Posthoornstraat wordt wegens wegenwerken tijdelijk volledig afgesloten. Voor het doorgaand verkeer wordt er een omleiding voorzien, die via Stationsstraat/Steenstortstraat loopt of via Beringen-centrum, Koerselsesteenweg en Molendijk. Simpelweg gesteld: wie van de E313 in Paal komt, rijdt aan de lichten in Beringen net over het kanaal best rechtdoor richting Beringen Centrum, om dan via Koersel onze sporthal te bereiken.

Het hoort er de laatste jaren gewoon bij. Waar we vroeger misschien reeds in de beginfase – of anders wel ergens onderweg – de rol moesten lossen, is het ondertussen een zekerheid geworden dat Stalvoc nog nadrukkelijk aanwezig is in de eindsprint naar de Beker van Limburg. Pasen staat niet langer in het teken van hazen en eieren, volleybal is al wat de (paas)klok slaat! We twijfelen er dan ook niet aan dat de finaledagen van zaterdag 20 april en maandag 22 april al met fluo, met stip, met uitroeptekens en drievoudig omcirkeld in jullie agenda staan aangekruist. Maar om daar ook daadwerkelijk te belanden en weer een Stals feestje te mogen ontketenen op verplaatsing, dienen we eerst nog een (kleine) laatste horde te nemen… 

Zoals hierboven al aangehaald zijn we nog zeer goed vertegenwoordigd in de halve finale van de Limburgse Beker. Maar liefst 10 Stalvocploegen dingen mee naar een plaatsje in de finale. Bij onze jongens maken we zelfs in elke categorie – van U11 t.e.m. Heren Provinciaal – nog kans op dat felbegeerde ticket. Alweer eentje om bij te schrijven in de Stalse geschiedenisboeken…

Nu, ere aan wie ere toekomt, we zouden nooit met zóvelen zó ver geraakt zijn zonder onze schitterende supporters. En ook nu kunnen onze jongens en meisjes alle steun gebruiken om deze laatste hindernis tot een goed einde te brengen. Bij deze dus een warme oproep om die gezellig warme zetel in te ruilen voor een plaatsje in onze gezellig warme Stalvoctribune, al dan niet voorzien van blauwe pluimen, toeters en bellen. Want de supportersliederen klinken zoveel beter wanneer ze en masse gezongen worden en de feestjes achteraf wil je echt niet missen!

 

Update:   Ondertussen gaven onze U19 jongens alvast het goede voorbeeld door de kerels van Greenyard Maaseik terug naar huis te sturen met een duidelijke 3-1. De eerste finaleplaats is alvast binnen! Ongetwijfeld de ideale opwarmer – zowel voor de spelers als voor de supporters 😉 – voor alle andere wedstrijden die nog volgen:

         
         
Zaterdag 2 maart 13u00 Kivoc Kinrooi   U17 jongens
Zaterdag 2 maart 18u00 1e prov Dames A   VTO Opglabbeek A
Zaterdag 2 maart 20u30 1e prov Heren A   Greenyard Maaseik B

 

Zaterdag 16 maart U13 jongens in Ham vanaf 10u
Zaterdag 16 maart U13 meisjes in Sint-Truiden vanaf 11u
Zondag 17 maart U11 meisjes in Sint-Truiden vanaf 9u30
Zondag 17 maart U15 meisjes in Kortessem vanaf 9u30
Zondag 17 maart U11 jongens in Stevoort (Spalbeek) vanaf 10u
Zondag 17 maart U15 jongens in Kinrooi vanaf 10u

 

Tijdens de Finale van de Belgische Beker wordt ieder jaar de huldiging voorzien van alle jeugdclubs die sterren wisten te behalen met hun dossier voor het Jeugdsportfonds. Met dat Jeugdsportfonds wil Volley Vlaanderen de clubs belonen die investeren in hun jeugdwerking. Dankzij een grondige analyse van het dossier dat door ons wordt ingediend, kunnen zo ook onze werkpunten worden aangetoond. Door het wegwerken van obstakels in de toekomst kan de club een betere kwaliteit aanbieden aan de jongeren wat betreft jeugdopleiding, wat dan weer onrechtstreeks zal leiden tot een groei van het actieve ledenaantal. Tot slot voorziet Volley Vlaanderen een subsidiëring als beloning voor de clubs waar de jeugdwerking goed verloopt en positief evolueert.

Voor onze jeugdwerking van het afgelopen seizoen mochten we drie sterren in ontvangst gaan nemen in het Sportpaleis. En wie was daar nu beter voor geschikt dan onze kleine grote talenten van de U11 jongens? Met zowat de hele ploeg waren ze aanwezig om te supporteren en zelfs de mama’s gingen helemaal op in het volleybalfeest. De grote apotheose kwam er toen Matteo en Leonardo samen met de spelers het veld mochten betreden om het driesterrenlabel af te halen. Al die aanwezige volleybalhelden werden voor eventjes volledig overschaduwd door de fonkelende oogjes en de metersbrede smiles waarmee onze jongens het Sportpaleis inpalmden.

Ook de U15 jongens van Saartje en Jan waren trouwens aanwezig om de bekerfinales te aanschouwen. Zij profiteerden van het volleyballuwe weekend om een heuse tweedaagse teambuilding te houden, waarna ze met z’n allen afzakten naar het Sportpaleis. Ongetwijfeld met de stille hoop om ooit zelf daar tussen de lijnen te pronken…

 

Bij Stalvoc vinden we het belangrijk dat ons geliefd volleybalspel toegankelijk is voor vrijwel iedereen. Vanuit de overtuiging dat iedereen anders is, maar daarom niet minder uniek en talentvol, rees het idee om een G-volleyploeg op te starten. G-sport is er voor sportievelingen waarbij het bewegen en beleven nét even anders is. Ook aan kinderen, jongeren en volwassenen met een handicap willen we de kans bieden om het plezier van sporten binnen een team te ervaren en om volwaardig deel te nemen aan het clubleven. We streven er dan ook naar om onze G-volleyploeg te integreren in het grotere geheel van de Stalvocfamilie. We zijn immers van mening dat dit een meerwaarde betekent voor iedereen binnen de club!

Na heel wat voorbereiding achter de schermen, konden we er in het nieuwe jaar eindelijk ook echt mee van start gaan. Op zondag 13 januari vond de officiële aftrap plaats met een heus G-volley startersevenement. Onze sporthal werd onder het goedziend oog van G-sport Vlaanderen lichtjes verbouwd om een ideale eerste kennismaking met ons team én met de sport te garanderen. Heel wat nieuwsgierigen konden zich tijdens deze namiddag al een keertje uitleven in een leuke combinatie van netbal, smashvolley en volleybal. 

Vanaf woensdag 16 januari beginnen dan de tweewekelijkse trainingssessies onder deskundige begeleiding van Wendy, Sandra en Nancy. Van 14u30 tot 16u onthullen deze dames alle geheimen van het volleybal. 😉

Heb je zin om zelf ook deel van uit te maken van onze nieuwste Stalvocploeg of ken je iemand die wel eens wil komen meetrainen? Kinderen, jongeren en volwassenen met een fysieke of mentale beperking die het leuk vinden om te sporten zijn steeds welkom om aan te sluiten. Stuur een mailtje naar stalvoc@telenet.be en we bezorgen je alle nodige info! 

 

staat voor:      Gewoon, Gelijkwaardig, Geïntegreerd, Geweldig en bovenal Genieten

In de kerstvakantie zitten we nooit verlegen om volleybal. Er mag dan wel een ‘winterstop’ worden ingelast tijdens de feestdagen wat de reguliere competitie betreft, maar dat is voor de Stalse jeugd en hun coaches gewoon een goed excuus om deel te nemen aan tornooien over het hele land! Zo verzeilden onze U11 meisjesU13 jongens en U15 meisjes afgelopen weekend in Lommel voor de 16e editie van het Lucalo tornooi

Met een hoge dosis volleyfun, heerlijke hotdogs én medailles voor elke speler was het tornooi voor onze kids (en hun supporters!) al meer dan geslaagd. De U11 meisjes behaalden daarbovenop nog een mooie derde plaats en konden dus een nog mooiere beker meebrengen naar de Rolweg. Proficiat aan alle teams en hun begeleiders!

Afgelopen week zakte een zorgvuldig geselecteerde delegatie van onze U17 teams af naar Maaseik. Daar vindt tijdens de kerstvakantie immers traditiegetrouw de Steengoed Cup plaats, waar Stalvoc sinds enkele jaren steevast present tekent. Twee dagen lang kunnen talentvolle jeugdteams zich er meten met elkaar om uit te maken wie de trofee mee naar huis mag brengen. Al is het vooral de ideale gelegenheid om wedstrijden te ervaren op hoog niveau: veel bijleren, nog wat extra ploegsfeer kweken, de kopjes weer wat sterken en veel volleybalplezier beleven dus. 

Op het einde van de eerste dag stonden zowel de jongens als de meisjes op een mooie tweede plaats in hun poule. Ook dag 2 leverde zoals verwacht weer heel wat nagelbijtende, wondermooie en plezante momenten op. Uiteindelijk wisten beide ploegen de vierde plek te bemachtigen in de eindrangschikking. Proficiat teams en coaches voor het mooie resultaat én om met deze sportieve tweedaagse onze club weer te tonen aan de rest van Vlaanderen en omstreken!

Als kers op de taart zag onze eigenste Emily haar sterke tornooi bekroond met de titel van MVP. Zoals het een echte kapitein betaamt, nam ze de ploeg mee op sleeptouw in haar ondertussen gekende stijl. Het hele veld stofzuigend in verdediging, regelmatig uithalend met een mokerslag aan het net en vooral immer en altijd die topmentaliteit met de opperste concentratie behoudend. Dankzij deze mooie prestatie hangt Emily een heel jaar te schitteren op een levensgrote foto in de Greenyard Steengoed Arena. Ook Joren wist het trouwens tot de drie genomineerden te schoppen bij de jongens. Twee toppers op en naast het veld, we zouden zelf geen betere vertegenwoordigers van onze club kunnen uitkiezen!

Bedankt ook nog aan GREENYARD Maaseik voor de vlekkeloze organisatie en de gastvrijheid.
Hopelijk mogen we volgend jaar weer van de partij zijn. 😉