Ambitieus Stalvoc focust op jeugdwerking

Aansluitend op enkele artikels in de krant rond het stopzetten van onze heren 1ste divisie willen we graag van de gelegenheid gebruik maken om de sportieve ambitie van onze club wat verder toe te lichten.

Vooreerst willen we ons 100% blijven focussen op onze succesvolle jeugdwerking. Hiervoor zullen we een sterk trainerscollectief uitbouwen dat samen met onze 3 jeugdcoördinatoren (Sigi, Jan en Tamara) gestalte moet geven aan de jeugdwerking. De ambitie is om over een paar jaren zowel bij de dames als bij de heren opnieuw in divisie te spelen, maar dan vooral met ploegen die voor een groot gedeelte bestaan uit eigen opgeleide spelers en speelsters. (Dit zal nooit voor 100% lukken maar we willen dit zo maximaal mogelijk invullen).

Ook onze seniorenploegen willen we uiteraard goed blijven verzorgen en de nodige ondersteuning geven om zo goed mogelijk aan hun ambitie te voldoen. Ook in deze teams willen we onze jeugd ten volle kansen geven om zich voor te bereiden op de volgende stappen in hun volleybalontwikkeling.

Bij de jeugdspelers willen we maximaal inzetten op de individuele ontwikkeling van ieder kind. Resultaat is van ondergeschikt belang ten opzichte van het leerproces. Competitiewedstrijden worden beschouwd als een moment waar aangeleerde techniek en tactiek kan ingeoefend worden. Tijdens de bekercompetities is het resultaat primordiaal en willen we de vruchten plukken van onze jeugdwerking.

Bij de seniors zal de klemtoon naast individuele ontwikkeling ook liggen op tactische, persoonlijke en teamontwikkeling. Zowel in de competitie als beker wordt er resultaatgericht gewerkt. Daarnaast willen we de spelers verder blijven vervolmaken.

Naast het puur sportieve willen we als club ook een ontmoetingsplaats zijn voor ouders, spelers, speelsters, sympathisanten, trainers, … . We willen een familiale club zijn waar onderling respect en een zuivere sportethiek hoog in het vaandel worden gedragen. We willen jongeren overtuigen door wie we zijn en wat we samen kunnen bereiken, en dit met hulp van bestuur, trainers, ouders, …. .

Van onze spelers en speelsters vragen we inzet op en naast het veld en vooral respect voor elkaar, voor trainers, voor helpers, voor ouders, … én dit zowel in daad als in woord.

Als we ons allemaal achter deze ambitie kunnen zetten, zijn er voor Stalvoc nog mooie jaren weggelegd in de toekomst.

Ondertussen is het seizoen bijna afgelopen en hopen we dat jullie allemaal kunnen genieten van een paar volleybalvrije maanden – alhoewel er in de volgende maanden toch nog wel wat activiteiten geprogrammeerd staan waar we hopen jullie te mogen ontmoeten.

 

Het bestuur

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

*

code